magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás VSE - Újpesti Dózsa SC 0 : 6 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.14, 17:50
    Szombathelyen az Újpesti Dózsát látják vendégül.
    A Dózsában sor kerül változtatásra: az eltiltott Solymosi helyét Sóvári foglalja majd el a hátvédsor tengelyében. A Dózsa játékosai tisztában vannak azzal, hogy komolyan kell venniük ezt a találkozót éppen úgy, mint a többit, hiszen bajnoki reményeik valóra váltásához minden pontra szükségük van. Véleményünk szerint a Dózsa támadósor meg fogja találni az utat Szarka kapujába, éppen ezért tippünk: 2.

    Ismét gólzáporos győzelmet aratott az Újpesti Dózsa

    Szombathelyi Haladás- Újpesti Dózsa 0:6 (0:2)
    Szombathely, 16.30 ó., 12.000 néző, V.: Bircsák (Vadas Gy., Tófalvy)

    Haladás: Szarka-Szőke,Homolya,Pék-Soproni,Szántai-Szabó B.,Gyarmati,Iszak,Rátkai,Gangl. Edző: Tátrai Sándor.
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Szini,Sóvári,Bánkuti-Noskó,Zámbó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Gyarmati h. Bokor (73p.).

    Gólszerző: 0:1 Noskó (1p.), 0:2 Dunai II. (43p.), 0:3 Dunai II. (70p.), 0:4 Bene (80p.), 0:5 Fazekas (82p.), 0:6 Dunai II. (87p.).

    Szögletarány: 7:8 (3:5)

    Már az első percben vezetést szerzett az Újpesti Dózsa. Göröcs szabadrúgásából Noskó kapta a labdát, felfutott és 25 méterről hatalmas lövést küldött a jobb felső sarokba. 0:1. Szarkát váratlanul érte a lövés. A 6. percben Gyarmati 16 méteres lövése került kapu mellé. Jó iramú, izgalmas játék alakult ki. Valamivel a hazaiak kezdeményeztek többet, de a vendégek ellentámadásai állandó veszélyt jelentettek. A 17. percben Gangl középen cselezett, majd 17 méterről küldött erős lövése éppen, hogy elszállt a jobb kapufa mellett. Kapukirúgás után Szentmihályi hibázott, Iszakhoz került a labda, de ő az üres kapu mellé lőtt. A 33. percben Rátkai szögletrúgását Soproni élesen a bal alsó sarokra fejelte, Szentmihályi remek vetődéssel kitolta a labdát. Két perccel később ismét szögletrúgás után Szabó Béla a jobb alsó sarkot célozta meg, de Szentmihályi ezúttal is bravúrosan hárított. A 43. percben Zámbó becselezte magát az ötösig, ott Dunai II.-höz gurított, aki a kapu közepébe talált. 0:2.

    A II. félidő szombathelyi támadásokkal kezdődött, de a vasutas csatárok túl sokat adogattak, így könnyen szerelték őket, ha pedig lövésre vállalkoztak, azok pontatlanok voltak. A 60. percben Iszak keresztlabdáját Gangl kapta, a szélső lövése levágódott Sziniről. Állandóan a Haladás támadott, de gólhelyzetet nem tudtak teremteni. A 67. percben vezette az első veszélyes támadást ebben a félidőben az Újpesti Dózsa. A 70. percben Dunai II. kiugrott a védők közül és a kifutó Szarka mellett a bal sarokba lőtt. 0:3. A 74. percben Bene került gólhelyzetbe, de lövése elkerülte Szarka kapuját. A 77. percben Gangl lövését Szentmihályi kiütötte és a befutó Bokor 4 méterről óriási helyzetben a kapu fölé emelt. A 80. percben Bene a felezővonaltól 8 méterre indult el, Szántai zavarta, de Bene szorongatott helyzetben is, 16 méterről a jobb sarokba bombázott. 0:4. A 82. percben Fazekas cselezett a 16-oson belül, és végül a kapu közepébe talált. 0:5. Két perccel később Dunai II. lövését hárította Szarka. A 87. percben Gangl kicselezte a védőket és azután biztos helyzetből 5 méterről a kapu fölé emelt. Az ellentámadás végén Dunai II. került gólhelyzetbe, és lövése ezúttal sem tévesztett célt. 0:6.

    ×××

    Mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bírt a találkozó. A hazaiak első őszi pontjukat szerették volna megszerezni, az újpestiek pedig továbbra is az első helyet akarták birtokolni. Ezen a mérkőzésen a szombathelyi csapat nem tudott felnőni a nagy feladathoz. Az Újpesti Dózsa gyorsan elért gólja után, gyorsan és könnyedén szőtte támadásait. Minden támadásuk veszélyt jelentett. A vasutas csapat támadásaiban kevés volt az elgondolás, és a lila-fehér védők biztosan hárítottak. Szünet után 25 percen keresztül szombathelyi támadások jellemezték a játékot. A hazai csatársor minden elgondolás nélkül szőtte támadásait, és azok semmi veszélyt sem jelentettek. A félidő utolsó 20 percében az Újpesti Dózsa százszázalékosan használta ki kínálkozó helyzeteit. A vasutas védelem ekkor teljesen összeroppant.

