magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Pécsi Dózsa SC 2 : 1 18:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.02.22, 20:47 (szerk.: 2016.02.22, 21:01)
    1969. szeptember 3.

    Baróti Lajos a Vasas ellen jól szerepelt gárdát küldi pályára. Kovács Imre, a Pécs edzője sem változtat az ősszel igen sikeresen szerepelt együttesen. Szerintünk nyer az Ú.Dózsa. Tehát: 1.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Újpesti Dózsa- Pécsi Dózsa 3:1 (1:1)
    Megyeri út, 16.15 ó., 6.000 néző, V.: Nagy E.

    Ú. Dózsa: Borbély-Komáromi,Nyírő,Szini-Hartyányi,Simon-Nagy,Hegyi (Megyeri),Kolár,Kellner,Tóth A.
    Pécsi Dózsa: Kollár-Csemeczki,Kovács,Koller-Kocsis,Maurer-Somogyvári (Rózsahegyi),Lutz (Révfi),Zombori,Guzsvány,Révész.

    Gólszerző: Tóth A. (11-es),Hegyi,Kolár – Zombori.

    A mérkőzés után a játékvezető Zomborit sportszerűtlen megjegyzésért kiállította.


    Izgalmas második félidő után nyertek az újpesti lila-fehérek

    A hazaiak csak időnként tudták megismételni a vasárnapi játékot × A vendégek higgadtan, jól adogattak, de csatárai sokat hibáztak × Váratlanul izgalmas volt a mérkőzés hajrája

    Újpesti Dózsa- Pécsi Dózsa 2:1 (2:0)
    Megyeri út, 18.30 ó., 20.000 néző V:Vadas Gy. (Radó,Wottava)

    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Zámbó,Noskó-Dunai III.,Göröcs-Fazekas,Bene,Dunai II.,Nagy L.
    Edző: Baróti Lajos
    Pécsi Dózsa: Rapp-Hernádi,Köves,Móritz dr.,Konrád,Kincses I.-Tüske,Rádi-Bérczesi,Máté,Dunai dr.
    Edző: Kovács Imre

    Csere: Dunai III. h. Horváth (31p.)

    Gólszerző: 1:0 Dunai II. (31p.), 2:0 Dunai II. (40p.), 2:1 Köves (78p.).

    Szögletarány: 11:4 (5:3)

    A főváros és a vidék legjobb csapatának találkozója túlfűtött hangulatban, lila-fehér „ostrommal” kezdődött. fazekas váratlan lövését Rapp reflexmozdulattal tolta a kapu fölé, majd a 7. percben Móritz dr. a 16-oson belül kézzel-lábbal akadályozta Göröcsöt. A közönség tiltakozott, a játékvezető – nem látott okot a büntetésre.
    A 15. percben Máté bal oldali beadásáról Bérczesi centiméterekkel maradt le. Megjött a Pécs támadókedve. Tüske 25 méteres bombáját Szentmihályi csak harmadszorra tudta ártalmatlanná tenni. Húsz perc elteltével a közönség gólt kezdett követelni, de az késett, mert a Pécs a mezőnyben jól adogatott, Hernádiék pedig harcosan védték kapujukat. A 28. percben Tüske, fordulásból küldött lövését a vetődő Szentmihályi éppen csak elérte. A 31. percben az előretörő Tüske kicselezte Solymosit, de megijedt a nagy lehetőségtől. Ahelyett, hogy tovább vezette volna a labdát, 15 méterről magasan fölé vágta. A nagy hibáért azonnal fizetni kellett… Kirúgás után Zámbót szabálytalanul szerelték a pécsi kaputól mintegy 20 méterre. Solymosi éles, csavart szabadrúgását a vetődő Rapp kiütötte. Nagy L. „ismételt”, de lecsúszott lábáról a labda. Az 5-ösön álló Dunai II. azonban lekezelhette, s miután megfordult, a megdermedt védők gyűrűjéből a kapu jobb oldalába helyezett. 1:0. A gól után Dunai III., aki egy szerelés közben húzódást szenvedett, lejött a pályáról. A 40. percben jobb oldali szögletrúgás után Móritz dr. szabadon hagyta Dunai II.-t, s a válogatott csatár 6 méterről a jobb sarokba fejelt. (Rapp lábbal próbált menteni). 2:0. Két perc múlva Bene a felső lécet találta el.

    Szünet után is a hazaiak irányították a játékot. A 48. percben Fazekas sokat ígérően ugrott ki a jobb oldalon, de éles szögből mellé gurított. Öt perc múlva Dunai II. fordulásból küldött, a bal felső sarok mellett elzúgó kapáslövése aratott tapsot. Tízperces tűzijáték következett ezután, állandóan veszélyben forgott a pécsi kapu. A 65. percben Máté lefutotta a védőket a baloldalon, azonban közelről hibázott. Az Újpesti Dózsa valamit lazított az iramon és azt a Pécs azonnal kihasználta. A 78. percben a vendéglátók védelme késlekedett a felszabadítással. Köves nagyszerűen felismerte az alkalmat. Solymosi mellett betört a 16-oson belülre, s a kifutó Szentmihályi mellett a jobb sarokba gurított. 2:1. A 82. percben Noskó szabálytalankodott a 16-oson, de a szabadrúgás elakadt a sorfalon. Az ismét izgalmassá vált mérkőzést néhány szándékos szabálytalanság zavarta meg. A 85. percben Bene és Fazekas elöl csak nehezen tisztázott Móritz dr., majd Káposzta nagy erejű, távoli lövését biztos kézzel fogta Rapp.

    ×××

    Az Újpesti Dózsában Szentmihályinak nem akadt sok dolga. Nagyjából ugyanez vonatkozik a hátvédekre, azzal a különbséggel, hogy valamennyien követtek el számottevő hibákat is. Zámbó különösen az első félidőben és közvetlenül szünet után sok labdát szerzett, ügyesen cselezett. Göröcs fel-felcsillant, de voltak kihagyásai. Fazekas mozgékonyságával, Dunai II. jó átadásaival és góljaival, Nagy L. robbanékonyságával tűnt ki. Bene nagy harcban állt a védőivel, az esetek többségében ő kerekedett felül.

    Baróti Lajos: A nehéz mérkőzésen jelentős hátrányt jelentett Dunai III. korai kiállása. Úgy érzem, megérdemelten győztünk.

    „Nem tudta megismételni az Újpesti Dózsa a vasárnapi, sziporkázóan szép, élvezetes játékát. Sőt, azt a hibát is elkövették a lila-fehérek, hogy 2:0 után kiengedtek, s ez majdnem pontba került. Az azonban így is a javukra írható, hogy a pécsi gól után volt lelki és fizikai erejük az újításra, ki tudták védeni a feltámadó ellenfél elszánt rohamait.”

    A bajnoki címért

    Három csapat küzd a bajnoki címért. Az Újpesti Dózsa, a Bp. Honvéd és a Ferencváros.

    Az Ú. Dózsa rendkívül jó teljesítményt nyújtott az utóbbi hetekben. A Vasas ellen klasszis-csapathoz méltó játékot nyújtottak, s igazi örömet szereztek szurkolóiknak. Az ínyencek – akkor is, ha nem Dózsa szurkolók – Újpestre utaznak, hogy jó labdarúgást láthassanak. Ez a legnagyobb dicséret! Göröcs és Bene a mezőny fölé nőtt, ma már csupán az ő kedvükért is megnéznek egy-egy Újpest meccset az emberek. Ha nem változik a helyzet, s tartani tudják jó formájukat – biztos bajnokok lesznek.

    Népsport, Képes Sport

    hmgy