magyarfutball.hu

Haladás VSE - Vasas SC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Halimexiko
    2019.02.24, 20:42
    Eredetileg május 19-re, majd május 30-ra írták ki ezt a mérkőzést. Egyik alkalommal sem játszották le, a mérkőzés 2 pontját 0:0-s gólaránnyal a Vasas kapta meg. (Május 19-én játszotta le a Haladás az Erzsébeti MTK elleni megóvott mérkőzést. De ez nem az az óvás, ami miatt elsőként a Vasas elleni, majd még 6 mérkőzés maradt el.)

    Az az óvás a Dózsa Madisz–Haladás (1:4) mérkőzés miatt született, méghozzá a Győri ETO részéről. Az óvás szerint a Haladás 50 kg lisztet ajánlott fel a legalább háromgólos győzelemért, de a D. Madisz 100 kg-ot kért.
    Az egyesbírói határozat értelmében: a Haladás játékjogát 1946. június 3-tól szeptember 3-ig függesztették fel, és 1 millió adópengő fizetésre is kötelezték a klubot: azaz a Haladás a "Tízek bajnokságában" nem vehetett részt, és a "kisorsolt mérkőzéseit az ellenfelek javára kell írni".

    Az MLSZ elnöksége 1946. július 4-én semmisítette meg a döntést, ugyanis kiderült: a Győri ETO vette rá a Dózsa Madisz játékosait arra, hogy mondják azt, megvesztegették őket a szombathelyiek.

    Július 11-én a Fellebbviteli Bizottsága határozata alapján a Haladás azonnal visszakapta játékjogát, és kimondták, hogy nem vétkes az egész megvesztegetési ügyben. Azonban a felfüggesztés alatt kisorsolt mérkőzések pontjait nem kaphatta meg a csapat, azokat a meccseket lejátszani nem lehetett.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.13, 20:53
    A mérkőzés elmaradt, mert Haladásnak újra kellett játszani, az EMTK elleni találkozót. Közben az MLSZ szerint, a Haladás megvesztegette az ellenfél játékosait a Haladás - Dózsa MaDSz meccsen. Emiatt három hónapra felfüggesztették a Haladás játékjogát, és az ellenfelei kapták a 2 pontot, 0:0-ás gólaránnyal, az ez idő alatti mérkőzések után. Majd a bajnokság vége előtt kettő fordulóval, kiderült, hogy az ETO is benne van a vesztegetésben. A Haladás visszakapta a játékjogát, de a döntés előtti mérkőzéseknél megmaradtak a megállapított eredmények.