magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Szekszárdi Dózsa SE 3 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.16, 10:00
    A második félidő döntött
    Diósgyőri VTK - Szekszárdi Dózsa SE 3:0 (0:0)
    Diósgyőr, 3000 néző. V.: Mester
    Diósgyőri VTK: Veréb - Huszár, (Farkas a 46. percben), Leskó, Dózsa, Takács - Huszák, Fükő, Szemere - Lengyel, Kiss (Molnár a 67. percben), Kölln. Edző: Száger Mihály
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Jelusics, Kasza, Varga F., Petrovics - Máté, Weitner I., Kniesz (Lauer a 65. percben), Kvanduk - Pilisi (Süveges a 65. percben), Márkus. Edző: Teszler Vendel
    Lendületesen kezdtek a hazaiak, de a 6. percben egy ellenakció végén mégis a lila-fehérek kerültek helyzetbe. Máté-Kniesz volt a labda útja a jobb oldalon, a lövés pillanatában nehezen mentettek a hazai védők. A 11. percben Leskó 18 méteres szabadrúgása kerülte el a jobb felső sarkot. Egy perccel később Hujber kapujából kifutva lábbal mentett nagy bravúrral a középen kitörő Kiss elől. A 20. percben Pilisi húzott el a jobb oldalon, kényszerítője után Kniesz beadásáról a kaputól öt méterre Márkus egy ütemmel lekésett óriási helyzetben. A félidő végéig valamivel többet birtokolták a labdát a szekszárdiak, de igazán gólszagú helyzetet nem tudtak teremteni Veréb kapuja előtt. A kiegyenlített küzdelemben mindenesetre derekasan küzdöttek a dózsások.
    Szünet után a 47. percben Farkas futott el a jobb oldalon, a menteni akaró Varga F. elcsúszott, így a csereként beállt hazai játékos beadását Szemere 8 méterről Hujber keze alatt a kapu jobb oldalába lőtte. 1 -0. Öt perccel később a jól játszó Jelusics 20 méterről leadott váratlan erős lövése az oldalhálóban kötött ki. A 60. percben ismét Jelusics veszélyeztetett: 25 méteres lövését Veréb óriási bravúrral hárította. A 68. percben tovább növelte előnyét a DVTK: a csereként beállt Molnár beadása Kaszán megcsúszott, melyet Hujber röviden mentett, a kipattanó labdát Lengyel hat méterről a bal alsó sarokba lőtte. 2-0. A 74. percben Szemere 20 méteres lövése nyomán a labda a felső kapufáról felfelé pattant. Az egymásra váró szekszárdi védők és Hujber kapust megelőzve Kölln közelről a hálóba kotorta a labdát. 3-0. A 80. percben dózsás ellentámadás végén Weitner I. tisztára játszotta magát a bal oldalon, a kaputól 12 méterről lőtt, de a kiinduló Veréb nagy helyzetben hárított.
    Az első félidőben a tudatosan, taktikusan játszó szekszárdi együttes egyenrangú ellenfélként állta a rutinosabb hazaiak rohamait - a kínálkozó helyzeteit azonban elügyetlenkedte. A második játékrészben a gyorsan kapott gól megzavarta a lila-fehéreket. A folytatásban kitámadtak, helyzeteik továbbra is kimaradtak, míg a DVTK újabb két góllal bebiztosította győzelmét. A második 45. percben nyújtott jobb teljesítménye alapján a pályaválasztó együttes rászolgált győzelmére. Jók: Dózsa, Szemere, Farkas, illetve Jelusics, Kvanduk, Weitner I.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1987-10-05