magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 23:37
    A csapatok felállítása a következő volt:
    F. T. C.
    Weinbeer
    Berán Manglitz
    Gorszky Kolhanek Bródy
    Braun Novotny Pokorny Borbás Kovács
    Zulu Herquett Hoffer Károly Frank
    Saár Pozsonyi Deutsch
    Steiner Nagy
    Dóder
    M. T. C.
    Biró : Ordódy Béla.

    Magyarország 1903 március 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 23:05
    A millenáris pályán a Magyar Testgya­korlók Köre mérkőzött a Ferencvárosi Tornaklubbal. Előbbi a tavalyi II-od osztályú, utóbbi az elsőosztályu bajnokság második helye­zettjeként szerepelt s így első találkozásuknak igen érdekes jellege volt.
    A F. T. K. győzött 3:1 arányban, bár a M. T. K.-ben meglehetős kemény ellenfélre akadt s erős munkájába került őt legyőznie. Első félidő­ben 2:1 volt az eredmény, ami tekintettel arra, hegy a M. T. K. kapuvédje idén ezúttal először játszott az első csapatban és nem igen volt disz­ponálva, elismerésre méltó siker a fejlődő fiatal csapatra nézve. A második félidőben a ferenc­városiak szívóssága csakhamar érvényesülni kez­dett és harcias rohamok révén egy újabb goal se­gítségével biztosították győzelmüket. Ordódy B. korrekt bíró volt.

    Pesti Napló 1903 március 2.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.04, 23:03
    Ferenczvárosi Torna-Club I. — Magyar Testgyakorlók Köre I. 3:1 a F. T. C.javára.

    Minthogy az egyidejűleg a Margitszigeten folyó mérkőzés nagyobb vonzerőt gyakorolt sportkedvelő közönségünkre, a kedvező időjárás daczára csak gyér közönség kereste fel a Csö- möri-úton levő pályát, mely a bajnokság egyik komoly jelöltje, a F. T. C. és az első osztályú csapatok legifjabb tagjainak egyike, a M. T. K. csapata közötti mérkőzésnek színhelye volt.
    A M. T. K. csapata, kivált annak csatársora, most is szép összjátékával tűnt ki, csak hogy védelme, főleg pedig kapuvédője nem állt a csapat egyéb tagjai képességének szinvonalán. A csapat átlaga testileg is gyengébb ellenfeleik­nél és így a játék második felében, midőn kedve­zőtlenebb helyzetben is játszottak, ellentállásképességük rohamosan hanyatlott.
    A F. T. C. csapatán meglátszik, hogy az idényben már sokat játszott ; csatárai közül többen gyors lerohanásaikkal tűntek ki, testi erejükkel pedig nagy fölényben voltak gyengébb ellenfeleikkel szemben.
    A játék lefolyása röviden következő : Ferenczváros szél ellen küzdve, sűrűn támad és csak vagy 12 percz múlva sikerül a Testgyakorlóknak a játékot ellenfeleik térfelébe terelni, hol hosz- szabb ideig tartó ostrom alá fogják azok kapu­ját. Ferenczvárosnak végre sikerül kibontakozni és csatárai a hatalmukba kerített labdával gyors iramban a Testgyakorlók kapujához rohannak, hol Braun a jobb oldalról, magas ívben lövi, a rosszul védő kapus kezei felett, a labdát a hálóba.
    Új kezdés után a Testgyakorlók ismét támad­nak és alig két percznyi küzdelem után sikerül nekik a kiegyenlítő goalt megszerezni. A közön­ség fokozott érdeklődéssel követte a játék további fejlődését. M. T. K. ügyes támadásaival csaknem állandóan szorongatja a Ferenczvárosiak kapuját, melyet kivált Herquett gyakori szép lövésekkel veszélyeztet. Ferenczváros energikus védelmével végre elhárítja a veszélyt és a kiszabadult labdát gyönyörű adogatással az ellenfél kapujáig hozva, a 30 ik perczben megszerzik ismét a vezetést. Félidő 2:1.
    Szünet után a Ferenczvárosiak széltől támo­gatva, csaknem állandóan támadnak. A Test­gyakorlók csapata lankadtan bár, de elég jó sikerrel védekezik úgy, hogy Ferenczváros már csak egy ponttal tudja szaporítani goaljainak számát és így a játék 3:1 eredménynyel végző­dik javukra.

    Sport-Világ 1903 március 8.