magyarfutball.hu

Tatabányai Bányász SC - Vasas SC 3 : 2 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.01, 09:52 (szerk.: 2017.10.01, 12:06)
    Tatabányai Bányász SC - Vasas SC 3-2 (0-1)
    Az előmérkőzés (Kőműves három góljával 3:0-ra nyert a tatabányai tartalékcsapat a Vasas II. ellen) még alig ezer nézőt hevített, utána már sűrűbb sorokban érkeztek a szurkolók. Hiába a munkanap, a november végi hideg, no meg a csapat helyezése kétszer is meggondolásra készteti a kevésbé hithű Bányász- drukkert.
    A játékosoknak más nehézségi fok is jutott: a mély és csúszós talaj. A hazai szurkolók azt is számításba vették, hogy ez a pályaviszony a hét derekán Barcelonát járt Vasasnak még kevésbé fog tetszeni, hamarabb elfáradnak a piros-kékek. Jóslatuk be is vált, néhány Vasas-játékos szünet után teljesen kifulladt. Ám a tatabányaiakból is sokat kivett a sárda- gasztás. A két pont sorsát azonban mégsem a játéktér állapota, hanem a nagyobb lendület, ^ többet vállalás, időnként erősen felfokozott ritmus döntötte el a Bányász javára. Vagyis a hazai csapat ezen a találkozón jobb volt nagynevű ellenfelénél.
    Kezdetben még egyformán próbálkozott a két csapat. Egy 16-oson belüli közvetett szabadrúgás a Vasast juttatta gólszerzési alkalomhoz, de a hazai védők tisztáztak. A 15. percben Csapó nagy erejű lövését Mészáros kiütötte, aztán a duplázást is védte. Kapusbravúr volt. Három perc múlva gyors támadás végén Hegyi lőtt magasan fölé. Határozott fölényben volt a TBSC, ezért meglepetésszerűen hatott a Vasas gólja. A 23. percben Váradi 25 méterről kapura lőtt. Kiss rosszul nyúlt a labda után, az az öléből a hálóba perdült. 0:1.
    Újból a Tatabánya szorongatott, az ellenfél védői csak nehezen állták az ostromot. Csapó, majd Arany jó beadása lett Mészáros zsákmánya, Knapik viszont kétszer rosszuL adott be. A hazai ostrom közben, öt perccel a szünet előtt egy ellentámadásnál csak Zomborin múlott, hogy a piros-kékek két góllal vezessenek. Aztán Nagy I. lőtt alig kapu mellé.
    A Vasas vezetése ellenére a honi szurkolók a szünetben meglepően nyugodtak voltak, mert úgy vélték, lesz még fordulat, hiszen sokkal lendületesebb volt csapatunk. S ez a lendület a második félidőben még fokozódott — csakhamar eredménnyel. A 57. percben Nagyot szabálytalanul szerelték az oldalvonalnál, a szabadrúgást Hegyi ívelte be. Arany középre fe^ jelte a labdát, s ott Csapó — szintén fejjél —- a hálóba továbbított. 1:1.
    Nagy iramot diktált a hazai csapat, s ebben a Vasas lemaradt. Az 54. percben Csapó kitűnően szöktette Nagyot, ő az alapvonalig futott, majd élesen belőtte a labdát. Hegyi éppen csak hozzáért, s az a kapufáról a hálóba pattant. 2:L
    Erőlködött a Vasas, néha be is szorította a Bányászt, de a labda megszerzésében a hazai játékosok gyorsabbak voltak, helyzet kapujuk előtt alig alakult ki. Mindenesetre a nehéz talajon egyre hevesebb csatát vívott a két együttes. Ennek volt áldozata Csapó, aki kétszer is megsérült, Végül Takács váltotta fel. A 79. percben a biztonsági hátsó ember, Szabó először tört előre, nagyszerűen adott a kapu elé, de ott Hegyi „lyukat” rúgott. Már az idő múlásáért is játszott a Bányász, aztán a 82. percben Müller (a tatabányai) megpecsételte a két pont sorsát. Előbb ki akarta ugratni Takácsot, aki azonban lesen állt, és visszafelé jött? Müller hát maga iramodott meg, elhúzott egy védő mellett, Mészárost is kicsalta a kapujából és mellette a hálóba gurított 3:1.
    A Vasas ezután ősszerop- pant, amit azonban a hazaiak nem használtak ki, nem gondolták át támadásaikat A 88. percben némi erőfeszítéssel fel nyomult a pesti csapat, a tatabányai védők szereltek, aztán elvesztették á labdát, végül Gass közelről a hálóba juttatta azt. 3:2. Újabb fordulatra már ruem volt idő — s a Vasasnál erő sem.
    A Bányász kapujában Kiss az első gólnál nagyot hibázott. _A_y£delem ügyesen_ taktikázott: Néder és Szabó egymást segítve verte vissza a Vasas próbál k ozásait,- a -két szélsőhátvéd pedig a támadásokban vett részt. Ebben Tóth volt a jobb, Lakatos kevesebbre vállalkozott. Knapik a védőfeladatot jól látta el. elöl semmire se ment. Arany hasznosan keményen harcolt, de kapura ritkán tört. Csapó annál inkább elemében volt, a győzelem egyik főrészese. Ugyanez mondható el Müllerről, aki egyre jobban beválik; több ügyes szólója közül aa egyik góllal végződött. Hegyi is kellemes csalódást keltett. Nagy szívósan küzdött. Általában az egész csapat szíwel-lélekkel harcolt, ezért a cseréket .(Takács, és a Hegyi helyére beállt Selenka) csak a sérülés, elfáradás indokolta.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1975-11-30