magyarfutball.hu

MTK - Komlói Bányász SK 0 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.02.13, 07:18
    Újabb komlói siker
    Komlói Bányász-MTK 1:0 (1:0)
    Hungária krt., 3000 néző. Vezette: Balla Gy. (Vadas Gy., Fehér II.).
    Komló: Buús - Lazaridisz, Kovács, Mokray, Csordás — Horváth, Solymosi, Orsós — Bordács, Juhász, Ben- csik. Edző: Lantos Mihály.
    MTK: Brünyi — Pécsi. Oláh, Csetényi, Borik — Csorna, Kovács, Borsó — Mezei, Kermonidisz, Kunszt. Edző: Palicskó Tibor.
    Csere: Borsó helyett Kottán a szünetben, Horváth heyett Mohácsik, Orsós helyett Egri, mindkettő a 60. percben, Kermanidisz helyett Bányász a 64. percben. Góllövő: Bordács a 32. percben, Szögletarány: 5:3 (3:1) a Komló javára.
    A mérkőzés előtti sajtófogadáson, amely az egykori MTK- ra emlékeztetett, az összeállításokra vonatkozó kérdések után első helyen szerepelt az eltiltott játékosok ügye. Mint ahogy o fővárosi egyesület szakvezetői elmondták: a fegyelmi kérdésben semmi előrehaladás nincs, az úgynevezett amnesztia várat magára
    Ami azt illeti, a vendéglátó csapat teljesítményén most is nagyon érződött a rutinos játékosok hiánya. Ez bizony o Komlói Bányásznak kedvezett. A szerdai kupamérkőzés és a hosszú utazás miatt fáradt ba ranyai gárda mérsékelt játékkal is meg tudta szerezni az értékes két pontot. Tulajdonképpen a rutin döntött - a komlóiak javára.
    Lantos Mihály azzal az észszerű taktikával küldte harcba a játékosokat, hogy lassítsák az ellenfél rohamait, és gyors indításokkal kísérletezzenek, így született a találkozó egyetlen gólja is, a 32. percben. Ekkor Bencsik elhúzott a szélen, beívelt labdáját a jó ütemben érkező Bordács a bal felső sarokba fejelte, 1:0.
    A 90 perc alatt még három érdekes esemény történt, aztán jóformán semmi! Az egyik közvetlen a gól előtt volt. Bordács beadása Juhászt 8 méterre találta Brünyi kapuja előtt. Az összekötő fejesét Csetényi mentette - kézzel, A nagv tumultusban a játékvezető a kezezést nem vette észre, sarokrúgást ítélt. A másik eset: a 67. percben Juhász kilépett a védők gyűrűjéből. Oláh üldözte, a 16-osi körnél buktatta. A játékvezető továbbot intett, mert a komlói csatár elvitte a labdát. A középhátvéd a büntető területen újból szabálytalankodott. Balla Gyula sípolt, derültségre azonban nem 11-est ítélt, hanem kihozta a szabadrúgást ö 16-'os elé.
    A harmadik esemény a fővárosiak számára volt gólt igérő. Egy gyors jobboldali támadásnál Csorna a jobbösszekötő I helyén tisztán húzott kapura. Már csak Buússal állt szemben, de a bányászok jól védő kapusa a 12 méterről leadott lövést a felső lécre tolta.
    Nem változott tehát az eredmény, így a komlóiak a szerdai belgrádi bravúr után vasárnapi mérkőzésüket is megnyerték. Ezért van nagy értéke a győzelemnek.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1971-10-05