magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Diósgyőri Vasgyárak TK 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.07.10, 18:50 (szerk.: 2016.07.24, 06:51)
    1969. május 6.

    Futballszerda: Megyeri út

    Az Újpesti Dózsa az esélyes a Diósgyőr ellenében

    Szerda este hét órakor kezdődik a Megyeri úton az április 30-ról elmaradt bajnoki találkozó. Egy pillanatig sem vitás, hogy az Újpesti Dózsa az esélyes, a Diósgyőr legfeljebb csak megnehezítheti a lila-fehérek győzelmét.

    - Egyetlen kérdőjel van csak. Mégpedig az, hogy Szentmihályi, vagy Borbély lesz-e a kapus? Szentmihályi még a Vasas ellen sérült meg a térdén. Ha rendbe jön akkor ő véd. Jó játékot és győzelmet várok a csapattól – mondta Baróti Lajos, a lila-fehérek mesteredzője.

    Véleményünk szerint az Újpesti Dózsa biztos győzelmet arat. A lila-fehér együttes minden csapatrészében jobb az ellenfelénél. Ezért a tipp: 1.

    1969. május 7.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Újpesti Dózsa- Diósgyőri VTK 4:1 (3:0)
    Megyeri út, 17.15 ó., 3.000 néző, V.: Maczkó.

    Ú.Dózsa: Kenesei-Komáromi,Horváth,Nagy F.-Hartyáni,Szini-Nagy J. (Tóth J.), Hegyi,Kolár,Kellner,Tóth A.
    DVTK: Veréb (Kovászi)-Lázár,Herr,Homródi-Abuczky,Thékes-Hunfalvi,Várkonyi,Gass,Kopa,Takács (Szabó).

    Jó iramú mérkőzésen a fiatal Dózsa csatársor már az első 20 percben eldöntötte a mérkőzés sorsát.

    Gólszerző: Kellner,Hegyi,Nagy J., Tóth A. (11-es) – Kopa.

    Nehezen szerezte vissza első helyét az Újpesti Dózsa

    Az I. félidőben komolyan ellenálltak a diósgyőriek – Két kiállítás – A II. félidőben irreális talaj

    Újpesti Dózsa- Diósgyőri VTK 2:1 (1:1)
    Megyeri út, 19 ó., 15.000 néző V:Somlai (Katona,Csernefalvi)

    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Noskó-Dunai III.,Zámbó-Juhász,Göröcs,Fazekas,Dunai II.,Nagy L.
    Edző: Baróti Lajos.
    DVTK: Tamás-Salamon-Kovács,Gál,Hajas,Sáfrány-Ruttkay,Fekete,Haffner-Vass,Sikora.
    Edző: Tátrai Sándor

    Csere: Vass h. Horváth (szünetben)

    Gólszerző: 0:1 Vass (7p.), 1:1 Göröcs (13p.), 2:1 Juhász (51p.).

    Kiállítva: Sáfrány (50p.), Gál (87p.).

    Szögletarány: 13:3 (7:2)

    A Vasas-Inter mérkőzés végéig táskarádiók szóltak a nézőtéren. A pozsonyi eredmény még az újpesti szurkolókat is jobban érdekelte, mint a tartalékcsapatok mérkőzése. A közönség jelentős része is csak a KK mérkőzés befejezése után vonult ki a Megyeri úti stadionba. A tartalékmérkőzés szünete után mindkét öltözőben csendben készülődtek a játékosok. Tátrai Sándor, a diósgyőriek edzője még tréfálkozott is Haffnerral, majd komolyra fordítva a szót, azt mondta, szeretnének jól játszani és tisztes eredményt elérni. Az újpestieknél Farsang Endre szakosztályvezető közölte, hogy Bene helyett Juhász lép pályára, a kitűnő középcsatárnak ugyanis könnyebb sérülése van. A jobb térdére kapott rúgást.
    Újpesti rohamokkal indult a mérkőzés, de meglepetésre a második percben már Haffner adott munkát Szentmihályinak, majd a túloldalon Zámbó lőtt kapu mellé. A 7. percben váratlanul vezetést szerzett a Diósgyőr. A baloldalon Sikora vezette fel a labdát, belőtte középre, és a túlsó ötösről Vass közelről Szentmihályi hálójába lőtt. 0:1 a Diósgyőr javára. (Az újpesti védelem kissé elaludt ennél a diósgyőri gólnál, késlekedett a közbeavatkozással.) A 10. percben Noskó hibájából Haffner növelhette volna a diósgyőriek előnyét, azonban 10 méterről gyengén lőtt és Szentmihályi védett. A 13. percben ragyogó akcióból egyenlített az Újpest. Göröcs Fazekast futtatta, aki átkígyózott a diósgyőri védelmen, majd a bal kapufa tövétől nem messze az alapvonalról laposan középre gurította a labdát és a befutó Göröcs két lépésről a kapu közepébe gurított. 1:1. A 17. percben ismét hibázott az újpesti védelem, azonban ezúttal Fekete gólhelyzetben gyatrán lőtt. Két perc múlva Zámbó csúnyán felvágta Haffnert a diósgyőri térfél közepén, majd egy perc múlva megismétlődött ugyanez a jelenet, de már az újpesti 16-os közelében. A szabadrúgást hárították az újpesti védők. A játéknak ebben a szakaszában szervezetten védekezett és nagy becsvággyal játszott a diósgyőri csapat, ha kellett, kilenc emberrel védekezett, ellentámadásaikkal pedig 5-6 ember is felfutott. Persze a villámgyors, időnként szellemes újpesti akciók mindig veszélyesek voltak, azonban nagyon pontatlanul lőttek az újpesti csatárok. A 25. percben Dunai II.-t vágták fel a diósgyőri védők 26 méterre Tamás kapujától, Solymosi léc alá tartó óriási bombáját Tamás nagyszerűen ütötte léc fölé. A félidő utolsó negyedóráját végigtámadta az Ú. Dózsa, szinte állandóan a diósgyőri kapu előtt pattogott a labda, de előbb Göröcs, majd Dunai II., utána pedig Fazekas is nagy gólhelyzetben hibázott.

