magyarfutball.hu

Eger SE - Bp. Volán SC 1 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II 1987/1988, 18. forduló
attendance:
  1. Népsport: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.19, 17:14
    Javítás: Fodor helyett László a 63 percben állt be
     
  2. avatar: lattila2
    2017.10.19, 16:34
    Volán-verés
    Eger SE—Bp. Volán 1—0 (1—0)
    NB Il-es labdarúgó mérkőzés. Eger. 1200 néző. V.: Nagy L. (Divinyi. Márton).
    ESE: Bodolai — Csendes. Fegyverneki, Juhász, Jávorszky — Smuczer, Tatár, Lengyel — Vojtekovszki, Fodor, Simon. Edző: Kovács András.
    Volán SC: Berecz G. — Szabó, Tóth. Kertész, Kiss — Herceg. Orovecz, Batári, Farkas — Bácsi, Kovalik Edző: Sárosi László.
    Csere: Orovecz helyett
    Nagy R. a szünetben. Fodor helyett László a 03., Herceg helyett Hidvégi a 72., Simon helyett Berecz Cs. a 81. percben.
    Góllövő: Fodor 40. percben.
    Sárga lap: Kiss a 44. percben.
    Szemerkélő esőben, csúszós' talajú játéktéren kezdődött a találkozói Akik a vendégeknél Törőcsikre számítottak, csalódniuk kellett. A volt válogatott labdarúgó még a kispadon sem foglalt helyet. Izgalomra viszont már a második percben okot adott Tatár távoli szabadrúgása, amelyet Berecz csak másodszorra „szelídített meg”. Az 5. percben kihagyott a hazai védelem. Bácsi tisztán adott a jobb összekötő helyén kilépő Kovalik elé, szerencsére Bodolai a csatár lövésébe bele tudott vetődni, s ezzel megőrizte hálóját a góltól. A kaput a másik oldalon többen — Smuczer, Tatár, Fegyverneki — megcélozták, de ezek nem jelentettek igazán veszélyt. A 16. percben Fodor kapott jó átadást a balösszekötő helyén, ám ballábas kísérlete szintén elkerülte a közlekedésiek kapuját. A kék-fehérek söprögetője Tóth. később Lengyelt fejelte le. majd Simont keresztezte jó ütemben az ötös tájékán. A Volán a 37. percben szöglethez jutott. Orovecz jobboldali beívelése Farkast tisztán találta aki azonban gólhelyzetben élesen a bal sarok mellé fejelte a labdát.
    A két pont sorsát eldöntő találat a 40. percben esett: Tatár mintaszerű átadását Vojtekovszki kapta, á szélső jobbról élesen középre adott, s a ritmusban érkező Fodor mintegy 4 méterről nagy erővel lefejelt labdája a hálóban kötött ki, 1—0.
    A félidő hajrájában rövid ideig Lengyel sérülése miatt állt a játék.
    Szünet után felváltva vezettek támadást a csapatok. Az 54. percben egy egri akció megítélése azonban felborzolta a kedélyeket. Simon lábát a büntető területen belül Kiss jól láthatóan elhúzta, de a bíró továbbot intett. Az eset kapcsán a közelünkben figyelő játékvezető-ellenőr véleményét is kikértük.
    (Jaczina Róbert: „Nagy közelebb volt az esethez, mint mi. A 11-est meg lehetett volna ítélni, de szerintem az nem volt egyértelmű!”)
    A nehéz talajon a folytatásban is élvezetes maradt a küzdelem. A 62. percben Herceg csavart szabadrúgását védte Bodolai. Nyolc perccel később kapu előtti
    tömörülés közben Lengyel kapott egv lágy emelést, a középpályás szintúgy játszotta át a kifutó Bereczet, de kisodródott helyzetből, a bal oldali alapvonal közeléből lapos ballábas labdája a kapufa tövét érintve az oldalhálóban halt el. A 87. percben Bodolai mentett, amikor megérezte, hegy Hídvéginek szánt kereszt- labdára rajtolnia kell. Hosszú kifutással, önfeláldozóan tisztázott.
    Csak percekig szorította saját kapuja elé a Volánt az egriek letámadásos taktikája. A fővárosiak első gyors ellenakciója, majdnem góllal végződött. A vendég kék-fehérek hasonló megugrásait (megelőzendő, a folytatásban a bevált lesre állítást alkalmazták a házigazdák. A játék irányításában viszont az első félidőben sok volt a hiba, főként a középpályásoknál. Az első mintaszerű egri akció azonban meghozta a remélt eredményt. A második félidőben az előny tovább nőhetett volna, ha a játékvezető nem hibázik, Simon buktatásánál. A Volán nem is adta fel, noha szünet után már elsősorban az ESE volt veszélyesebb.
    Jók: Bodolai, Smuczer, Juhász, Lengyel, Ili. Tóth, Batári. Nagy R.

    Hidegzuhany
    Előbb a hazaiak szertárosát vonták kérdőre, pedig nem az ő kötelessége a melegvíz-szolgáltatás- Hamarjában a helyszínre citálták — noha nem tehetett a történtekről —. a piros-kékek technikai vezetőjét is. Hogy miért? A két öltözőben sorban ültek egymás mellett meztelenül a labdarúgók. Merthogy nem kért senki a hidegzuhanyból. A két egykori válogatott vendég. Martos Győző és Sárosi László mérhetetlenül elcsodálkozott. Ők még nem tudták, hogy a piros-kékekkel már nemegyszer előfordult hasonló elbánás — igaz. csak Egerben!

    Forrás: Heves Megyei Népújság, 1987-11-16