magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Keszthelyi Haladás SC 2 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.31, 23:38 (szerk.: 2019.10.31, 23:40)
    Békéscsaba — Keszthely 2-0 (1-0)
    Békéscsaba, 7000 néző. Vezette: Szávó (Inges, dr. Szőke).
    Békéscsaba: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Plástyik, Ottlakán — Pásztor, Sulija — Kanyári, Melis, Gyurmánczy, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
    Keszthely: Németh Gy. — Kovács, Nikitscher, Kanász, Németh L. — Földházi, Nagy T., Major — Kiss, Rácz, Halász. Edző: Kiss László.
    Csere: Nagy T. helyett Horváth Z. a 60., Gyurmánczy helyett Steigerwald a 75., Halász helyett Torsa a 80., Pásztor helyett Csanálosi a 82. percben.
    Gólszerző: Melis a 41., Melis az 53. percben.
    Sárga lap: Kovács a 38. percben.
    Szögletarány: 13:0 (6:0) a Békéscsaba javára.

    Királyvári akár már a 30. másodpercben (!) gólt szerezhetett volna, hiszen Pásztor a kezdőrúgásból remekül indította a jobbösszekötő helyén, a hátvéd jó helyzetből lőtt, ám labdája igencsak elsuhant a jobb felső sarok mellett. Nem hatott meglepetésként, hogy többnyire a vendégek térfelén pattogott a labda, legközelebb azonban csak a 20. perc táján akadtak izgalmasabbnak mondható események. Kanyári előbb a labdánál is gyorsabb volt, de utána Németh Gy. bravúrjával és szöglettel zárult szólója tapsot kapott. Szinte ugyanebben a percben Gyurmánczy lepattintott fejese okozott eseményt, a labda a felső léc fölött néhány centivel hullt a kapu mögé.
    A 41. percben megszerezte a vezető gólt a Békéscsaba. Kovács és Ottlakán vívott férfias csatát a labdáért a keszthelyi 16-os saroknál, a jobb oldalon. Végül Ottlakán — ügyes csel után — középre ívelt, és a nappal szemben álló védők közül kirobbanó Melis négy méterről a bal felső sarokba ejtette a labdát a késlekedő kapus mellett.
    1-0
    SZÜNET UTÁN
    a 47. percben Királyvári beadását követően Kanyári meg is nézte a jobb alsó sarkot, de néhány centi hiányzott a gólhoz fejesénél.
    Az 58. percben növelték előnyüket a lila-fehérek. Szekeres már-már célt tévesztő beadása Kanyáriról előrepattant a védők mögé. Melis most is nagyon „figyelt” és mielőtt még a bal oldali kapufa mellett kipörgött volna a labda, ott termett, és a bal sarokba továbbította.
    2-0
    A Haladás-védők lest reklamáltak, de Szávó nem hagyta magát befolyásolni. Igaza volt!
    A 67. percben Pásztor mesterien ugratta ki Melist, a gólkirály-jelölt futtából bombázott, épphogy a kapu mellé.
    A 81. percben jegyezhettük fel az első keszthelyi kapuralövést, Kiss labdáját azonban Újhelyi elvetődve elcsípte.

    ★ ★ ★

    Bár a Balaton-partiak tiszteletreméltó tavaszi eredményekkel a hátuk mögött utaztak a Viharsarokba, már az első percekben „elárulták”, nem hisznek igazán abban, hogy vaskos meglepetést okoznak. A lelkesen rumboló védőkre túl nagy nyomás nehezedett, csatáraikhoz csak másodpercekre jutott el a labda, s nem tudták ennél birtokolni sem többet. Ilyen formán csak idő kérdése lehetett mikor kapnak gólt, amely csak azért váratott magára 41 percig, mert ezúttal nem ment olyan olajozottan a csabaiaknak, mint általában szokott.

    Jó: Kerekes, Pásztor, Szekeres. ill. Németh Gy., Földházi.

    (TITOKZATOS TANÁCSADÓ.
    A hét elején Tóth Márton, a békéscsabaiak technikai vezetője furcsa irományt kapott Kiss Lászlótól, a keszthelyiek vezetőedzőjétől. A két sűrűn telegépelt papírlapon ugyanis a Békéscsaba várható taktikája, hadrendje (pontos rajzzal!), sebezhető pontjainak felsorolása, az ellenük követendő harcmodor volt ajánlásképp leírva. Amint a keszthelyi edző elmondta, nem sokkal azelőtt kézbesítette számára a postás a természetesen névtelen levelet - Békéscsabáról ...
    Nos, a csabaiaktól tudjuk azt is, hogy már nem először történik meg, hogy valaki Békéscsabáról - nyilvánvalóan hozzáértő, a csapathoz alighanem közelálló szakember — ilyesmivel kedveskedik a leendő ellenfélnek. Igyekezete azonban ezúttal — mint ahogy nemrég, a Ganz-Mávag elleni ütközet előtt is — teljesen hiábavalónak bizonyult. Az élvonalba törő csabaiak nem zavartatták magukat, és ha nem is sziporkázó játékkal, de biztosan vették az újabb akadályt. Ezzel remélhetőleg egyszer és mindenkorra elvéve a kedvét a „kémkedéstől” a csabai kulisszatitkok ismerőjének és továbbadójának.)
    Fábián István

    2. Békéscsaba 26 15 6 5 61-29 36
    ...
    9. Keszthely 26 9 8 9 36-28 26


    Népsport, 1984. április 16.