magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Veszprémi SE 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 16:31
    A fegyelmezett játék fél győzelem (?)
    „Olyan fegyelmezetten játszott az egész kecskeméti csapat, de főként a védelem, hogy képtelenek voltunk egy valamirevaló helyzet összehozására.”
    Glázer Róbert, a Veszprém szakvezetője mondta ezt a KSC-Veszprém NB II-es találkozó lefújása utáni pillanatokban, amikor a szokásos gratuláció mellett még néhány szót váltott Szentmihályi Antallal, a KSC vezetőedzőjével.
    A második hazai 1—0-ás győzelem komoly fegyvertény, és pillanatnyilag előkelő helyezést biztosít a táblázaton a KSC számára, ám sokan talán lebecsülik a sikert, s a számtalan kihagyott helyzetre emlékeznek. Való igaz, hogy a helyzetek alapján mind a Csepel, mind a Veszprém elleni találkozón több gólt is szerezhettek volna a kék-fehér csatárok. A játék azonban az NB II-ben egészen más, mint az alacsonyabb osztályban, és az újonc KSC-nek még meg kell szoknia a légkört. A régi rutjnos csapatoknak van egy sor fegyverük. A csepeliek például hosszú percekig tartották a labdát. A veszprémiek apró lökésekkel, buktatásokkal, a taktikai szabálytalanságok egész sorával fékezték a KSC rohamait, amit az egyébként nagyszerűen bíráskodó Vankó játékvezető rendre lefújt, de ennél többet nem tehetett, mert komolyabb durvaság mindössze egyszer fordult elő, amiért Perger meg is kapta a megérdemelt sárga kártyát. A vendégcsapat viszont elérte, hogy a gyors, lőtt passzokkal induló kecskeméti rohamok elakadtak, és volt idő a védelem felállásához. Ilyen körülmények közt az első félidőben, bár egykapuzott a KSC, az egy gól is szép teljesítménynek számított.
    A fordulás után, amikor már a veszprémiek is felhagytak a merev védekezőtaktikával, akkor derült ki igazán, hogy Somogyi, Szabó B., Safranyik, Hoffmeister és a többiek milyen fegyelmezetten, precízen képesek zárni a réseket. Mindössze egyszer ingott meg a kék-fehér védelem, de Kelemen kapáslövésénél Erdei kapus bravúrja segített. Hátul több hiba nem is akadt, s ha a támadók közül Czéhnek több a szerencséje, Rácz pontosabban céloz, Freppán jobban fejel, akkor szebb is lehetett volna ez az egyébként nagyszerű győzelem.
    — örülünk a sikernek és a csapat hallatlanul fegyelmezett játékának — mondta Király József, a KSC ügyvezető elnöke. — Azt hiszem — tette hozzá —, a szurkolóink így sem elégedetlenek, hiszen az érdeklődés változatlanul nagy.

    Forrás: Petőfi Népe, 1987-08-18