magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Vasas SC 2 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.30, 05:53
    Remek hajrá -értékes győzelem
    PMSC -Vasas 2:0 (0:0)
    PVSK pálya, 6000 néző, V.: Marton.
    PMSC: Rapp — Kincses, Kocsis, Maurer, Tóth - Rott, Zombori, Konrád — Kiss, Juhász, Dárdai P. Edző: Dr. Dunai János
    Vasas: Mészáros — Török, Fábián, Vidáts, Kántor - Komjáti, Müller, Kü — Szabó, Izsó, Gass. Edző: lllovszky Rudolf.
    Csere: Juhász helyett Bencsik, Kü helyett Kovács (mindkettő a 62. percben), Rótt helyett Ivá- nyi, Izsó helyett Váradi (mindkettő a 75. percben).
    A mérkőzés előtt a PMSC piros-fekete, a Vasas piros-kék mezben melegített. Ez zavaró volt, így a hazaiak a PVSK-tól kapott zöld kölcsöntrikóban játszották.
    Kellemes napsütésben kezdődött a mérkőzés. Az első helyzet a Vasas előtt adódott, az 5. percben Izsó középre gurított, de Kocsis felszabadított. Jobbára a két tizenhatos közötti területen folyt a játék. A PMSC és a Vasas is vezetett néhány ügyes támadást, de azok elakadtak a védelemben. A 22. percben Kiss elvette a labdát Vidátstól. A pécsi csatár kapura tört, előbb Fábián majd Vidáts szabálytalankodott vele a 16-oson belül. Marton játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. A 29. percben Kántor ívelt szabadrúgást a pécsi kapu elé és a berobbanó Izsó elől Rapp kifutva mentett. A 34. percben Rott remek keresztlabdával indította Konrádot, a pécsi csapatkapitány kiugrott a Vasas védői között, de lövését Mészárosnak lábbal sikerült hárítania. Ezután két izgalmas jelenet következett. A pécsi kapunál szöglet után Rapp kiütötte a labdát és Vidáts lövése alig szállt fölé. Az ellentámadás után Mészáros a 16-oson kívül fejjel akart hárítani, a labda Juhásztól Dárdai P. elé pattant, de ő erőtlenül lőtt és Vidátsnak sikerült felszabadítania.
    A második félidőben mór saját színében játszott a PMSC, a zöld trikót fehérrel cserélték fel. Az 50. percben Zombori tört kapura, Fábián, a 16-os sarkánál visszarántotta a pécsi középpályást. A szabadrúgást Tóth ívelte kapu elé, a labdát Rótt Maurerhez fejelte, aki lesről lőtt a hálóba. Negyedóra eltelte után esett a mérkőzés irama és mindkét oldalon többször hibáztak a játékosok. Eseménytelen időszak után a 71. percben Müller lőtt jó helyzetből mellé. Hét perccel később ismét Müller veszélyeztetett, ezúttal is mellé szállt a labda. A 82. percben Vidáts reklamált, ezért Marton játékvezető a Vasas kapujától 15 méterre közvetett szabadrúgást ítélt. Konrád legurította a labdát Zombori elé, akinek hatalmas bombája Mészáros kapujának bal felső sarkában kötött ki. (1:0) A gól után nagy
    lendülettel támadott a PMSC és két perccel később újabb gólt rúgtak. Bencsik remekül futott el a halszélen, a 16-os sarkáról középre ívelt és a nagy lendülettel érkező Kiss egy ügyes testesei után a kapu jobb sarkába lőtt. (2:0) A hátralévő percek a PMSC fölényének jegyében teltek el.
    Remek, tízperces hajrájával értékes győzelmet aratott a PMSC. Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, mindkét félnek volt egy-két ügyes megoldása, de ebben a játékrészben sem a színvonal, sem az iram nem emelkedett az átlagos fölé. Szünet után a hazaiak kezdtek jobban, de negyedóra elteltével elszürkült a játékuk és a vendégek átvették a kezdeményezést. Zombori remek gólja felrázta a piros-feketéket és az utolsó percekben huszáros támadásokkal bebiztosították győzelmüket. A Vasas szemmel láthatóan az egy pont megszerzésere törekedett és ez majdnem sikerült. Vidáts reklamálása ezúttal két pontjába került a vendégcsapatnak. Jók: Kocsis, Zombori, Kiss, illetve Fábián, Komjáti, Müller.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1974-11-17