magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Egyetértés SC 5 : 0 19:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:55
    1968. augusztus 10.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Újpesti Dózsa- Egyetértés 6:0 (2:0)
    Megyeri út, 17.30 ó., 1.000 néző, V.: Dér

    Ú.Dózsa: Borbély (Magyar)-Komáromi,Horváth,Sóvári-Hartyányi,Szini-Juhász,Pataki,Dunai III.,Nyírő (Simon),Tóth A. (Mohácsik).
    Egyetértés: Mészáros (Springel)-Kunos,Perecsi,Ficzere-Németh L.,Géber-Kecskés (Horváth),Vasas,Laczkó,Királyhegyi (Simon),Harangi.

    Gólszerző: Dunai III. (2), Juhász, Szini, Pataki, Tóth A. (11-es).

    17. forduló

    Változások az Újpesti Dózsában

    A Megyeri úton villanyfényben játszik egymással az Újpesti Dózsa és az Egyetértés.

    - Nem voltam elégedett néhány játékosunk csepeli teljesítményével, ezért szombatra változtatok az összeállításon – mondta Baróti Lajos, a lila-fehérek mesteredzője. – Bánkuti lesz a balhátvéd, Zámbó a balfedezet. Dunai II. az olimpiai keret edzőmérkőzésén Vácott megsérült, de rendbe jött péntekre. Sóvári és Dunai III. kimarad. Javuló játékot és győzelmet várok a csapattól.

    A találkozónak az Újpesti Dózsa az esélyese. Az Egyetértés azonban megnehezítheti, de véleményünk szerint nem tudja megakadályozni, hogy a lila-fehérek otthon tartsák a két pontot. A tipp: 1.

    Jó csatárjátékkal biztosan győzött a Dózsa

    Újpesti Dózsa- Egyetértés 5:0 (2:0)
    Megyeri út, 19.30 ó., 15.000 néző, V.: Magyar (Losonczi,Hévízi)

    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Bánkuti-Noskó,Zámbó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.
    Egyetértés: Landi-Pagella,Mátrai,Varga-Galambos,Józsa-Gór,Sátori,Vári,Szántai,Halápi. Edző: Komorettó Béla.

    Csere: Káposzta h. Kuharszki (48p.), Pagella h. Pál (56p.).

    Gólszerző: 1:0 Bene (34p.), 2:0 Göröcs (37p.), 3:0 Dunai II. (52p.), 4:0 Göröcs (84p.), 5:0 Dunai II. (89p.).

    Szögletarány: 5:3 (3:2)

    Az Újpesti Dózsa nagy lendülettel kezdett, állandóan ott pattogott a labda a vendégek kapuja előtt. A 4. percben Solymosi szabadrúgása a sorfalban akadt el, majd Dunai II. – Bene adogatás után Bene 8 méterről Landi fejét találta el a labdával. A 10. percben Göröcs tört egyedül kapura, Landi kifutott elé, Göröcs középre adott, Galambos a gólvonalról fejelte ki a labdát. A 19. percben Göröcs labdáját Nagy 8 méterről küldte kapura, de Landi védte a lövést. A 20. percben Dunai II. öt lépésről hibázott, a másik oldalon a 23. percben Varga 20 méteres szabadrúgása Sátoriról a kapu felé pattant, Szentmihályi gyors vetődéssel csípte el a labdát. A 27. percben Sátori 17 méteres szabadrúgása után meleg helyzet alakult ki a Dózsa kapuja előtt, Vári azonban közvetlen közelről mellé gurított. A 34. percben Bánkuti a félpályáról hosszú keresztlabdával kiugratta a jobb oldalon Benét, ő Dunai II.-höz továbbított, s ő azonnal visszagurított és a berohanó Bene 7 méterről nagy erővel laposan a kapu jobb oldalába lőtt. 1:0 a Dózsa javára. A 37. percben Dunai II. tört kapura, a 16-os közelében járt, amikor Pagella fellökte. A szabadrúgást Bene az ötösre küldte, Göröcs elérte és a kapu közepébe helyezte a labdát. 2:0. Ezután még Várinak volt helyzete, majd a 43. percben Halápi 8 méterről fölé lőtt.

