magyarfutball.hu

Egyetértés SC - Újpesti Dózsa SC 0 : 4 16:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.05.07, 20:35
    1969. március 20.

    Tartalékbajnokság

    Egyetértés – Újpesti Dózsa 2:3 (0:1)
    Soroksár, 15.30 ó., 200 néző, V.: Szabó István

    Egyetértés: Kiss-Komorettó,Varga Gy.,Sartoris-Géber,Jankovics-Fehér,Vasas,Kecskés,Királyhegyi,Illés.
    Ú.Dózsa: Borbély-Komáromi,Horváth,Nagy F.-Hartyáni,Simon-Juhász,Hegyi,Nyírő,Nagy L.,Tóth A.

    Gólszerző: Fehér, Királyhegyi – Hegyi,Juhász,Hartyáni.

    A Dózsa csak nehezen győzött a lelkesen és jól küzdő tartalékos hazai együttes ellen.

    1969. március 22.

    Berendi Pál: Érdekes most a Dózsa helyzete. Nem lehet tudni, hogy mennyit vett ki a fiúkból a szerdai kupamérkőzés. Figyelembe kell venni, hogy kevés idejük maradt a regenerálódásra. Ha a kulcsjátékosok ismét össze tudják magukat szedni, a papírformát kell tippelni. De őszintén szólva, nem okozna nekem nagy meglepetést, ha az Egyetértésnek sikerülne egy pontot szereznie. Mondom: nem lennék meglepődve, a tippem azonban ennek ellenére: 2.

    Többször kihagyott a soroksári védelem – Dunai II.-nek ezúttal sem sikerült a gólszerzés – Fazekas volt a lila-fehér csatársor mozgatója – Kuharszki nagyon „tisztelte” Szentmihályit

    Egyetértés – Újpesti Dózsa 0:4 (0:2)
    Népstadion, 16.45 ó., 20.000 néző, V.: Petri (Szegedi,Vörös)

    Egyetértés: Varga L.-Józsa-Aspirány,Galambos,Szántai,Sóvári-Kuharszki,Laczkó-Karába,Gór,Pál. Edző: Komorettó Béla
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Noskó,Bánkuti-Dunai III.,Göröcs-Fazekas,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.

    Csere: Karába h. Mohácsik (szünetben), Laczkó h. Halápi (56p.), Nagy L. h. Tóth A. (67p.).

    Gólszerző: 0:1 Bene (23p.), 0:2 Fazekas (26p.), 0:3 Göröcs (58p.), 0:4 Fazekas (89p.).

    Szögletarány: 7:8 (3:4)

    Baróti Lajos, az Újpesti Dózsa mesteredzője, a mérkőzés előtt közölte, hogy Zámbó nem jött rendbe, így Nagy játszik balszélsőt. Az Egyetértés öltözőjében négy volt újpesti: Aspirány, Sóvári, Kuharszki és Mohácsik készülődött.

    - Tisztes eredményre számítunk – mondta Komorettó Béla. Alaposan megerősítettük a védelmünket.

    Az öltözőfolyosón egy izgatott férfi sétált, Aspirány Gusztáv, egykori válogatott játékos, akinek fia ezen a mérkőzésen mutatkozik be az NB I.-ben.

    - 22 éves lesz idén a fiú – mondta. – Valamikor csatár volt, aztán most a jobbhátvéd helyén kötött ki.

    Az Egyetértés erre a mérkőzésre az 1-4-2-3-as hadrendet választotta, a lila-fehérek pedig a szokásos 4-2-4-et. Noskó játszott beállóst, de gyakran tört előre és ilyenkor Dunai III. maradt hátul. Meglepetésre az Egyetértés támadott többet az első percekben, de csak két szögletre tellett a háromtagú csatársor erejéből. A 7. percben aztán Bene 25 méterről nagy lövést zúdított kapura, de Varga a helyén volt, nem sokkal később ugyanezt ismételte meg Noskó. Általában a két 16-os közt hullámzott a játék. Úgy tűnt a lelátóról, mintha fáradtak lennének az újpesti labdarúgók…
    A 23. percben aztán megtört a jég. Dunai III., Göröcs adogatás után Dunai II.-höz került a labda. A nyurga csatár azonnal Benéhez továbbított. Bene futtából, 6 méterről laposan a kiinduló Varga mellett a kapu bal oldalába gurított. 0:1. Nem sokáig kellett várni a következő gólra. Egy pillanatra elmélázott az Egyetértés védelme. Dunai II. sarokkal Fazekas elé tette a labdát. A szélső – bár kikeveredett az alapvonal mellé – a jobb oldalról a kapu közepébe helyezett a kimozduló Varga mögött. 0:2. Ezután az Egyetértés is vezetett néhány akciót, de úgy tűnt, hogy nincs elég erő a csatárokban. A legjobb helyzeteket is elügyetlenkedték. A 36. percben például Kuharszki zsinórban három újpesti védőt is kicselezett. Már csak Szentmihályival állt szemben, s aztán a 11-es ponton gyámolatlanul a kapusba rúgta a labdát. A 40. percben Göröcs lövését Varga testtel védte szögletre. Nem volt túlságosan nagy iram, elég sok hiba csúszott a játékba.

