magyarfutball.hu

Egri Dózsa SE - Diósgyőri Vasgyárak TK 1 : 1 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: lattila2
  2017.09.21, 08:45 (szerk.: 2017.09.21, 22:05)
  Egri Dózsa SE - Diósgyőri Vasgyárak TK 1-1 (0-0)
  Eger, 12 000 néző. V.: Katona (Halász M., Teuschler).
  Eger: Ridegh — Tóth M., Mészáros, Czeczeli, Kárpáti, Simon, Kovács F., Vígh, Ambrus, Bánkúti, Tóth T. Edző: Kovács Ferenc.
  DVTK : Veréb — Salamon, Kovács, Kendi, Hajdú, Oláh, Hajas, Görgei, Vass, Földesi, Sikora. Edző: Tóth József.

  Gól: Kovács 47p, Sikora 55p

  Csere: Görgei helyett Udvarev az 57. percben, Földesi helyett Fekete a 80. percben.

  Szögletarány: 9:6 (3:4) a DVTK javára.

  Hazai támadásokkal kezdődött a mérkőzés, s máraz első percben gólhelyzet adódott az egri csatárok előtt, mert Hajdú lyukat rúgott a 16-oson belül, de Vígh elől az utolsó pillanatban Salamon elrúgta a labdát, majd rögtön rá Kovács F. a kapu mellé bombázott. A 4. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda, de Czeczeli nagy erejű lövése lepattant a sorfalról.

  Az első DVTK-támadás a 9. percben futott a pályán, de Görgei elől Czeczeli az utolsó pillanatban menteni tudott.

  A 15. percben Vass húzott el a jobb oldalon, de a lövés pillanatában szögletre mentettek előle. A beívelt labdát Földesi kapu mellé fejelte. Kiegyensúlyozottabb lett az eddig közepes iramú mérkőzés.

  A 22. percben Bánkúti szögletét Ambrus egyből a hálótartó vasra vágta, majd a vendégek időhúzásáért a játékvezető jelezte, hogy egy percet hosszabbít. A 25. percben százszázalékos helyzet maradt ki a vendégek kapuja előtt, ekkor Bánkúti ügyesen futtatta Simont a bal oldalon, aki nagy erővel középre lőtt. Veréb a labda mellé vetődött, de a berobbanó Tóth T. egy méterről a kapu fölé durrantott. Élénkült az iram. A 30. percben gyors diósgyőri támadás végén Görgei centikkel lőtt a jobb kapufa mellé. A 35. percben újabb gólhelyzet maradt ki a DVTK kapuja előtt: Czeczeli szabadrúgását Kovács F. közelről a jobb kapufa fölé fejelte.

  A 42. percben a játékvezető megszakította a játékot, mert a nézőtéren néhány diósgyőri szurkoló hangosan tüntetett a játékvezető ellen. Később folytatódott a mérkőzés, amelynek első része Bánkúti két veszélyes szögletrúgásával ért véget.

  Szünet után

  az első eseményt a 46. percben Kendi szabálytalankodása jelentette, aki Kovácsot felvágta 25 méterre Veréb kapujától. A megítélt szabadrúgást Czeczeli végezte el, nagy erejű lövését Veréb kivetődéssel hárította. Támadásban maradt az egri csapat. A 47. percben Kovácsot Salamon lerántotta, ezért sárga cédulát kapott, majd a megítélt szabadrúgást Kovács nagy erővel bombázta a sorfal mellett a jobb felső sarokba. 1:0.

  Az 55. percben egyenlítettek a diósgyőriek. Mészáros szabálytalanul szerelt 25 méterre az egri kaputól. A megítélt szabadrúgásnak Sikora állt neki és a labdát az oldalvonaltól a kimozduló kapus mellett a bal sarokba csavarta. (Kapushiba). 1:1.

  Öt perccel később Kendi kapott sárga cédulát Kovács F. felvágásáért. A 65. percben majdnem vezetéshez jutottak a vendégek. Hajas robogott el a bal oldalon, de a lövés pillanatában Czeczeli beérte és szögletre mentett.

  A gól szemmel láthatóan felhozta a diósgyőrieket, három szöglet is jelezte fölényüket, ekkor az egriek néhány gyors ellentámadást kíséreltek meg. Egy ilyen akció végén Vígh adott be, de labdáját Veréb lehúzta a gólra éhes egri csatárok elől.

  A 77. percben meghűlt a vér a diósgyőri szurkolók ereiben, amikor látták, hogy Kendi hazagurítja a labdát, amelyre Vígh rácsapott, de merész kivetődéssel Veréb hárítani tudott előle.

  A 85. percbén a kitámadásra majdnem ráfizettek az egriek is, mert egy gyors akció végén öt DVTK-csatár állt szemben egy egri védővel, de ügyetlenkedtek és lesen akadt el a veszélyes akció. Továbbra is a vendégek kezdeményeztek ekkor, de gólt már nem tudtak elérni.

  A két szomszédvár kiesési rangadóján negyed órát leszámítva a várakozásnak megfelelően, kemény, jóiramú és izgalmas mérkőzés folyt. A vendégek inkább a védekezésre fektették a súlyt, a hazaiak inkább a támadásra, de mint máskor, most sem tudtak mit kezdeni a DVTK megerősített védelmével, annak ellenére, hogy az többször bizonytalankodott. A gólt is szabadrúgásból érték el, mint ahogy nagy kapushibából, ugyancsak szabadrúgásból egyenlítettek a nagyon lelkesen küzdő diósgyőriek is, akik az egyenlítés után még bátrabban játszottak. A látottak alapján a hazaiak valamivel közelebb álltak a győzelemhez, de a balszerencsés gól megfosztotta őket ettől, s így meg kellett elégedniük az egyik ponttal.

  Egyénileg Rideghnek kevés dolga akadt, ennek ellenére a gólnál nagyot hibázott. A közvetlen védelemben egyforma teljesítményt nyújtott Mészáros, Tóth M. és Czeczeli. Középpályán a mezőny legjobbjának Kovács F. bizonyult, de nem sokkal maradt el tőle Simon sem. Kárpáti a szokott jó játékát nyújtotta. Elől csupán Bánkú ti jelentett egyéniséget, a többiek váltakozó szerencsével szerepeltek.

  Katona több hibával vezette az egyébként kemény, játékvezetői szempontból nehéz találkozót.

  Forrás: Népújság, 1972. július 4.