magyarfutball.hu

Bp. Volán SC - Szolnoki MÁV MTE 0 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.30, 23:45
    MÁV MTE győzelem a Volán ellen
    Bp. Volán SC - Szolnoki MÁV MTE 0:1 (0:1)
    Rákospalota, 2000 n. V.: Plasek
    MÁV MTE: Gyémánt—Kiss A., Ágh, Szilágyi, Mészáros —Kanyári (Vadicska), Sugár, Katona—Hegedűs (Varga I.), László, Szabó J. Edző: Szatmári János
    Volán SC: Berecz—Szabó S., Tóth. Kertész, Huszár—Kiss Z.. Herczeg (Orovecz), Farkas—Kovalik, Batári, Hídvégi (Bácsi). Edző: Bálint László.
    Az első perctől kezdve nagy iramú, hullámzó játék, erőteljes taktikai csata jellemezte a mérkőzést. Az első szögletrúgást Szabó J. végezte el a bal oldalról, de Hegedűs hátáról a kapu fölé pattant a labda. A túloldalon Kovalik veszélyes beadását Kiss A. fejjel szögletre hárította. Mindkét védelem szorosan őrizte a támadókat. A 13. percben Hegedűs került helyzetbe, de a lábáról a kapus kezébe pattant a labda. Tíz perccel később, Sugár beadása nyomán, László fejjel csúsztatta tovább a labdát, ám az elszállt a kapu előtt keresztben. Akárcsak három percre rá Szabó J. éles szögből leadott lövése. A másik kapunál Batári beadását Gyémánt öklözte vissza a mezőnybe. A 32. percben Mészáros végezhetett el szabadrúgást balról. Szabó J.-hez gurított, aki két lépés után kapura lőtt. Berecz kiejtette a labdát, László résen volt és közelről a kapu közepébe lőtt, 1:0. Mindjárt szünet után a Volán veszélyeztetett a csereként beállt Bácsi már Gyémántot is kicselezte, majd középre gurított, de Hercegh 10 méterről messze a kapu fölé bombázott. Az 52. percben Kovalik kétszer is belerúgott hátulról Ágh- ba, ezért jogosan kapott sárga lapot. Hamarosan újabb hazai helyzetet dolgoztak ki a közlekedésiek: Herczeg 12 méterről középről a bal kapufát találta el, onnan a labda kipattanva végig gurult a gólvonal előtt, majd Ágh kétségbeesetten tisztázott. A. következő percekben háromszor is növelhette volna előnyét a MÁV MTE, de Hegedűs majd László is hibázott. A 68. percben Kovalik lesgólt lőtt. majd a túloldalon Kanyári került óriási helyzetbe, de amikor kapura lőtt beérték a védők. Mindkét oldalon adódott még gólszerzési alkalom, de az eredmény már a cseréket követően sem változott.
    Újabb idegenbeli bravúrral növelte előnyét a bajnoki tabellán a Szolnoki MÁV MTE. Az első félidőben egyenlő ellenfélnek bizonyult a hazai gárdával szemben és megérdemelten szerzett vezetést. Szünet után szinte szakadatlanul támadott a Volán, de a legjobb helyzeteket is elpuskázta. A túloldalon is akadtak ziccereik a vendégeknek, de ők sem jártak több szerencsével. Végül is a csapatjátékban többet mutató MÁV MTE megérdemelten hozta el mindkét pontot a Czabán Samu térről Jók: Gyémánt, Ágh, Kanyári, Sugár, László, ill. Kertész. Farkas.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1987-09-21