magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Salgótarjáni TC 4 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.11.09, 21:06 (szerk.: 2019.11.09, 21:07)
    Békéscsaba - Salgótarjáni TC 4-0 (3-0)
    Békéscsaba, 3500 néző. Vezette: Drigán (Boros, Varga).
    Békéscsaba: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Ottlakán, Fabulya — Pásztor, Sulija, Szekeres — Steigerwald, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Salgótarjáni TC: László — Babcsán, Kovács I, Juhász, Mákos — Balga, Berindán, Földi, Tóth — Kovács II, Gyöngyösi. Edző: Toldi Miklós.
    Csere: Sulija helyett Csanálosi a 79., Királyvári helyett Tóth G. a 83,, Berindán helyett Tolnai a 85. percben.
    Gólszerző: Steigerwald a 19., Melis a 22., Gyurmánczy a 37., Szekeres a 77. percben.
    Szögletarány: 10:7 (5:1) a Békéscsaba javára.

    A 3. perc végén már két kecsegtető lehetőséget hibáztak el a hazaiak: előbb Szekeres kapáslövését László ujjheggyel fölé tolta, aztán Gyurmánczy fejese alig valamivel a jobb oldali léc mentén pörgött ki.
    Élvezetes, gyors játék alakult ki, amely a 19. percben csabai gólt hozott. Gyurmánczy labdájával Pásztor Steigerwaldot ugratta ki, aki Kovács I mellett remek ütemben ért a labdához és a kifutó kapus mellett a jobb sarokba küldte.
    1-0
    Három perccel később Pásztor ívelt be szögletet jobbról, Kovács I rosszul találta el a labdát, és Melisnek már nem volt nehéz öt méterről a léc alá lőnie.
    2-0
    A 37. percben folytatódott a csabai gólgyártás. Steigerwald, Pásztor volt a labda útja. A középpályás jobbról, a 16-os csücskéről egyből élesen középre kanyarította a labdát és Gyurmánczy erőteljes fejese a dermedt védők között 5 m-ről a kapu jobb oldalába vágódott.
    3-0
    SZÜNET UTÁN
    Kovács II bombaerős szabadrúgását öklözte ki Újhelyi, majd Gyöngyösi ismétlését hárította a csabai kapus. Válaszként Steigerwald pörgetett kapura, a felső léc azonban segített Lászlónak.
    A 77. percben aztán fölényessé vált a csabaiak győzelme. Ottlakán csaknem végigvezette a labdát a pályán, majd középről Szekerest ugratta ki és a szélső Balga „szorításában” a bal sarokba emelte a lila-fehérek negyedik gólját.
    4-0

    ★ ★ ★

    A szokottnál gyérebb számú csabai közönség elégedetten nyugtázta már az elején, hogy csapata feledtetni szeretné legutóbbi szekszárdi kisiklását. Talán éppen a túlzott akarás okozta, hogy már a tizedik perc táján felhangzott a nézőtérről a kérdés: „Tudjátok-e, hol a kapu?” Arra célozva, hogy baj van az irányzókkal! A meg-megújuló csabai rohamoknak azonban nem sokáig tudtak ellenállni a fekete-fehérek, és László, valamint Kovács I bizonytalankodásai mintha a többiekre is károsan hatottak volna. Rendre a csabaiak nyerték a párharcokat és jóval többet is futottak. Egyértelműen jutottak a tetemes előny birtokába a pihenő előtt.
    A második játékrész jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott. Az STC próbálkozásai valamivel erőteljesebbé, veszélyesebbé váltak. Ez egyensúlyt ugyan nem teremtett a játékban, de változatosabban, érdekesebben teltek a percek. A két pont sorsa ettől függetlenül már egy pillanatra sem kérdőjeleződött meg.
    Jó: Királyvári, Pásztor, Steigerwald, Szekeres, ill. Berindán, Gyöngyösi.
    Fábián István

    2. Békéscsaba 28 16 6 6 68-33
    ...
    15. Salgótarján 28 8 8 12 33-35 24


    Népsport, 1984. április 30.