magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 1 : 3 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.04, 09:57
    A múlt vasárnappal megkezdődött bajnoki mérkőzések közül a főérdeklődés a F.T.C.-U.T.E. találkozása elé irányult. Egyrészt itt volt várható a legerősebb küzdelem, másrészt a F.T.C. új összeállítására voltak sokan kíváncsiak, hogy megítélhessék, vajjon megtarthatja-e vezető szerepét a bajnokságban. A formában levő U.T.E. kemény munkát adott a F.T.C. legénységének, mely szerencsés összeállításában jól is végezte a dolgát. A F.T.C. játékmodora új formájában is a régi maradt. Csatársora - Scheibl,Koródi,Pákay,Weisz,Takács - határozottan jobb a tavaszinál. Gyors labdáramenésük, hirtelen elhatározásuk, gyors futásuk és jó lövőképességüknél fogva egyik leggoalképesebb magyar forwardsort alkotják. A halfsor a közismert jó, míg a védelem Lissauerel nagyon megerősödötts ha ezekhez hozzátesszük, hogy Manglitz is jó formában van és Fritz briliánsan véd, úgy minden jót elmondottunk a Ferenczvárosiakról. Minden jót, mert - sajnos - rosszat is kénytelenek vagyunk állítani. A kíméletlen durva játékmodor, mely a F.T.C. egyes játékosainak régi jellemvonása, e matchen erősen kísértett, lehet, hogy azért, mert a bíró nem volt elég erős ezt megakadályozni. Az U.T.E. csatársora így nem fejthette ki teljes tudását a kíméletlen védelemmel szemben. Hogy mégis tartalmas, jó játékot mutattak, az a csatárok jóságára vall. A védelem kifogástalanul dolgozott.

    F.T.C. — U.T.E. 3:1

    F.T.C. kezd és csakhamar támad. Takács fellöki Prácsert, ki megsérült kezét bekötöztetni kiáll. Majd Ujpest támad és Novák a goal előtt túlkombinál. Rumbold kornert vét, melyet Fritz elfog és a mezőnybe juttatott labdával Weisz lefut és pontosan centerez, Pákay szépen lő és Schwarz kornerre véd. Weisz lövése goal mellé, Koródié goal fölé megy. Ujpest ellentámadást intéz, Novák lövését Fritz védi, Molnár II. shootját Manglitz fogja el. Petz, támogatva Barcsaytól megszökik, de a goal előtt Lissauer lefoultolja; ép így jár Fejér is. A két szigorított szabadrúgás nem hoz eredményt. Ismét Weisz rohan le, centerez és Koródi két lépésről goalt lő (19 percz). Kezdés után Barcsay hosszú lövése foglalkoztatja Fritzet; Prácser lövését Bródy fejjel védi. A Gorszky által kidolgozott labdával Scheibl lefut és beadását az U.T.E. védelme kornerre rúgja. A Takáts által lőtt korner mozgalmas pillanatokat idéz elő. Fejről-fejre megy a labda, végre goalba repül (27 percz). Ezek után Ujpest hatalmas támadásokat intéz. Fandl magas labdájával Petz keresztül tör a védelmen, Bródy utána és kézzel fellöki, de már késő, mert lövése Fritz kezei közt a goalba pördül (35 percz). Ujpest további támadásait nem kíséri siker, míg F.T.C. hands in goal ér el, melyet Weisz lő, de a lilák kapusa kivéd.

    A második félidőt Ujpest támadása nyitja meg. Majd F.T.C. támad és Pákay ívezett lövését a rosszul helyezkedő ujpesti kapus könnyelműen elhibázza. E bosszantó goalra az ujpesti csatárok erélyes támadással felelnek. Kuschner-Fejér szépen összejátszva a F.T.C. goalja elé jutnak, de Lissauer gáncscsal véd. A szigorított szabadrúgást Fritz a kapuban védi. Az ujpestiek goalt jeleznek, de a pálya közepéről előrefutó bíró nem adta meg. Nemsokára véget ért a match, melyet Moór Jenő (M.A.F.C.) erélytelenül vezetett.


