magyarfutball.hu

Orosháza FC - Békéscsaba 1912 Előre SE 0 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.07.10, 22:28 (szerk.: 2020.12.29, 22:56)
    A csabaiak első pontja
    Nem bírt egymással a két gárda a megyei rangadón


    1500 néző
    Vezette: Takács János (Ring György, Butkai Zsolt)
    Orosháza:
    Tóth Zoltán - Szabó Norbert, Csiszár Zoltán, Molnár Róbert, Sipka Barnabás - Szeverényi Péter (Lovas Tamás 70. p.), Kerepeczki Csaba, Koncz Zsolt - Ábel Péter (Buza Barnabás 78. p.), Jakab József, Baranyai Béla (Balázs József 27. p.) Edző: Belvon Attila
    Békéscsaba:
    Such András - Tóth-Kovács Tamás, Czipó Zoltán, Ferenczi Attila, Juhász György - Pozsár Gábor (Tóth György 55. p.), Kocsis Dávid, Valentényi Viktor, Dobi Róbert - Okos István (Búzási Péter 68. p.), Horváth Tamás (Bogdán Gábor 78. p.) Edző: Jakab Péter
    Sárga lap: Czipó 8. p. ; Koncz 38. p. ; Valentényi 68. p. ; Szabó 80. p. ; Dobi 86. p. ; Juhász 88. p
    Szögletarány: 7:3 (4:3)

    A nagy érdeklődéssel várt NB II-es Békés megyei rangadón szépszámú nézősereg előtt óvatosan kezdett mindkét együttes. Érezhető volt, hogy a csapatok tartanak egymástól. Kiegyenlített, közepes iramú játék jellemezte az első félidőt, lehetőségek mindkét gárda előtt adódtak, de igazi gólhelyzetet egyik kapu előtt sem jegyezhettünk fel.

    A második játékrész heves hazai rohamokkal kezdődött, előbb Koncz szabadrúgása veszélyeztette Such kapuját, majd Balázs remek egyéni alakítása után kishíján vezetést szereztek az orosháziak.
    Húsz perc elteltével mintegy tízpercnyi kiegyenlített játék következett, majd újra a hazaiak percei következtek, és a 73. percben egy újabb kínálkozó lehetőséget szalasztottak el. A mérkőzés hajrájában mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, így nagy izgalmak közepette ért véget a mérkőzés.

    A látottak alapján, mivel a nagyobb gólhelyzetek a hazaiak előtt adódtak, az orosházi csapat valamivel közelebb állt a győzelemhez. A lelkes, újonc lila-fehér csapat megszerezte első pontját az NB II-es bajnokságban.kép
    Mint felvételünkön is látható, igencsak sokan, mondhatni rekord létszámban mentek ki a megyei NB II-es rangadóra, az Orosháza FC - Békéscsaba 1912 Előre SE derbire vasárnap. A jó rajtot vett orosháziak (sötét nadrágban) azonban nem bírtak a lila-fehér fiatalokkal, gól nélküli döntetlen lett a végeredmény. (Fotó: Kiss Zoltán)

    Jó: Szabó, Csiszár, Molnár, Koncz, Jakab illetve Tóth-Kovács, Juhász, Dobi

    Belvon Attila: - Óriási küzdelemben közelebb álltunk a győzelemhez.
    Jakab Péter: - Kiszenvedtük ezt az ikszet, remélem, elindulunk fölfelé.
    (Guti Ferenc - Jávor Péter)

    4. Orosháza 4 2 1 1 7-6 7
    ...
    14. Békéscsaba 4 - 1 3 2-5 1


    Pont, pont, vesszőcske - azaz mindenki jóllakott
    Sok szurkoló mérget vett volna arra, hogy a megyei rangadó döntetlennel zárul. Mások viszont azt állították: az orosháziak felkészültebbek, rutinosabbak, ezért alaposan elpáholják a lila-fehéreket. A legkitartóbb csabai drukkerek viszont arról beszéltek: a vendégek most aztán felszívják magukat és odasuhintanak a jó rajtot vett Orosháza FC-nek.
    Vasárnap estére kiderült, nem született gól a találkozón.
    Amelyet egyébként nagy várakozás előzött meg. Ezt igazolja, hogy a rendezők és a rendőrség is alaposan felkészült.
    Bár kijelölték az ideiglenes parkolókat is, mégis majdnem Csorváson lehetett csak letenni a személygépkocsit, olyan szigorúan vették magukat, amikor betelt a Mátrai-stadion környéki kevéske parkoló.
    Persze, annak, hogy mintegy másfélezer szurkoló (köztük mintegy három-négyszáz csabai) látogatott ki a meccsre, csak örülhettek a házigazdák, hiszen igencsak régen látott ennyi embert az orosházi stadion. Minden bizonnyal a házigazdák bevételének is jót tett.
    Igaz, a magyar válogatott egy nappal korábbi óriási fiaskója nem volt éppen jó hírverése a sportágnak, az Orosháza-Békéscsaba derbi azért jobban sikerült. Legalábbis olyan szinten, hogy egyik csapat sem szenvedett vereséget.

    forrás:
    Békés Megyei Hírlap 2006. szeptember 4. ; MLSZ adatbank