magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Bajai SK 3 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.04.08, 12:06 (szerk.: 2022.01.30, 00:17)
    ...de szerencsére 4 perc még hátra volt
    Bcs. Előre Sp. - Bajai SK 3-1 (1-1)


    Békéscsaba, 5000 néző
    V: Fekete (Palik, Hazafi)
    Békéscsaba: Újhelyi - Királyvári, Kerekes, Plástyik, Ottlakán - Pásztor, Sulija, Csanálosi (Tóth 46. p.) - Steigerwald, Melis (Vígh 88. p.), Szekeres Edző: Pataki Tamás
    Baja: Farkas - Tumó, Szabó, Prikidánovics, Andreidesz - Morvai, Evanics, Pintér - Janicsák, Pongó (Plank 73. p), Pécsi Edző: Ivanics Tibor
    G: Melis 9. p., Pongó 42. p., Plástyik 87. p., Királyvári 91. p.
    Szögletarány: 12:2 (3:0)

    Csak 9 percet kellett várni a lila-fehérek vezető góljára. Ennek elteltével Pásztor a jobb oldalon lendült előre és beadását az állva maradt bajai védők között Melis 8 méterről, félmagasan a kapu jobb oldala táján fejelte a hálóba, 1-0.
    Csak ritkán jegyezhettünk fel érdekes eseményt.
    A 27. percben Steigerwald futtából küldött lövését a később a mezőny legjobbjává nőtt Farkas bravúrosan ütötte a mezőnybe.
    Később Sulija egy szabadrúgás után 25 méterről alig lőtt a keresztléc fölé.
    A 41. percben üde színfoltot jelentett Steigerwald 20 méteres felső sarkos "zsinórlövése" (a kapus ezt is kiütötte), majd váratlan fordulatot jelentett a vendégek egyenlítő gólja.
    A 42. percben Janicsák kezdeményezett a bal oldalon, szöktette az ugyanitt felfutó Pongót, akinek első 10 méteres lövését Újhelyi kiejtette, de másodszor a közben előrefutó középcsatár két védő között, estében 5 méterről a hálóba tudta kotorni, 1-1.

    Szünet után elkeseredett rohamokba kezdtek a lila-fehérek, de ezek a támadások jó ideig nélkülözték az átütő erőt.
    A 60. percben Pásztor már ívelt lövéssel is próbálkozott 20 méterről, de ezzel sem tudta becsapni Farkast.
    A 74. percben Steigerwald előtt a sokadik óriási lehetőség adódott, most 5 méterről a kifutó kapusba vágta a labdát, amely onnan szögletre pattant. A 12 hazai szögletből ez volt a kilencedik, de gól nélkül, mert Sulija lapos bombája a gólvonalon álló Szabó cipőjéről vágódott vissza.
    Ahogy teltek a percek, úgy csökkent a remány, de szerencsére 4 perc még hátra volt, amikor végre megtört a jég.
    A 87. percben Pásztor elvette a labdát Pintértől. Egy csel után jobbról középre ívelt, Steigerwald átlépte a labdát, Plástyik pedig 14 méterről védhetetlenül a jobb felső sarokba lőtte, 2-1.
    A 91. percben - a hibátlanul bíráskodó Fekete Janicsák sérülése miatt hosszabbított - Pásztor szöglete után Királyvári elé keveredett a labda és a hátvéd 18 méteres, egyet pattanó lövése a jobb kapufa tövéről perdült a hálóba, 3-1.

    Ilyen alacsony színvonalú találkozót a tavaszi szezonban nem játszottak a Kórház utcában!
    Hiába szereztek gyors vezetést a hazaiak, játékuk tulajdonképpen végig döcögött, helyzetkihasználásuk is a minimális szinten mozgott, s bizony a védelem még a ritka bajai ellenakcióknál is zavarba jött olykor-olykor. Fáradtnak tűnt a csapat és sajnos, több játékosnál hiányzott az odaadás, az a harci tűz, amelyet pedig természetesnek hihetnénk.
    Ahogy telt az idő 1-1 után, az elpuskázott helyzetek láttán érezhető volt - nehéz lesz fordítani. Az "igazság" végül kijött, mert a lila-fehérek jelentős mezőnyfölénye a véghajrában mégis győzelmet hozott.
    A látottak azonban arra kell, hogy sarkallják a csapatot: a versenyfutás végső szakaszában minden tartalékot mozgósítani kell ahhoz, hogy megnyerjék a debreceniekkel szembeni versenyfutást.

    Jó: Királyvári, Sulija, Pásztor ill. Farkas (a mezőny legjobbja), Szabó, Janicsák.

    2. Békéscsaba 35 20 8 7 84-41 48
    ...
    13. Baja 35 11 10 14 55-57 32

    Békés Megyei Népújság, 1984. június 3.