magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Tatabányai Bányász SC 1 : 0 18:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.20, 16:00
    Csak nehezen nyert a Dózsa
    Újpesti Dózsa SC - Tatabányai Bányász SC 1:0 (1:0)
    Heves Dózsa támadásokkal kezdődött a mérkőzés a Megyeri úton. Az első 5 percben két szögletet eredményezett. Az 5. percben hatalmas zápor zúdult a pályára, valóságos vízfüggöny, pillanatok alatt csúszóssá vált az egyébként kitűnő talaj. Villámlott, dörgött, ennek ellenére nagyszerű játékot élvezhetett a közönség. A 17. percben az újpesti Horváth luftot rúgott, Szabó előtt óriási helyzet nyílott, de laposan a jobb kapufa mellé lőtte a labdát. Ezután hullámzó lett a játék,időnként meg-megingott a Dózsa védelme, főleg Horváth hibái miatt. Az előre törő Zámbó 25 m-es lövését védte Rothermel. Egy Takács-Dunai III. összecsapás után az újpesti játékos egyperces ápolásra szorult. A 40. percben vezetéshez jutottak a hazaiak. Fazekas volt a kezdeményező, elhúzott Kovácshegyi mellett, beadása túlszállt a kapu előtt tömörülő védőkön, és Nagy L. 5 m-ről védhetetlenül fejelt a jobb felső sarokba (1:0)
    A második félidőre még jobban rákezdett az eső, valósággal függönyszerűen jött az égi áldás. Az iram nem csökkent. Sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játék, a Tatabánya felhagyott a zártabb védekezésével, és most már a hazai kapu is többször került veszélybe. Az 55. percben Noskó távoli lövése kerülte el a bal felső sarkot, a másik oldalon Szentmihályi hárított veszélyes helyzetben Takács elől. A 70. percben Bene közeli bombáját óriási bravúrral, lábbal hárította Rothermel. Az utolsó 10 perc a vendégeké volt, és a bányászcsapat közel állt az egyenlítéshez. Végül az újpesti közönség örült a nagy nehezen kicsikart, egygólos győzelemnek.
    A Tatabánya most sem játszott alárendelt szerepet a Megyeri úton és némi szerencsével az egyik pontot megszerezhette volna. A csapatból Rothermel, Laczkó, Horváth L. és Takács tűnt ki.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1971-04-18