magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Rába ETO 5 : 1 20:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.08.10, 10:36
    1969. június 24.

    A lila-fehérek az esélyesek

    Baróti Lajos, a lila-fehérek mestere elégedett volt a szombati 6:0-lal. A folytatás vajon milyen lesz?

    - Dunai Antal hétfőn elkezdte a mozgást, de hogy játszik-e szerdán, nem tudom. Valószínűleg marad az MTK ellen szerepelt kezdő együttes – mondta Baróti.
    - Az esélyek?
    - Szeretnénk nyerni, s ami ezzel egyet jelent, az első helyre kerülni. A Rába ETO kiegyensúlyozott, jó csapat, éppen ezért lepett meg nagyon a 2:2-es döntetlen. Gondolom, nem túl sokat adtak ki magukból a Rába-partiak, így arra lehet számítani, hogy frissen, lendületesen játszanak majd ellenünk.

    Az Újpesti Dózsa a mérkőzés esélyese. Véleményünk szerint a két csapat várhatóan izgalmas küzdelméből Benéék kerülnek ki győztesen. A tipp: 1.

    1969. június 25.

    NB I. Tartalékcsoport

    Újpesti Dózsa- Rába ETO 3:1 (2:1)
    Megyeri út, 18 ó., 8.000 néző, V.: Répási

    Ú. Dózsa: Borbély (Kenesei)-Komáromi,Horváth,Szini-Hartyányi,Simon-Hegyi,Kolár,Juhász,Nyírő,Kellner.
    Rába ETO: Földes-Hegyi,Kovács (Grábics),Váczi-Pozsgai,Laier-Varga L.,Varga Z.,Glázer,Kajtár (Giba),Pánczél.

    Gólszerző: Nyírő (11-es),Juhász,Kolár – Pozsgai (11-es)

    Az újpestiek jobb csatárjátékukkal ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

    Újpesti Dózsa- Rába ETO 5:1 (3:0)
    Megyeri út, 20 ó., 15.000 néző, V.: Emsberger (Wottava,Závodszky)

    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Bánkuti-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Nagy L.,Zámbó.
    Edző: Baróti Lajos
    Rába ETO: Tóth dr.-Horváth-Keglovich,Nagy,Kiss,Izsáki-Somogyi,Varsányi,Korsós-Stolcz,Magyar.
    Edző: Mészáros József

    Csere: Korsós h. Győrfi (43p.), Izsáki h. Orbán (70p.), Bene h. Tóth A. (73p.)

    Gólszerző: 1:0 Bene (24p.), 2:0 Bene (28p.), 3:0 Kiss (30p.-öngól), 3:1 Somogyi (55p.), 4:1 Nagy L. (57p.), 5:1 Dunai III. (84p.).

    Szögletarány: 9:3 (7:1)

    Óriási lendülettel kezdett a Dózsa. Már az első percekben kapujához szegezte a vendégeket. Szinte minden percnek megvolt a maga eseménye az ETO kapuja előtt. A második percben Fazekas lőtt 3 méterről a kapu mellé, majd Dunai III. bombalövését hárította Tóth dr.Megint Fazekas következett, 14 méterről óriási erővel célozta meg a bal felső sarkot, de a kapus szögletre tudott menteni. A Dózsa öt csatárral támadott. Az ETO nagy erővel védekezett. A 16. percben Fazekas 17 méterről küldött lövése Tóth dr. melléről kipattant Nagy László elé, s az utolsó pillanatban Kiss mentett az ötösön.
    A 24. percben Göröcs pompás labdát tálalt Bene elé. A középcsatár villámgyorsan kitört Nagy és Horváth mellett, néhány métert vezette a labdát, aztán öt méterről óriási erővel a kapu bal oldalába lőtt. 1:0.
    A 28. percben Nagy László viharzott el a baloldalon, mintaszerűen adott középre, pontosan a nagy lendülettel érkező Bene elé, s a csatár öt méterről a kapu közepébe lőtt úgy, hogy a labda a felső léc alatt ért hálót. 2:0.
    A 30. percben Bene 15 méterről megcélozta a jobb sarkot, az erős lövés kiperdült Tóth dr. kezéből, túljutott a kapuson, és már a gólvonalon is, amikor Nagy utolérte és kirúgta a mezőnybe. Nagy meglepetésre a gól helyett Závodszky partjelző beintésére Emsberger szögletet ítélt.
    Még ugyanebben a percben Fazekas indította Benét, a középcsatár most a jobb szélen húzott el, élesen középre vágta a labdát, amely a menteni akaró Kiss lábáról félmagasan a kapu bal oldalába vágódott. Öngól! 3:0.
    A 33. percben Nagy L. fejese a felső lécen csattant. Kissé kiszabadult a Győr, Somogyi a 38. percben 17 méterről a kapura lőtt, de Szentmihályi szögletre hárított. A félidő utolsó időszakában is nagy erővel támadtak a hazaiak.