    Szünet után sem lankadt az újpestiek támadókedve. A 46. percben Káposzta hozta fel a labdát a jobb oldalon. A 16-os közelében járt, amikor szabálytalanul akasztották, a játékvezető továbbot intett. Káposzta a földön maradt, majd az öltözőbe kísérték. A válogatott hátvédnek a kulcscsontja sérült meg. Kuharszki jött be, Noskó húzódott hátra a jobbhátvéd helyére. Az 52. percben Bene nagyszerű labdát adott Dunai II.-nek, a nyurga csatár lefutotta a védőket és 7 méterről laposan a kapu bal oldalába vágta a labdát. 3:0. Ezután a vendégek is cseréltek. Pagella ment le, Sátori lett a jobbhátvéd és Pál a jobbösszekötő. A 60. percben egy ellentámadás során Halápi az oldalhálót találta el. A 70. percben Dunai II. parádésan tört kapura, és kitűnően tálalt Göröcs elé, akinek hatméteres fejesét Landi hárította. A 84. percben Fazekas nagyszerű labdát adott középre, a beugró Göröcs 4 méterről a bal felső sarokba továbbított. 4:0. A 89. percben Dunai II. hozta fel a labdát, elment Mátrai mellett és 8 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba küldte a labdát. 5:0.

    ×××

    Az Egyetértés célja nyilvánvaló volt: minél kevesebb góllal megúszni a mérkőzést. Minden újpesti csatár szoros védőőrizetet kapott, Galambos ügyelt Benére, Szántai Göröcsre, Józsa Dunai II.-re s mögöttük ott volt a biztosító hátvéd szerepkörében Mátrai. A csatárok is nagyrészt védőfeladatot láttak el és így már az első percek után szinte egyoldalúvá vált a játék. Csaknem állandóan az Egyetértés térfelén pattogott a labda, a szoros őrizet ellenére egyre-másra teremtették a helyzeteket a lila-fehér csatárok. Ezeknek azonban csak egy részét értékesítették, főleg Dunai II. hibázott elég sokat a kapu előtt. Az Újpesti Dózsa lelkes, szellemes és harcos játékával végig kezében tartotta az irányítást és akár nagyobb arányban is nyerhetett volna. Az Egyetértés részéről a mérkőzés során sok szabálytalanságot láttunk és ennek következménye volt Káposzta sérülése is.

    Az Újpesti Dózsa kapujában Szentmihályinak volt néhány ügyes védése. Káposzta jól segítette a támadásokat, Solymosi középen biztos pont volt. Bánkuti is megtette a kötelességét. Noskó nagyon sokat volt játékban, gyakran támadásokat is vezetett. Göröcs óriási területen, nagy kedvvel játszott, Bene harcosan küzdött, jó labdákat adott, főleg Dunai II.-nek. Fazekas sokat változtatta a helyét, ügyesen vett részt az összjátékban. Ugyanez mondható el Nagy L.-ről is. Dunai II. sokszor került helyzetbe, de azok egy részét elhibázta.

    Baróti Lajos: Lendületesen, lelkesen, tervszerűen játszottunk.

    Csinn

    Talpak, bőrszegek, térdek, könyökök. Több mázsa tüskét elvesztegetett Újpesten az Egyetértés. Teljesen feleslegesen, mert ha szokott szolid védőjátékát nyújtja, ennél az ötösnél akkor sem kap többet. Sőt. A rokonszenves soroksári újonc teljesítményéből egyetlen maradandó momentumra emlékezhet az ember. Azt is jobb lenne elfelejteni. A 43. percben Pagella szerezte meg a labdát. A jobbhátvéd posztjáról előretört vele, szép testcsellel ment át Nagy Lászlón. A következő szöktetés azonban hosszúra sikerült, szemből Bánkuti rohant teljes lendülettel. A lilák négyese előbb ért oda, futtából óriásit rúgott a labdába. Ekkor azonban már Pagella is ott volt. Látta, hogy ez a labda nem az övé, hát legalább fölé tartott. Odanyújtotta a talpát Bánkuti lendülő sípcsontja elé. Az eset a partvonal mentén történt, úgy nagyjából a Dózsa térfél közepén. A pálya lehető legsemlegesebb pontján. Szó sem volt arról, hogy a szabálytalanság árán esetleg gólt szerezhet a játékos, vagy talán góltól mentheti meg a kapuját. Absztrakt dancs volt, teljesen öncélú kis kegyetlenség. Az ember ült az esőben és a hátán végigfutott a hideg.