magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Szolnoki MÁV MTE 4 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.31, 23:04
    Békéscsaba—Szolnok 4-0 (3-0)
    Békéscsaba, 8000 néző. Vezette: Jaczina (Márton, Palik).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Plástyik, Fabulya — Pásztor, Sulija, Szekeres — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Szolnoki MÁV MTE: Boros — Porhanda, Csontos, Repka, Baran — Ágh, Sugár, László, Szabó — Kántor, Rostás. Edző: Lódi László.
    Csere: Sugár helyett Zavaczky a 49., Szabó helyett Molnár a 62., Gyurmánczy helyett Steigerwald a 72., Királyvári helyett Ottlakán a 79. percben.
    Gólszerző: Melis a 17., Kanyári a 26., Baran (öngól) a 33., Szekeres az 54. percben.
    Sárga lap: László a 31., Plástyik a 33. percben.
    Szögletarány: 4:2 (1:1) a Szolnok javára.

    Szekeres három remek elfutásával „indítottak” a hazaiak. Az utóbbi már százszázalékos gólhelyzetet hozott, a beadást Kanyári ügyesen átlépte, így Csontost is becsapta a labda, de a csabaiak bosszúságára Melis lába mellett is elsuhant.
    Két perc múlva azonban javított a balszélső. Csabai szabadrúgás után Pásztor legurítását Sulija megállította, Melis pedig 23 m-ről óriási erővel a kapu jobb oldalába zúdította.
    1-0
    A 23. percben a találkozó legszebb gólját lőtte a Békéscsaba! Gyurmánczy a jobbösszekötő helyén adódó „folyosóban” ugratta ki Kanyárit, és a szélső 13 m-ről Boros fölött elegánsan emelte gólba a labdát.
    2-0
    Szekeres kapott nyíltszíni tapsot, amiért végigszólózta a pályát, majd szép lövéssel fejezte be akcióját. A 31. percben László a Gyurmánczytól elpattant labdával az alapvonalig verekedte magát a bal oldalon, keresztbe szálló, gólba tartó labdájába Kerekes beleütött. A nyilvánvaló 11-es helyett azonban László kapott sárga lapos figyelmeztetést, amiért reklamált ... (Kerekes Attila: „Nem tagadom, hogy beleütöttem a labdába, szerencsénkre a bíró nem vette észre.)
    A 33. percben öngóllal növelték előnyüket a hazaiak. Baran hazaadáskor nem vette észre, hogy a kapus kimozdult, így labdája akadálytalanul gurult a kapu közepébe.
    3-0
    FORDULÁS UTÁN
    Melis puskázott el óriási helyzetet, a másik oldalon pedig Rostás fordult le az egyik védőről, de 8 m-es lövéséből szöglet lett.
    Az 54. percben Kanyári lökése miatt Királyvári végezhetett el szabadrúgást jobbról. A beívelt labdára Boros késve mozdult ki, egy védő is belefejelt, aztán Szekeres, még mielőtt leeshetett volna, ugyancsak fejjel a jobb alsó sarokba csúsztatta.
    4-0
    A 60. percben Szekeres beadását Repka csak úgy tudta megállítani, hogy közben röplabdás mozdulattal nyúlt bele a labdába — nyilvánvaló 11-es! Sulija büntetőrúgása nyomán azonban a labda a jobb felső sarok mellett szállt el...

    ★ ★ ★

    A tavasszal eddig jól szereplő szolnokiak az első perctől kezdve rendkívül sokat bizonytalankodtak. Érdekes módon éppen tapasztaltabb, rutinosabb játékosai követtek el elemi hibákat. Így nem csoda, hogy hamar nyilvánvalóvá vált, nem állíthatják meg a kitűnő sorozatban levő Békéscsabát. A lila-fehérek olykor klasszis megoldásokat alkalmaztak, de bizonyítványukon kissé rontott, hogy helyzetkihagyásból is minibemutatót tartottak — még 11-est is hibáztak.

    Jó: Szekeres (a mezőny legjobbja), Gyurmánczy, Melis, ill. Rostás, Molnár.
    Fábián István

    2. Békéscsaba 24 13 6 5 58-29 32
    ...
    7. Szolnok 24 10 6 8 46-31 26


    Népsport, 1984. április 2.