magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Kecskeméti SC 5 : 3 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.04.14, 15:55 (szerk.: 2019.11.09, 21:24)
    Hej védelem, védelem...

    Bcs. Előre Sp. - Kecskeméti SC 5-3 (2-2)
    Békéscsaba, 10000 néző V: Maczkó (Bubori, Szabó J.)
    Békéscsaba: Újhelyi - Királyvári, Ottlakán, Plástyik, Fabulya - Pásztor (Gyurmánczy 46. p., helyette Tóth 83. p.), Sulija, Szekeres - Steigerwald, Kanyári, Melis edző: Pataki Tamás
    KSC: Erdei- Hoffmeister, Grósz, Mohovics, Nagy - Somogyi, Mózner, Supka (Mátyás 83. p.), Gódor (Molnár 70. p.) - Szűcs, Papp Edző: Kurucz István
    G: Melis 24. p., Kanyári 32. p., Grósz 41. p., Szűcs 44. p., Szekeres 48. p., Kanyári (11-esből) 58. p., Papp 63. p., Kanyári 85. p.
    Sárga lap: Szűcs 56. p.
    Szögletarány: 8:4 (6:2)

    A kezdés után gyászszünetet tartottak a közelmúltban 61 éves korában elhunyt volt békéscsabai és újpesti labdarúgó, Kliment András emlékére.

    A 24. percben érett góllá a hazaiak mezőnyfölénye. Ekkor az ötödik csabai szöglet után Pásztor kanyarintotta kapásból kapura a labdát, Erdei vetődve ölre fogta, majd gyorsan, de könnyelműen Hoffmeister felé gurította. A lendülettel érkező Melis előbb érte el a labdát és 14 méterről, egyből óriási erővel a jobb felső sarokba bombázott, 1-0.
    A 32. percben Pásztor középen Steigerwald elé tolta a labdát, ő Kanyárihoz, a középcsatár pedig egy csel után 22 méterről, kissé jobbról bombagólt lőtt a bal felső sarokba, 2-0.
    A gól után Supka fölé, szűcs kevéssel a bal oldali léc mellé lőtt - mindkettő szépítési alkalom volt. És aztán 3 perc alatt egyenlő is lett az állás!
    A 41. percben Papp buktatása miatt szabadrúgást végezhettek el a vendégek és Grósz szemfülesen a bal alsó sarokba helyezte a labdát, miközben a csabaiak még keresték a sorfal pontos helyét..., 2-1.
    A 44. percben Nagy cselezgetett a bal oldalon, átjátszotta Plástyikot, beadásánál Újhelyi megtorpant, Pásztor is kivárt, Szűcs pedig felismerve a helyzetet, a jobb alsó sarokba pofozta a KSC egyenlítő gólját, 2-2.

    Fordulás után Grósz a gólvonalról tisztázta Gyurmánczy gólba tartó emelését, a 48. percben viszont Szekeres két mozdulattal Erdeit és Grószt is becsapta s miután lekezelte Sulija jobbról érkező beadását, a 11-es pontról a kapu közepébe emelte a labdát, 3-2.
    Két perccel később Kanyári és Sulija kényszerítőzött és Hoffmeiter már csak 11-es árán tudta szerelni Kanyárit. A büntetőt Kanyári lőtte a kapu bal oldalába, 4-2.
    A 63. percben Gódor lőtt be jobbról szögletet, Újhelyi megint késlekedett és Papp fejjel a jobb sarokba helyezte a labdát, 4-3.
    Nem sokkal ezután Sulija 25 méteres szabadrúgása után a bal oldali léc tövén csattant a labda.
    A 83. percben ritkán látható okból hozta játékba a labdát Maczkó játékvezető. A főszereplőkön kívül ugyanis egy meglehetősen ittasnak tűnő néző beállt Újhelyi kapujába, ám hirtelenjében nem akadt egyetlen rendező sem a közelben...!
    Öt perccel a befejezés előtt Királyvári lőtt be szabadrúgást balról és a remekül játszó Kanyári fejjel az ötösön megcsúsztatott labdája a kapu közepébe jutott, 5-3.

    Furcsa 90 perc volt, pedig minden az elképzelt forgatókönyv szerint indult a hazaiak számára. Elvégre fél óra elteltével biztosan vezettek, de ezen a napon amilyen formásan és veszélyesen szőtte akcióit a támadósor, olyan - legfeljebb fáradtsággal magyarázható - hibákat követtek el a lila-fehérek védői, hogy rossz volt nézni.
    Ezeket a vendégek egyébként szemre is tetszetősen adogató játékosai ügyesen kihasználták és így sokáig teljesen nyílt volt a találkozó.
    A szünet után játékmester nélkül maradó hazaiak azonban - elsősorban a nagyszerű napot kifogó Kanyári vezérletével - mégiscsak hozni tudták a papírformát.

    Jó: Sulija, Szekeres, Kanyári (a mezőny legjobbja) ill. Erdei, Mohovics, Nagy.

    2. Békéscsaba 31 18 7 6 76-37 43
    ...
    17. Kecskemét 31 9 9 13 44-62 27

    Békés Megyei Népújság, 1984. május 22.