magyarfutball.hu

Debreceni Kinizsi SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.27, 23:01
    D. Kinizsi—Békéscsaba 1-0 (1-0)
    Debrecen, 1200 néző. Vezette: Puhl (Boros, Juhász I),
    D. Kinizsi: Kun — Ludánszki, Garamvölgyi, Takács, Orenstein — Magyar A., Andirkó, Magyar L. — Vajda, Tőzsér, Sebők. Edző: Nagy György.
    Békéscsabai Előre Spartacus: Baji — Királyvári, Kerekes, Takács, Rácz — Steigerwald, Pásztor, Sulija — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Csere: Kanyári helyett Szekeres a 66., Vajda helyett Gajdán a 82., Magyar Á. helyett Leiszt a 85. percben.
    Gólszerző: Sebők a 32. percben.
    Sárga lap: Rácz a 84., Kerekes a 88. percben.
    Szögletarány: 8:3 (3:3) a Békéscsaba javára.

    Kezdés után a csabaiak szemre tetszetősebben játszottak, lapos adogatásokkal igyekeztek megközelíteni a debreceniek kapuját. Kanyári, később Melis lőtt kapu fölé, válaszul Sebők távoli labdája suhant el a jobb felső sarok mellett.
    A 32. percben Orenstein indította Sebőköt, aki maga elé igazította a labdát és 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt.
    1-0
    Három perc múlva Pásztor — Melis kényszerítőzés végén Melis 17 méterről a kapu mellé lőtt.
    SZÜNET UTÁN
    a 48. percben Sebők távolról célozta meg a jobb alsó sarkot, de Baji védett. A következő percekben egyre nagyobb fölénybe került a vendégcsapat. Az 50. percben Melis beadásából Gyurmánczy — Kun már elhagyta kapuját — fejjel az üres kapu fölé csúsztatta a labdát. Ezután Pásztor beadásából Melis 12 méterről, kitűnő helyzetből lőtt mellé. A hajrában is a Kinizsi 16-osa tájékán folyt a játék, Sulija, Királyvári, Melis, végül a befejezés előtt újból Melis nyolc méterről sem tudott a hálóba találni. Az utolsó percekben a reklamáló Rácz, majd a szabálytalankodó Kerekes sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

    ★ ★ ★

    Ki gondolta volna a mérkőzés előtt, hogy a 18. helyezett legyőzi a volt NB I-est, az NB II második helyezettjét. Néhány vérmesebb debreceni szurkoló bizakodott csak abban, hogy egy pontot elcsíphet a Kinizsi, de hogy ennél több történt, ahhoz „köze van” a csak a mezőnybeli kielégítő játékot nyújtó Békéscsabának. De még inkább a Kinizsi játékosainak, akik végig határtalan lelkesedéssel küzdöttek, holott nagy erőbedobást kívánt ez a találkozó részükről. Azért, mert jó erőkből álló csapat volt az ellenfél, s azért is, mert az eső csúszóssá, nehézzé tette a játéktér talaját. Talán ezért sem lehetett magasabb színvonalú a játék.
    Az első félidőben tetszetősebben játszott a Békéscsaba, és ahogy teltek-múltak a percek, nyilvánvalóvá vált; a csabaiak abban reménykednek, majd csak betalálnak a helyzetek sorából a Kinizsi kapujába. Fordítva történt. Sebők kitűnő alakítása, helyzetfelismerése nyomán vezetést szerzett a Kinizsi.
    Fordulás után a vendégcsapat nagy elánnal támadott, fölénye sokszor nyomasztóvá vált, a debreceniek csak szórványosan kerültek át a felezővonalon. A hajrában a csabaiak egyre idegesebbek lettek, és legalább féltucat alkalommal a szinte a tálcán kínált helyzeteket sem tudták támadói gólra váltani.

    Jó: Kun, Ludánszki, Orenstein, Andirkó, Sebők, ill. Királyvári, Rácz, Stelgerwald, Pásztor.

    (AKI DÖNTÖTT...
    Sebők Pál, a Debreceni Kinizsi huszonhárom esztendős játékosa a Honvéd Asztalos J. SE-ből került az élelmezésiek NB II-es csapatához. Mérkőzésről mérkőzésre szorgalmasan és időnként eredményesen segíti csapata munkáját. Az eredeti helye a balszélső poszt, de sűrűn változtatja helyét, hol a jobb oldalon bukkan fel, hol középen igyekszik az ellenfél védelme mögé kerülni. Így történt ez vasárnap is, de erről szóljon ő maga:
    — „Oritól” kaptam a labdát, sarokkal magam elé tettem, léptem néhányat, felnéztem, s láttam, hogy üres az út a bal alsó sarokba. Megcéloztam, és a labda oda is került. Végtelenül örülök, hogy gólommal győzelemhez segíthettem a kiesés ellen harcoló csapatomat, és nem tagadom azt sem, hogy az örömöm kettős, hiszen győzelmünkkel komoly segítséget nyújtottunk a másik debreceni NB II-es csapatnak, a DMVSC-nek. Így lényegében négy pontot nyertünk mi debreceniek, s ugyanennyit vesztett a Békéscsaba ...)
    Fülep Kornél

    4. Békéscsaba 19 9 6 4 46-26 24
    ...
    17. Debreceni Kinizsi 19 5 4 10 22-32 14


    Népsport, 1983. november 28. (Arcanum DT)