    Szünet után a hazaiak kezdeményeztek többet. A 48. percben Bene húzott kapura a jobb oldalon, de aztán a kapusba lőtte a labdát. Mindjárt utána Fazekas került helyzetbe, felvágták, de a játékvezető kirúgást ítélt. Egy percre hagyott ki az Újpesti Dózsa védelme és ez azonnal megbosszulta magát.
    Az 55. percben Győrfi Somogyihoz továbbított a Dózsa térfelén, a játékos két cselt csinált, felnézett, aztán mintegy 22 méterről nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt. 3:1.
    Az 57. percben Káposzta vitte fel a labdát a jobbszélen, laposan középre adott, Bene tovább perdített és a jókor érkező Nagy L. közvetlen közelről a jobb sarokba helyezett. 4:1.
    A 60. percben Somogyi labdája kerülte el a jobb sarkot. Utána Somogyi csapott össze Dunai III.-mal. Az újpesti játékos kétperces ápolásra szorult, majd Noskó töltött két percet a partvonal mellett, mert fájlalta a lábát. A 83. percben Zámbó beadását Fazekas 5 méterről a kapu mellé küldte.
    A 84. percben Zámbó a jobb szélen cselezett, középre perdített, az elöl tartózkodó Dunai III. elé, aki 4 lépésről a kapu bal oldalába emelt. 5:1.

    ××××

    Az Újpesti Dózsa védelmére szünet után hárult nagyobb feladat. Szentmihályi a gólnál hibázott. Káposzta gyakran tört előre, egyik beadásából gól is esett. A két középpályás, elsősorban Dunai III. óriási területen játszott, jobbnál jobb labdákkal támogatta az öttagú csatársort. Elöl Fazekast egyszerűen nem tudták tartani. Parádés elfutásokat és lövéseket láttunk tőle. Göröcs jól irányított. Bene egy félidőn át klasszis játékot nyújtott. Minden támadásban benne volt, rengeteget változtatta helyét, állandó veszélyt jelentett a győri kapura. Nagy L. jól illeszkedett be a támadósorba, szép gólt lőtt. Zámbó is megfelelt.

    Baróti Lajos: Az első félidőben kitűnően játszottak a fiúk, azt hiszem, ebben az arányban is feltétlenül rászolgáltak a győzelemre.

    Akaratban nem volt hiány

    Remek, villanyfényes 45 perc a Megyeri úton

    Már a mérkőzés előtt éreztük, vibráló légkörbe kerültünk. Két, jó eredményre törő csapat találkozásának leszünk tanúi. Meghallgattuk az edzőket.
    Baróti Lajos azt fejtegette, hogy a Rába ETO ilyen csatársorral nem védekezhet. Mészáros József pedig arról tett említést: az utóbbi időben néhányszor megtört már a Megyeri út varázsa…
    Ismertük a két kitűnő taktikus terveit, amikor elfoglaltuk a helyünket a 15.000 szurkoló társaságában a lelátón. Amit 45 percig láttunk, arról csak felsőfokokban lehet beszélni. A Dózsa olyan fergeteges iramot diktált, amelynek nem lehetett ellent állni. Gyors helycserék, kiugrások, tudatos szárnyváltások, keresztbefutások és a közelharc bátor vállalása jellemezte a lila-fehérek támadójátékát. És potyogtak a gólok.
    A Rába ETO is nagyon akart. Egyszerűen nem lehetett összehasonlítani a játékát az MTK múlt szombati vergődésével. Szorosan próbáltak embert fogni, gyorsak voltak, nem kímélték magukat. Ez a védelem persze megérdemelt volna egy olyan támadósort, amely néha mentesíti a nagy nyomás alól. Nos, ez nem következett be. Korsós, Varsányi nem tudták betölteni feladatkörüket. Ezért aztán a mérkőzésnek ez a része nem volt egyéb, mint a Dózsa csatársor és a győri védelem gigászi párharca. Ez a 45 perc bizonyította: nagy-nagy akarással lehet csak eredményt elérni.
    A folytatás?
    Már nem volt olyan remek. A Dózsa védelem korántsem olyan jó, mint a támadók. És a Győr is megmutatta, nem véletlen eddigi jó szereplése. Azért egy-egy időszakra még visszatért az első félidő néhány pompás támadásszövése, de ez már más volt. Lassúbb, s a sok gól már bekapcsolta Benéék fékező rakétáit. De szép, örvendetes volt ez a mérkőzés! Visszahozta a Megyeri út varázsát és sok labdarúgó rajongó kedvét. Mert összességében mit is láttunk? Lelkes játékosokat, akik akartak. Gyötörték, hajtották magukat s erővel is bírták. Pedig volt iram, tüskézés, néhány kemény belemenés is. És mégis talpon maradtak.

    ns
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.13, 16:49
    A forduló eredetileg kiírt időpontjában a Newcastle United-Ú.Dózsa VVK döntő miatt elhalasztva.