magyarfutball.hu

Egyetértés SC - Salgótarjáni Bányász TC 1 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 19:54
    Hősies védekezés, értékes döntetlen
    Egyetértés SC - Salgótarjáni Bányász TC 1:1 (0:1)
    Soroksár, 1700 néző. v.: Kaposi (Szlávik, Szávó)
    SBTC: Szőke — Baranyai, Ferenc, Kmetty, Gecse — Szalai, Répás, Básti — Kriskó, Horváth, Jeck. Edző: Marosvári Béla
    Egyetértés: Varga L. — Sátori, Józsa, Varga Gy. -Galambos, Sóvári — Harangi, Kuharszki, Mohácsik, Halápi, Királyhegyi. Edző: Rákóczi László.
    Csere: Gecse helyett Kajdi (47. perc), Harangi helyett Siklósi (60. perc), Mohácsik helyett Szántai (83. perc).
    Az Egyetértés nagyon magabiztosan — sőt túl magabiztosan — készülődött a mérkőzés előtt. Sima győzelemre számítottak. Nagy lelkesedéssel is kezdtek és mezőnyfölényt harcoltak ki. Az első tíz' percben Királyhegyi és Harangi belövései jelentették a legtöbb veszélyt. A 22. percben Királyhegyi szöglete után Gecse „elaludt”, de Halápi a kapu torkából fölé fejelt. A 25. percben Szalai felfutott a jobb oldalon, átívelt Kriskóhoz, az ő továbbítását Jeck közelről gurította a hálóba. 0:1. A 26. percben Kuharszki lövésébe Ferenc az utolsó pillanatban vetette bele magát. A 35. pereiben Kuharszki—Halápi gyors adogatás után a csatár hat méterről mellé . gurított. A 38. percben újabb óriási gólhelyzetet hagyott ki az Egyetértés: Halápi balról átívelt, Harangi teljesen üresen három méterről fejelhetett, de a labda mellé szállt.
    II. félidő
    Elkeseredetten rohamozott az Egyetértés a kiegyenlítő gólért. Ez sikerült is a 49. percben. Előtte két perccel ugyanis a kitűnően játszó Gecse megsérült, az SBTC
    hadrendje néhány percig
    megbomlott és ezt sikerült a hazaiaknak kihasználni. A balhátvéd helyére Horváth húzódott hátra. A 40. percben Ferenc húsz méterre Szőke kapujától szabálytalankodott. Galambos a sorfal mellett a kiugró Kuharszkihoz továbbított, akj közelről a léc alá bombázott. 1:1.
    Erős iramot diktált az Egyetértés, a vendégcsapatból csak Kriskó és Jeck tartózkodott elöl. Hosszú, gyors indításokkal így is sikerült néhányszor zavart kelteni Varga kapuja előtt. A 62. percben Halápi a kapufát találta el, majd a 70. percben Jeck óriási gólhelyzetet hagyott ki: a tétovázó Józsa és Varga Gy. közül elvitte a labdát, de 5 méterről (jobbal) a kapu mellé lőtt. A 73. percben a gyakran előretörő Sátori belövésiét Szőke ügyesen elcsípte. A 77. percben ismét Jeck lőhetett volna gólt, de mellé bombázott. A 84. percben Básti'—Kriskó. adogatás után a jobbszélső visszaívelt Jecknek, aki a hálóba lőtt. Kaposi les címéin nem adta meg a gólt, pedig a partjelző sem jelzett lesállást!
    A mérkőzés nagy részében az Egyetértés csatárai és az SBTC védői küzdöttek egymással. A vendégek okos taktikával igyekeztek lassítani a játékot és hosszú átadásokkal lendültek időnként ellentámadásba. Az első félidőben a hazaiak több óriási gólhelyzetet kihagytak, az SBTC szórványos ellentámadásai különösen a második félidőben voltak veszélyesek. A színvonalas, nagyon jó iramú találkozón a vendégek hősies védekezéssel, nagy lelkesedéssel küzdöttek, ennek jutalma az értékes döntetlen.
    Az SBTC
    kapujában Szőke biztosan állt őrt. A védelemből Ferenc magabiztos játéka emelkedett ki, de a többiekre sem tehet panasz. A középpályán Szalai és Básti szorgoskodott több-kevesebb sikerrel.. Az előretolt csatárok közül Jeck jelentette a legtöbb veszélyt, Kriskó kevés labdát kapott.
    Az Egyetértés
    kapusának, Vargának nem sok dolga akadt. A hátvédek közül Sátori volt a legjobb, előretörésekre is futotta erejéből. A középpályán Sóvári kitűnő teljesítményt nyújtott. A csatársorban Kuharszki különösen az első félidőben jelentett sok veszélyt, de Királyhegyire sem lehet panasz.
    Kaposi játékvezető — ha időnként finoman is — az Egyetértésnek fütyült. Jeck gólját — amely jogos volt — talán ő sem tudja, miért nem adta meg.

    Forrás: Nógrád, 1969-11-18