magyarfutball.hu

Videoton SC - Újpesti Dózsa SC 2 : 6 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:51
    1968. június 21.

    Székesfehérvárott ismét nehéz 90 perc elé néz a hazai együttes, mivel újabb élcsapat ellen kell megkísérelnie a pontszerzést: a kitűnő Újpesti Dózsa ellen, amely az utóbbi időben több nagyarányú győzelemmel növelte a pontjainak számát.
    Az Újpesti Dózsában Szentmihályi keze még gipszben van, rá már csak ősszel számíthat Baróti edző. A többiek viszont egészségesek, Göröcs is játszott már egy félidőt a BVSC elleni kupameccsen, s ott lesz szombaton Székesfehérváron is.

    - A hazaiaknak égető szükségük van a pontokra, tehát bizonyára nagy becsvággyal küzdenek majd. Ám nem csupán a hazaiak, hanem a mi számunkra is fontos a két pont. Remélem meg is szerzik ezt játékosaink – mondta Baróti Lajos edző.

    Játéktudást illetően nagy a különbség a két csapat között. Ha az újpestieknek megy a játék, akkor ez eredményességben is kitűnik majd. A hazaiak lelkes játékkal ellensúlyozhatnak ezen a mérlegen. Mi a papírformát tippeljük: 2.

    1968. június 22.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Videoton- Újpesti Dózsa 4:3 (3:2)
    Székesfehérvár, 15.45 ó., 3.000 néző, Jv.: Alberti.

    Videoton: Hargittai-Temesvári,Bognár,Szabó I.-Nehéz,Horváth I.-Kerék,Burka,Sárközi,Kovács J.,Kékesi (Frida).
    Ú.Dózsa: Magyar-Komáromi,Horváth,Bánkuti-Hartyányi,Simon-Mohácsik,Zámbó,Kuharszki,Tóth A.,Juhász (Nagy F.).

    Gólszerző: Kékesi (2),Kerék (2) – Tóth A. (2), Kuharszki.

    Gólokban bővelkedő mérkőzésen könnyen nyert az Újpesti Dózsa

    Videoton- Újpesti Dózsa 2:6 (2:4)
    Székesfehérvár, 17.30 ó., 7.000 néző, Jv.: Magyar (Radó,Marton)

    Videoton: Horváth II.-Kovács L.,Posch,Fejes-Kerecsényi,Bobory-Szabó II.,Kű,Karsai,Balogh,Bodnár. Edző: Németh Lajos.
    Ú.Dózsa: Borbély-Káposzta,Solymosi,Sóvári-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Káposzta h. Szini (18p.).

    Gólszerző: 0:1 Bene (5p.), 0:2 Nagy L. (8p.), 0:3 Bene (16p.), 1:3 Karsai (20p.), 1:4 Fazekas (26p.), 2:4 Bodnár (37p.), 2:5 Göröcs (67p.), 2:6 Dunai II. (90p.).

    Szögletarány: 2:6 (1:2)

    A 3. percben Bene lőtt mellé jó helyzetben, a másik oldalon Balogh 20 méteres szabadrúgása szállt el a kapu fölött. Az 5. percben Dunai II. a jobbszélső helyén futott el, középre adott, a labda Benéig szállt, a középcsatár mintegy 10 méterről a kiinduló kapus mellett laposan a bal sarokba lőtt. 0:1 az Újpesti Dózsa javára. A 8. percben Káposzta tört előre, 18 méterről kapura küldte a labdát, Horváth II. rosszul nyúlt közbe, a labda a bal kapufáról átpattant egészen a berobbanó Nagy Lászlóig, aki 3 méterről a jobb sarokba lőtt. 0:2. A 16. percben a kaputól 25 méterre szabadrúgáshoz jutott az Újpesti Dózsa. Göröcs legurított Benének, a középcsatár 20 méterről félmagasan a bal sarokba küldte a labdát. 0:3. A 18. percben Káposzta végleg elhagyta a játékteret. A jobbhátvéd a 7. percben szerelés közben megsérült. A helyére Szini jött be. A 20. percben Bodnár átadását Karsai 20 méterről élesen a bal sarokba vágta. 1:3. A 26. percben Bene pompás átadását Fazekas 14 méterről,futtából a jobb sarokba helyezte. 1:4. A másik oldalon Kű fejese alig szállt kapu mellé. A 37. percben Szabó II. hozta fel a labdát, a jobb szélen felfutó Kű elé tálalt, akinek beadásába Szini belelépett, a labda pontosan Bodnár elé pattant, a szélső 7 méterről a bal sarokba továbbított. 2:4. A 43. percben Kű elől Borbély kapujából messze kifutva lábbal mentett.

    A II. félidő

    A 60. percben Bene 18 méteres szabadrúgását Horváth II. szögletre ütötte. A 64. percben Dunai II. fejesét Hárította szépen a Videoton kapusa. A 65. percben Kovács L. tört előre, 17 méteres lövését nehezen fogta Borbély. A 66. percben Dunai II. a bal kapufát találta el. A 67. percben Fazekas átadását Göröcs 14 méterről a kapu bal oldalába vágta. 2:5. A 70. percben Nagy L. ötméteres lövésébe belevetődött Horváth II., majd Dunai II. lövését védte szépen. A 90. percben Fazekas ment el a jobb oldalon, laposan középre adott és a jókor érkező Dunai II. 7 méterről a jobb sarokba helyezett. 2:6.

    ×××

    Már a 16. percben 3:0 volt az Újpesti Dózsa javára, és ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. A Videoton ebben a játékrészben elkövette azt a hibát, hogy nem fogták védői szorosan a lila-fehér csatárokat, területet védtek. Ez kedvezett a gyors újpestieknek, nagy lendülettel érkeztek a 16-osra, és egymásután teremtettek helyzeteket. A félidő második részében annyiban változott a kép, hogy az újpestiek kicsit kiengedtek, ez azonban hamar megbosszulta magát, mert két gyors gólt kaptak. Fordulás után egy ideig mezőnyjáték folyt, aztán az Újpesti Dózsa ismét felülkerekedett, s a sok helyzetből kettőt megint értékesítettek. A lila-fehérek könnyen nyertek.

    Az Újpesti Dózsa kapujában Borbély váltakozó teljesítményt nyújtott. Solymosi jól lépett közbe, átadásai is emberhez kerültek. Szini is kielégített. Dunai III. nagy területen játszott, számos támadást indított. Bene nagy lendülettel kezdett, Göröcs a II. félidőre erősen feljavult, Fazekas és Dunai II. sok támadást vezetett.

    Baróti Lajos: Könnyen nyertünk, kár volt ezért a két bekapott gólért.

    Székesfehérvárott meglátszott a nézőtéren, hogy a csapat a táblázat utolsó helyén tanyázik. Alig hétezren várták Magyar játékvezető sípjelét, s bizony a szurkolók pesszimizmusa jogosnak bizonyult. Tizenhat perc alatt már 3:0-ra vezetett a gyorsan, lendületesen, gólra törően játszó Újpesti Dózsa.
    Szünet után valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak is gyakran veszélyeztettek, a vendégcsapat védelme azonban jól állt a lábán. A hajrában ismét felülkerekedtek a lila-fehérek, s bár jó néhány helyzetet kihagytak, újabb két góllal szerezték meg biztos győzelmüket. Erőnlétben, gyorsaságban, labdakezelésben egyaránt jelentős különbség mutatkozott a két együttes között.