magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Siófoki Bányász SE 3 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.04.08, 12:52
    Egy nagyon fontos győzelem

    Békéscsabai Előre Spartacus - Siófoki Bányász 3-0 (1-0)
    Békéscsaba, 7000 néző V: Szabó B. (Nagy M., Huták)
    Szögletarány: 8:2 (4:1)

    A 18. percig kellett várni at első kézzel fogható akcióra, amikor Pásztor a félpályáról kiugratta Steigerwaldot, aki egyet lépett s aztán lövésre szánta el magát. A kifutó siófoki kapus azonban reflexszerűen beleütött a labdába - felszabadult a vendégek kapuja.
    A 22. percben a kiugró Kanyári elől a 16-oson kívül kézzel hárított Horváth II, s hiába emelt ezután a kapuba Melis, már közbefújt a játékvezető. Természetesen szabadrúgás következett, pont szemben a kapuval. Melis hatalmas lövését Horváth II kiütötte s a védők felszabadítottak.
    Öt perccel később Tieber ugratta ki Horváth I-et, ám a kifutó Újhelyi elcsípte előle a labdát.
    Rögtön ellentámadás következett, melynek során 17 méterre a kaputól Virágh felvágta Kanyárit. Pásztor állt a labda mögé, ám erősen csavart lövését a jobb kapufa tövéből kiütötte Horváth II.
    A 42. percben született a hazaiak vezető gólja: a kiugró Szekerest Tieber bal oldalt, a 16-os oldalvonalánál, a 11-es magasságában felvágta, amiért a siófoki csatár sárga lapot is kapott. Pásztor átívelte a labdát a túloldalra, ahol Ottlakán magasra felugorva kapura fejelhetett, ám a felső lécről lecsorgott a labda, Kanyári robbant be és előrevetődve a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0.
    A félidőt jelző sípszót megelőző másodpercekben Sulija mintegy 30 méteres szabadrúgását védte a bányászcsapat kapusa.

    A fordulás után Bódi jutott szabadrúgáshoz, aki kiugratta Horváthot. A siófoki csatár kapásból lőtt s a labda alig szállt mellé.
    Az 54. percben Pásztort két védő is "támogatta", ennek ellenére ügyesen ugratta ki Melist a lest váró védők közül. A békéscsabai csatárt senki sem zavarta, csupán a kapussal állt szemben, ennek ellenére rosszul, a jobb kapufa mellé pöckölt.
    A 61. percben Takács fölvágta Suliját, amiért a siófoki védő sárga lapot kapott.
    Ezután Horváth távoli lövését öklözte ki Újhelyi, majd Kanyári kapott sárga lapot.
    A 70. percben Pásztor fejelhetett 10 méterről, a labda alig szállt fölé.
    Öt perccel később újra a csabai középpályás volt az egyik főszereplő: Kanyárit ugratta ki a jobb szélen, aki elhúzott az oldalvonal mentén, majd beívelte a labdát s a jó ütemben érkező Sulija 10 méterről a bal sarokba fejelt, 2-0.
    Két perccel később újra Pásztortól indult a gólt érő akció egy partdobással: Melishez került a labda, aki lefordult védőjéről s a vetődő kapus alatt 8 méterről a hálóba talált, 3-0.
    Befejezésül Bódi, majd Olajos előtt maradt ki nagy helyzet, majd Csanálosi kapta a negyedik sárga lapos figyelmeztetést.

    Az első negyedórában inkább feltérképezték egymás erejét a csapatok, s bizony ekkor a kapuk kevésbé, a lábak annál gyakrabban kerültek veszélybe. Egyik gárda sem tudott kibontakozni, inkább csak a két 16-os között pattogott a labda.
    A félidő lefújása előtt jött a fontos békéscsabai gól.
    Mikor újra kivonultak a csapatok a pályára, úgy tűnt, a siófokiak egyre kevésbé erőltetik a támadásokat s mintha lélekben is föladták volna. Kontratámadásokra építettek, de azok is mind ritkábbá váltak. Ez megtette a magáét s a lila-fehérek méginkább a kapujukhoz szegezték a vendégeket.
    Végül is megérdemelten nyertek - még ilyen arányban is - a csabaiak.

    Jó: Királyvári, Kerekes, Pásztor,Szekeres ill. Virágh, Bódi, Szabó.

    2. Békéscsaba 34 19 8 7 81-40 46
    ...
    4. Siófok 35 16 12 7 58-42 40 (-4 pont)

    Békés Megyei Népújság, 1984. május 31.