magyarfutball.hu

Békéscsaba 1912 Előre SE - Orosháza FC 2 : 3 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.10.06, 17:27 (szerk.: 2020.12.29, 22:31)
    A tüzesebb csapat nyert
    Rangadónak beillő mérkőzés a Kórház utcában


    1200 néző
    Vezette: Takács János (Vígh Tibor, Rischák Károly)

    Békéscsaba: Such András - Szenti Zoltán (Buzási Péter 57. p.), Brlázs Gábor, Juhász György, Bogdán Gábor - Okos István (Horváth Tamás 62. p.), Szilágyi László, Pozsár Gábor, Valentényi Viktor - Dani Péter, Cseke Tamás (Dobi Róbert 72. p.) Edző: Csató Sándor
    Orosháza: Tóth Zoltán - Kerepeczki Csaba, Molnár Róbert, Futaki Krisztián, Szabó Norbert (Fekete Zoltán 76. p.) - Szeverényi Péter, Csiszár Zoltán, Koncz Zsolt - Buza Barnabás (Mike Gábor 66. p.), Bosnjakovics Borisz, Baranyai Béla (Lovas Tamás 66. p.) Edző: Belvon Attila
    Gól: Bogdán 32. p. ; Valentényi 58. p. illetve Szeverényi 26. p. ; Buza 51. p. ; Koncz 79. p.
    Sárga lap: Bogdán 21. p. ; Cseke 37. p. ; Koncz 45. p. ; Szabó 57. p.
    Szögletarány: 5:3 (2:0)

    18. p. : A békéscsabai 16-os előterében Baranyai felpörgette a labdát, Buza remekül rajtolt rá és néhány lépés után 13 méterről, a kimozduló Such fölött a felső lécet találta telibe.
    26. p. : Baranyai került helyzetbe a balösszekötő helyén 12 méterre a kaputól, lövését Such nagy vetődéssel kiütötte. A labda Szeverényi elé pattant, aki még egyet igazított rajta, majd a felpattanó Such mellett kapura lőtt, a labda a kapuban álló Juhász vállát súrolva a hálóban kötött ki, 0-1.
    32. p. : Egy jobb oldali bedobás után Bogdán középre fejelte a labdát, Dani elől Molnár kibólintotta, a labda Bogdán fejére került, aki nem sokat teketóriázott és 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 1-1.
    51. p. : Baranyai a 16-os bal sarkáról középre adott Bosnjakovics felé, Such kivetődött, meg is fogta a labdát, de az kipördült a kezéből. Buza ott termett és a balösszekötő helyéről 7 méterről a kapu közepébe emelt, 1-2.
    58. p. : Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak az orosházi térfélen, közel a felezővonalhoz. Pozsár hatalmas rúgással belőtte a labdát a 16-oson belülre, ami Dani feje fölött elsuhant, nem úgy Valentényi esetében, akinek fejese a kapuban kötött ki, 2-2.
    79. p. : Bosnjakovics a leshatáron kiugrott a jobb oldalon, bár Bogdán utolérte, de az orosháziak támadója egy csellel becsapta, majd átemelt a túloldalra, ahol Koncz érkezett és a balösszekötő helyéről, 12 méterről a kapu közepébe lőtt, 2-3.

    Mint emlékezetes, ősszel Orosházán nulla-nullát játszott a két csapat. Sokan úgy vélték, most is döntetlen lesz a megyei rangadó, ám már a mérkőzés első perceiben kitűnt, hogy ebbe egyik csapat sem nyugszik bele. A házigazdák esetében különösen érthető volt, hiszen jelenleg a kieső helyen tanyáznak, az orosháziak pedig szeretnék stabilizálni helyüket az élmezőnyben. Így azután jó kis mérkőzés kerekedett szombat délután.
    Már a kezdetben feltűnt, hogy a vendégek jóval összeszokottabbak és középpályás soruk annak ellenére erősebb, hogy csak hárman voltak e sorban. Különösen Koncz Zsolt volt elemében, aki remekül szervezett, de labdákat is összeszedett, ha kellett. A csabaiak játéka kissé féloldalas volt, a jobb oldalon Okos és Szilágyi jól szervezett, a túloldal azonban kevéssel járult hozzá a támadások kialakításához. Elöl pedig Dani nagyon egyedül maradt, ugyanis Cseke sokszor visszament a középpályásoknak segíteni.
    Ha a helyzetek számát tekintjük, az is az orosháziak javára szól, ugyanis többször veszélyeztették Such kapuját, mint a lilák Tóth Zoltánét. Nem véletlen hogy háromszor is az orosháziak jutottak előnyhöz, a hazaiak pedig futottak az eredmény után.
    Ettől függetlenül élvezetes volt a csata mindvégig és végül az összeszokottabb, a nagyobb lelkesedéssel és tűzzel játszó, agresszívebben futballozó Orosháza megérdemelten szerezte meg a három pontot a Kórház utcában.
    kép
    A vendégek egyik legjobbja az egykori csabai Futaki Krisztián volt (balra), aki nagy csatát vívott az egykori klubtárssal, a csabai Dani Péterrel. (Fotó: Imre György)

    Jó: Okos, Szilágyi illetve Szeverényi, Futaki, Koncz, Buza

    Csató Sándor: - Jobb csapattól kaptunk ki. Kétszer fel tudtunk állni, harmadszorra nem sikerült.
    Belvon Attila: - Végig nagy küzdelem folyt a pályán, amelyből a helyzetek alapján megérdemelten kerültünk ki győztesen.
    (Jávor Péter - Verasztó Lajos)

    5. Orosháza 19 8 6 5 30-28 30
    ...
    16. Békéscsaba 19 4 2 13 15-28 14


    Békés Megyei Hírlap 2007. április 2. ; MLSZ adatbank