    Szünet után is a lila-fehérek maradtak támadásban. Vargának gyakran kellett közbeavatkoznia. Az 58. percben újra az Egyetértés kapujában táncolt a labda. Fazekas pompás átadását Göröcs elegánsan , 6 méterről a jobb sarokba helyezte. 0:3. A 62. percben bekapcsolták a reflektorokat. A 65. percben Fazekas nagy lövése pattant ki a tömörülő védőkről, majd nem sokkal később a tavalyi gólkirálynak, Dunai II.-nek akadt óriási helyzete, de az ötösön nem találta el a labdát. Úgy látszik, idén még nem nagyon megy Dunai Antinak… Az Egyetértés két friss embere, Mohácsik és Halápi, igyekezett tehermentesíteni a védőket. Sokat voltak játékban, de támadásvezetésre már nem tellett erejükből. Egyre jobban belelendültek a lila-fehérek. Főleg Fazekas mozgott sokat. Gyakran tört be a védők közé, több jó lövést is láttunk tőle. A 85. percben nagy helyzet adódott a lila-fehérek kapuja előtt, Halápi húzott egyedül kapura, de 14 méterről fölé emelt. Már-már úgy tűnt, hogy ezen a mérkőzésen nem születik villanyfényben gól, de Fazekas – úgy látszik – ebbe nem akart beleegyezni. A 89. percben Göröcs átadását 11 méterről laposan a jobb sarokba gurította. Varga nem érte el a labdát. 0:4.

    ×××

    Baróti Lajos: Nehezebb mérkőzést vártam.

    Hogyan kell gólokat rúgni amikor sok a kapu előtt a hátvéd? E tárgykörből szombaton délután a Népstadionban Fazekas László tartott gyakorlati bemutatóval egybekötött ismeretterjesztőt.
    A fiatal csatár testsúlyát meghazudtoló elszántsággal ment bele a darálóba, bátran ütközött, s tört a kapu felé. Igaz, kapott is egynéhány tüskét, de még ezek sem szegték kedvét, nem lohasztották lelkesedését. Ügyesen cselezett, lőtt, s ha kellett, kiszolgálta társait is. Ennyi kell tehát csupán, hogy valaki posztján a hét legjobb játékosa legyen.

    24,5 : 27,5 – az Újpesti Dózsa javára

    Kicsit rejtélyesnek tűnhet a cím, mi viszont nem akarjuk bizonytalanságban hagyni az Olvasót, ezért nyomban megmagyarázzuk. Az Újpesti Dózsa játékosainak átlagos életkora huszonnégy és fél esztendő, az Egyetértés játékosaié huszonhét és fél. Sőt, az egyik majdnem 25, a másik meg – egy-két tized híján – 28. A lila-fehérek csapatában – amely az Egyetértés ellen lépett pályára – öt ( kis jóindulattal hat) saját nevelésű játékost találunk, az Egyetértésben – ugyancsak némi jóindulattal – egyetlenegyet, Aspirányt.
    Az évszámokban és a saját nevelésű játékosok számában mutatkozó jókora különbség némi magyarázatot ad kettőjük bajnoki viadalának eredményére is, amely – ha az újpestiek mögött nincs egy pokolian kemény, roppant nehéz Leeds mérkőzés – bizony kétszámjegyű is lehetett volna. A Megyeri útiak tulajdonképpen még a hétközi kupamérkőzés fáradalmaival a lábukban is többre voltak képesek, lényegesen többre. Szinte látszott néha egyik-másik újpesti csatáron, hogy visszafogja magát, nem törekszik teljes erőbedobással a gólszerzésre. Göröcsék dicsérete, hogy még így, fél gőzzel is négy gólt lőttek a soroksáriaknak.

    Mindenütt, mindent

    Dunai II. nullatalálatos. Az elmúlt két esztendő gólkirálya a bajnokság első négy fordulója során egyszer sem talált a hálóba. Miért?
    - Kétségtelen, ez furcsán hangzik. Két évig gólkirály voltam, most meg még csak fel sem iratkoztam. Az igazság az, hogy megpróbálok más felfogásban játszani. Sok gólt lőttem és mégsem tudtam előrelépni. Már olyan hangok is hallatszottak, hogy engem mindig csak ki kell szolgálni, valahogy fékezem is a többiek játékát. Most nagyobb területen mozgok, és arra törekszem, hogy mindenütt elfogadható, jó teljesítményt nyújtsak. A kupamérkőzéseken meg a bajnoki fordulókon is előfordult már, hogy a többiek gólt lőttek az átadásomból. Az ilyesmi aztán épp oly boldogság, mintha magam lőttem volna a hálóba. Persze remélem, hogy néhányszor azért majdcsak én is betalálok.

    ns,ks