magyarfutball.hu

Diósgyőri Vasgyárak TK - Pécsi Munkás SC 2 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.11, 12:34
    Nem volt elég a lelkesedés. A második félidő döntött
    Diósgyőri VTK -PMSC 2:0 (0:0)
    Tudósítónk telefonjelentése.
    Diósgyőr, 6000 néző. V.: Bártfai. DVTK: Veréb - Szántó, Salamon, Teodoru I., Kutasi, — Oláh, Kerekes, (Görgei a 75. percben), Tatár, - Borostyán, Teodoru II. (Fekete, a 64. percben). Szalai. Edző: Szabó Géza. PMSC: Katzirz — Tapaszti, Toma, Róth, Kincses - Dobány, Lutz, Dárdai — Kardos, Kerekes, Nagy, (Baumann a 64. percben), Edző: Szőcs János.
    A találkozó kezdetére hózópor zúdult Diósgyőrre, így csúszós pályán kezdtek a hazaiak. Az első veszélyes helyzetet a pécsiek haqyták ki, a 6. percben, amikor Dobány szögletét Kardos keresztbe csúsztatta Veréb kapuja előtt. A másik oldalon Teodoru II. fejesét tolta szögletre Katzirz, majd Oláh felső sarokra tartó lövését is fölé tenyerese a kapus.
    A 32. percben Tatár fejelte át a védők felett a labdát, Oláh szabadon vehette át, de nagy helyzetből 6 méterről a pécsi kapusba lőtt. A másik oldalon Lutz tört ki, beadását Kerekes lábáról szedte le a kivetődő Veréb. A 43. percben Oláh nagyszerű labdával szöktette a balösszekötő helyén Borostyánt, akinek lövése a bal kapufáról pattant vissza, de Tatár az üres kapu fölé emelt.
    A második félidő kezdetére kisütött a nap. Diósgyőri fölény jegyében teltek a percek és az 55. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak. Teodoru I. futtatta a jobb szélen Szalait, az élesen belőtt labdát Tatár nagy erővel fejelte a kapu közepébe, 1:0 a DVTK javára. Közvetlenül a gól után Oláh lövését tolta fölé bravúrral Katzirz, majd Kerekes közeli kapáslövése került fölé. Borostyán viharzott el a jobb szélen, visszagurítását Tatár perdítette a bal sarokra, de Katzirz a helyén volt Ellaposodott a játék, mindkét csapat labdarúgói igen sok kezdetleges hibát követtek el. A 87. percben Görgei szögletét Lutz kézzel leütötte a 16-oson belül, Bártfai játékvezető határozottan 11- est ítélt. Tatár a balra mozduló Katzirz mellett a jobb sarokba lőtt (2:0).
    A pécsiek azzal a nem is titkolt reménnyel léptek pályára, hogy egy pontot szereznek. Ennek megfelelően szervezték meg játékmódjukat, és nagyon körültekintően, higgadtan be is tartották az első félidőben az utasításokat. A piros-fehérek ugyan jelentős mezőnyfölényben játszottak, de mindent középen erőltettek, a magasan belőtt labdák pedig nem okoztak gondot Katzirznak. Mindkét csapatnak adódott helyzete, de ezeket sorra elügyetlenkedték. A szünet után a hazaiak sebességet váltottak, és most már többet foglalkoztatták a szélsőket is. Nem véletlen, hogy egy formás akció végén született meg a vezető góljuk. Összességében a DVTK rászolgált a győzelemre, de nagyon meg kellett küzdenie a két bajnoki pontért. Jók: Salamon, Kutasi, Oláh, Borostyán, illetve Katzirz, Róth, Lutz.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1980-03-02