magyarfutball.hu

Debreceni MVSC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 2 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.26, 22:05 (szerk.: 2019.10.26, 22:06)
    Békéscsaba—DMVSC 2-2 (1-1)
    Debrecen, Nagyerdei stadion, 7000 néző. Vezette: Jaczina (Lázin, Huták).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes A., Ottlakán, Fabulya — Pásztor, Takács, Rácz — Kanyri, Melis, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    Debreceni MVSC: Szűcs I. — Paróczai, Kiss, Szűcs J., Fodor — Czikora, Tóth, Menyhárt — Magyar Zs., Kerekes Gy., Magyar B. Edző: dr. Lakat Károly.
    Csere: Tóth helyett Selyem az 53., Melis helyett Gyurmánczy az 58., Pásztor helyett Steigerwald a 86. percben.
    Gólszerző: Melis a 3., Kerekes Gy. a 20., Magyar Zs. a 63., Gyurmánczy a 83. percben.
    Sárga lap: Paróczai a 34., Takács a 40. percben.
    Szögletarány: 11:5 (8:1) a DMVSC javára.

    Alig kezdődött el a játék, máris a debreceniek kapujába került a labda: a 3. percben Kerekes A. a játéktér közepéről indította a kiugró Melist, Szűcs J. háríthatott volna, de nem tette, közben vele szemben kifutott Szűcs I. Összeütköztek, a labda Melishez került, aki bár meglepődött, de 13 méterről az üresen árválkodó kapuba gurította.
    1-0
    Kezdés után Kiss J. jobbról küldött lövésszerű beadása nyomán a labda a felső léc és a jobb kapufa találkozásától pattant vissza a mezőnybe.
    Válaszul Melis 14 méterről arasznyival lőtt a bal kapufa mellé.
    A debreceniek egyre inkább támadásba lendültek és a 20. percben egyenlítettek: Magyar Zs. átjátszotta Takácsot, Melist, majd Kerekes A.-t, aztán az alapvonal mellől élesen a kapu elé lőtte a labdát, melyet a jó időben érkező Kerekes Gy. öt méterről a bal alsó sarokba perdített.
    1-1
    SZÜNET UTÁN
    Királyvári a debreceni 16-osnál elvette a labdát Tóthtól, de elhamarkodottan mellé lőtt. Az 52. percben Szekeres középen egyedül törhetett kapura, de kisodródott és szerelték.
    A 63. percben már a debreceniek vezettek: Czikora nagy paridobása átszállt a csabai védők felett. Magyar B. rácsapott a labdára, néhány lépés után keresztbeadott, és névrokona, Magyar Zs. hét méterről félmagasan a kapu bal oldalába lőtt.
    1-2
    A hajrában, a csabaiak fölénybe kerültek, és a 81. percben Pásztor a 16-os sarkától úgy csavart kapura egy szabadrúgást, hogy a labda a jobb kapufa külső éléről pattant az alapvonalon túlra.
    És két perc múlva sikerült is a csabaiaknak az egyenlítés. Ekkor Szekeres beadása a debreceni védők között átkerült a jobb oldalra és a cserejátékos Gyurmánczy 17 méterről a bal sarokba lőtte a labdát.
    2-2

    ★ ★ ★

    A tavasszal még az NB I-ben szerepelt két csapat az első játékrészben jó játékot nyújtott. A vendégek gyorsan vezetést szereztek és ez mintha túlságosan is megnyugtatta volna őket. Ezután a debreceniek mindinkább fölényre tettek szert.
    Fordulás után — akárcsak az első játékrészben — mindkét csapat szorosan fogott embert. Ekkor is előbb a Békéscsabának adódtak helyzetei, viszont a kaput tervszerűbben megközelítő debreceniek értek el újabb gólt. A mérkőzés utolsó húsz percében egyre-másra vezették támadásaikat a vendégek, több helyzetük is akadt és végül nem sokkal a befejezés előtt egyenlíteni tudtak.

    Jó: Királyvári, Pásztor, Rácz, ill. Paróczai, Czikora, Kerekes Gy.

    (FÁJÓ DÖNTETLEN.
    Visszakerül az NB I-be a DMVSC és a Békéscsaba! — mondta a mérkőzés előtt Paróczai Sándor, a DMVSC jobbhátvédje, aki — mielőtt még a Bp. Honvédban játszott volna — előzőleg a Békéscsabai Előre Spartacus játékosaként lett első osztályú labdarúgó, sőt válogatott is.
    — Őszintén szólva, tartok a mérkőzéstől, hiszen jó játékosokból áll a Csaba. Legtöbbjüket jól ismerem, így biztosra veszem, hogy mindkét együttesnek nehéz lesz a győzelmet kivívnia ezen a délutánon. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bajnoki táblázaton továbbra is biztosítsuk előkelő helyezésünket.
    És Paróczai véleménye a mérkőzés után: — Küzdelmes volt a játék, amelyben nehezítette a csapatmunkát mindkét oldalon, hogy a védők többnyire jól őrizték a rájuk bízott ellenfelet. Én sérülten vállaltam a játékot, de ha egészséges vagyok, talán még gólt is szerezhettem volna. Ami azonban igazán fáj: véleményem szerint a döntetlen eredmény számunkra vereséggel ér fel, hiszen szinte már a kezünkben volt a két pont...)
    Fülep Kornél

    2. Debreceni MVSC 14 7 7 - 25-14 21
    ...
    5. Békéscsaba 14 6 5 3 36-21 17


    Népsport, 1983. október 24 (Arcanum DT)