    Az Újpesti Dózsa kapuját Szentmihályi jól védte. Két biztos gólnak látszó fejest is hárított. A hátsó csapatrészben mindhárman végig megbízhatóan, hasznosan játszottak. A mezőny legjobbjának Noskó bizonyult, aki nem csak a védekezésben, de a támadás indításban is kitűnő teljesítményt nyújtott. Zámbó is jól látta el a feladatát. Az ötös fogat tagjai igen sokat változtatták a helyüket és kitűnően használták ki a helyzeteiket. Fazekas az első félidőben nyújtott jobb teljesítményt. Göröcs minden labdájának szeme volt. Bene jól osztogatott. Dunai II. rendkívülien gólerősnek bizonyult.

    Baróti Lajos: Ilyen arányban is rászolgáltunk a győzelemre.


    Pillanatnyilag az Újpesti Dózsa a legjobb!...

    A látszat szerint minden rendben van: a legtöbb válogatottat adó három csapat uralja a tabellát. Ebben a fordulóban is a várakozásnak megfelelő eredményeket értek el: öt pontot hoztak haza vidékről. Legfeljebb a sorrend változott, az Újpesti Dózsa vette át a vezetést. A látszat azonban most is csal, vagy legalább is – csalóka… Mert nézzük csak az eddigi őszi eredményeket, s a mérkőzések bírálatának lényegét.

    Csepel ellen 1:1. Gyenge csatárjáték, sok elrontott gólhelyzet. Az egyetlen gólt a középhátvéd Solymosi szerezte.

    Egyetértés ellen 5:0. Villámgyors akciók, az Egyetértés örülhetett, hogy nem szenvedett súlyosabb vereséget.

    Ferencváros ellen 1:1. Jó játék, rengeteg kihagyott helyzet.

    Szombathely ellen 6:0. Az utolsó húsz percben hengerelt a Dózsa.

    Különösebb magyarázat nélkül is elfogadható tehát, hogy a három bajnoki esélyes közül kiemelkedik az Újpesti Dózsa. Azt is lehetne mondani, hogy pillanatnyilag egyedül ők képesek sorozatban, élcsapathoz méltó teljesítményt nyújtani. Számos jel bizonyítja, hogy tavalyhoz képest fejlődtek. Mindenekelőtt javult a gárda erőnléte. Ezt nemcsak a Szombathely elleni gólzáporos hajrájuk bizonyítja, hanem az is, hogy ezelőtt „törékenynek” tartott kulcsjátékosaik is végig tudják játszani a 90 percet. Ez pedig az ő esetükben nagy szó! Nem csak azért, mert évekig hiába próbálták megvalósítani, hanem azért is, mert általában ők diktálják a legnagyobb iramot, tehát speciális, gyorsasági állóképességre van szükség. Éles támadójátékuknak csak kevés védelem tudott ellenállni, mert gyors csatáraik sokat változtatják a helyüket és – több kapura veszélyes játékosuk van! Harcosabbak, küzdőképesebbek lettek, bár még mindig ezen a téren van a legtöbb javítani való… A többi csapat számára figyelmeztetően kedvező az Újpesti Dózsa sorsolása. Az olimpia utánra már csak könnyűnek ígérkező mérkőzéseik maradnak, ha addig nem tudnak a vetélytársak erősíteni, a lila-fehérek a bajnoki cím első számú esélyesévé lépnek elő.


    Kellene a pont…

    Régen volt, amikor a Haladás otthonában NB I.-es mérkőzésen hat gólt kapott. Néhány évvel ezelőtt éppen a Dózsa terhelte meg ennyivel a szombathelyi kaput. Akkor, az újoncnak számító Bene Ferenc szerezte mind a hatot. Most a féltucatból csak egyet lőtt a sokszoros válogatott, a többin Dunai II. (három), Noskó és Fazekas osztozott. Pedig a játék képe egy órán át nemigen sejttette, hogy a lila-fehérek ismét hengerelni fognak Szombathelyen. Egy teljes órán át úgy tűnt, hogy szoros lesz az eredmény. Gangl, Bokor és Rátkai is szerezhetett volna gólt csapatának, de elidegeskedték, vagy elügyetlenkedték a helyzeteket. Kapu közelben nem hibázott viszont a lila-fehérek félelmetes ötös fogata: húsz perc alatt négy gólt értek el. S még jól is védett Szarka… A múlt tehát kísértett Szombathelyen, s egyre elkeseredettebben számolják a szurkolók: immár tíz éves „átok” alól nem tud szabadulni a Haladás. 1958 óta nem tudott győzni a Dózsa ellen. Sem otthon, sem idegenben. Pedig, egyre jobban kellene a pont…