    Sport-Világ, 1905. szeptember 24.
     
  2. avatar: heimo
    2016.04.22, 14:32 (szerk.: 2016.04.22, 14:54)
    A Népszigeten is elsőosztályu bajnoki mérkőzés volt. A Ferencvárosi Torna-Klub mérte össze erejét az Újpesti Torna Egyesület-tel, nagy közönség jelenlétében. A Ferencvárosiak tíz emberrel kezdték a játékot, de azért a tizenkilencedik percben már Korody révén gólhoz jutottak, a huszonhetedik percben egy korner-rúgás után Pákay megcsinálta a ferencvárosiak második gólját. Az újpestiek a harmincötödik percben Petz szép lövése által egy gólhoz jutottak. A félidő végén az újpesti kapuvédő kivédett egy tizenegyes büntető rúgást. A második félidő hetedik percében Pákay még egy gólt szerzett csapatának. Ezután a játék erőszakossá vált, és a bíró Takács-ot és Molnár-t kiállította a játékból. Eredmény három gól egy ellen a Ferencvárosi Torna-Klub javára. A második csapatok mérkőzése egy góllal egy ellen eldöntetlenül végződött.

    Budapesti Hírlap, 1905. szeptember 18.
     
  3. avatar: heimo
    2015.04.28, 20:10 (szerk.: 2016.12.02, 21:48)
    FTC.-UTE. 3:1

    „Heves és változatos játékban győzte le ellenfelét a bajnokságban vezető F.T.C. a Népszigeten levő pályán.Sportszempontból ez volt a mult vasárnap legértékesebb játéka,mert mindkét csapat kész tréning formában állt ki a küzdelemre.Az FTC csapata nagy változásokon ment át.Számos fiatal erő kapott helyet benne,akik igen jól beváltak s ha a csapat játékereje gyengült is,még mindig félelmetes ellenfél.A csapat lelke Bródy ki igen jó formában van,a legrokonszenvesebb játékosa a kis Scheibel,ki gyorsaságban s technikában igen sokat fejlődött.Kóródy tehetséges,de fegyelmezetlen erő,ki rendkívűl sokat használja a kezét. Jól játszott ezuttal Pákay is.Az UTE csatársora is szép munkát nyújtott,különösen Prácser és Petz.Kár,hogy ez utóbbi kezd eldurvulni,ami sokat árt játékának.Igen jó volt Molnár I. mint hátvéd,míg öccse ,a csatár a legkíméletlenebb tagja a különben egyöntetü csapatnak.

    A két csapat a következő összeállításban játszott:

    FTC:Fritz-Liszauer,Manglitz-Gorszky,Bródy,Takács-Scheibel,Kórody,Pákay,Weisz,Rumbold

    UTE:Schwarz-Molnár I,Rozman-Kuschner,Barcsay,Fandl-Prácser,Novák,Pelz,Molnár II.,Fejér.

    Az FTC 10 emberrel-karjukon meghalt kapitányukat Beránt gyászoló szalaggal jelennek meg a pályán.A játék erős iramban indul s különösen az UTE játékán látszik az elbizakodottság.Váltakozva támad a két csapat,de az FTC veszélyesebben,míg végre Kórody a 20 percben belövi az első gólt,melyet egy korner után a 28 percben Pákay még eggyel megtold.A balsiker erős támadásra sarkallja az UTE-t s Petz lövése Fritz hibájából csakugyan gólhoz is juttatja.Félidő 2:1.Az első félidő élvezetes játékát a második félidőre erőszakos játék váltja fel,melynek során Takács,Molnár II. és Petz szolgáltattak okot a bírói beavatkozásra. E félidőben FTC Pákay révén még egy gólt lő.Bíró Moór Jenő (MAFC) volt.”


    Nemzeti Sport