    A II. félidőt zuhogó eső és néhány újpesti támadás vezette be. A játéknak ebben a szakaszában Dunai III. villogott a pályán. Nagyszerűen osztogatott, a diósgyőriek azonban 10 emberrel védekeztek. Az 50. percben Sáfrány szabálytalankodott Juhásszal szemben a térfél közepén. Somlai játékvezető leküldte a pályáról a diósgyőri balhátvédet. A szabadrúgásból szöglet lett, majd a baloldalról beívelt szögletet Juhász magasra ugorva, 8 méterről élesen fejelte Tamás hálójába. 2:1. A 10 emberrel játszó diósgyőriek ellen óriási volt a lila-fehérek nyomása. Nagyszerű keresztlabdák váltakoztak pompás, gyors, rövid átadásokkal, de gólhelyzetben Dunai II. és Fazekas is hibázott. Az 56. percben például Fazekas százszázalékos gólhelyzetben addig cselezgetett, míg menteni tudtak a vendégek. Egyre jobban zuhogott az eső, dörgött és villámlott, azonban a szurkolók nem tágítottak a mérkőzésről, mert még a nehéz talajon is szépen, ügyesen játszott az Újpesti Dózsa. A 70. perc után már nagyon nehéz volt a pálya talaja, tócsákban állt a víz, és az átadások gyakran elakadtak. A 72. percben Solymosi már a hatodik szabadrúgását lőhette 20-22 méterről, de a szőke középhátvédnek egykori csapata ellen nem sikerültek a lövései. A 87. percben Fazekas a 16-osnál két védővel összeütközött és elesett. A játékvezető az eset színhelyére robogott és rövid szóváltás után kiállította Gált is. (Somlai játékvezető a mérkőzés után azt mondta, hogy a diósgyőri játékos tiszteletlenül viselkedett vele szemben, ezért jutott a kiállítás sorsára.) A 91. percben Zámbó lövésébe egy diósgyőri védő belelépett, a labda a felső lécről vágódott vissza.

    ×××

    Az Újpesti Dózsában Szentmihályinak csak az első félidőben akadt dolga. Nem volt a szokott határozott. Vonatkozik ez a közvetlen védelemre is. A csapat két legjobbja Dunai III. és Zámbó volt, rengeteg támadást indítottak és sokat lőttek kapura is.

    Baróti Lajos: Nehéz mérkőzés volt, annál is inkább, mert az utolsó 40 percet irreális talajon játszottuk.

    Újpesti apróságok

    Bene hiány. Szépen, szellemesen, Megyeri úti formában játszott az Újpesti Dózsa. Legalább is addig, míg a pályán el nem szaporodtak a tócsák. Többször is sakk-matt volt a diósgyőri védelem, mégis csak két gólt értek el a lila-fehérek. Oly szépen akartak megoldani mindent Fazekasék, hogy a szépségben elhalt az eredményesség. A nézőtéren pedig egyre többen és többen emlegették Benét, aki talán gólokban is kifejezte volna az újpesti fölényt.

    Mini drámák. Több ilyen is volt. Már maga az, hogy dörgés, villámlás, zivatar közben folyt a hatalmas küzdelem. De a legdrámaibb pillanatok a két kiállításnál voltak. Az 50. percben több kemény (túl kemény) Sáfrány – Juhász összecsapás után Sáfrány ballaghatott le. A játékvezetőnek valószínűleg igaza volt, de – merült fel még a semleges nézőkben is – miért nem volt egyenlő Somlai mércéje? Hiszen Zámbó is szolgáltatott annyi okot a kiállításra, mint Sáfrány. Végül a 87. percben Gál kiállítása is drámai volt. Jogosultságát nem vitatjuk, hiszen Somlai és Gál szóváltása nem hallatszott el a nézőtérig. De az kétségtelen, hogy az újabb kiállítás nem nyugtatott, hanem tovább borzolta a mérkőzés és a zivatar izgalmaitól egyébként is felborzolt idegeket.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.13, 16:57
    A forduló eredetileg kiírt időpontjában az Ú.Dózsa-Göztepe Izmir VVK visszavágó miatt elhalasztott mérkőzés.