magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Debreceni VSC-TEVA 1 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
  1. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC-TEVA 2015
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (5 szavazat)

játékvezető: 2 (5 szavazat)

hangulat: 2.4 (5 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (2)
  2. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.12, 14:08
    Ennek a meccsnek egyetlen nagy tanulsága van,a helyzeteket be kell lőni,aztán a bíró fütyüljön,ahogy akar.

    Valóban össze-vissza fütyörészett ondószaros,kint jómagam is szidtam,mint a bokrot.Visszanézve a vitás eseteket,legalábbis,amit leadtak,sajnos Csulicot és Pavlovicot is le kellett volna zavarni.
    A bírókról még csak annyit,hogy ha egy játékost netán kiállítanak,eltiltják,ha rosszul játszik,kimarad a csapatból,ha az edző nem úgy viselkedik,ahogy azt a pogácsa zabálok elképzelik,eltiltják.Az egyesületek fizetnek a szurkolóik véget.
    Kérdem én,hogy ezeket a szarháziakat ki vonja felelősségre,arról nem is beszélve,hogy már "profik" is lettek,közel keresnek havi 1 millát!


    Ma azt láttuk, amiről hetek óta sokan írtunk itt. Nem lehet 12 játékossal végignyomni egy szezont. Kiesik 2-3 ember és gyakorlatilag a csapat teljesítménye meredeken esik lefelé. Pavlo még csak pótolta Mateost, de Hajnal posztja üres lett és ez meg is látszott a támadójátékon. Ha le akarunk vinni egy válogatott szintű játékost( Varga, Lamah, Gera, Hajnal), akkor a választék helyette Gyömbi, Nagy Donimik meg Kuku...


    Andó egy barom, de ezt eddig is tudtuk, persze ez csak közvetve hozta el az ikszet, itthon nekem azt mondták, hogy a tévében úgy tűnt, mintha elérte volna előbb a labdát, helyszínről egyáltalán nem így nézett ki, de ki tudja. És abban igaza van Dollnak, hogy a második félidőben több olyan helyzet volt, amit ellenünk megfújt, fordítva viszont nem. És igen, Csukát az első félidőben simán ki kellett volna küldenie, egy alkalommal ott volt a második sárga, ami egyértelmű volt. Gera sárgája egy vicc, meg az is, hogy nekiállt a végén púposkodni a helytelen bedobásokra.

    A helyzeteket be kellett volna lőni és akkor nincs miről beszélni. Azt viszont jó látni, hogy a hurkások úgy örültek az egy pontnak, mintha bajnokságot nyertek volna, kezd helyreállni a világ rendje smiley


    Ja, azt hozzá kell tenni, hogy a gyökér Korhut stoplissal ráállt Nagy Domi hátára, instant piros, természetesen elmaradt.


    Ondó-Szagú a leggyengébb bíró itthon. Egy tizenegyest elfelejtett megadni, a mezőnyben meg a szokásos faszság. Megfújta a Lókakinak a "hazai pályát" az utolsó 10 percre. Ettől függetlenül a helyzeteket be kell verni, Dénesnek meg össze kell kapnia magát. Sajnos már 4 pont ment el szinte rajta, Pécs meccsel együtt.
    Nagy Dominik meg végleg leszerepelt nálam, múlt héten rohangált mint egy gyökér, most meg full feleslegesen felrúgja a szögletzászlónál az alibikirályt.
    A szezon végére pedig kezdünk elfogyni játékosilag. Sajnos 12-13 használható emberünk van.


    Én két gondot látok, és egy pozitívumot:
    - Nagyon jó a védelem, még a mostanság kapott négy gól ellenére is.
    - Elfogyott a kora-tavaszi lendület. Még akkor is ezt látom, ha úgy tűnik, ez Hajnal kiválásával egyszerre történt. Hullámvölgy pedig szokott lenni, ez önmagában nem nagy baj.
    - Alig van szervezettség és kellő gyorsaság a támadójátékban. Ez leginkább a kontráknál tűnt fel ma. A kiugró játékosunk (Lamah, Varga) fejében ilyenkor az összjáték halvány esélye sem merül fel. Megy, aztán talán eljut valameddig. Még Böde próbálkozik valami foci-szerűvel, de ez kevés.


    Na kicsit lenyugodva...
    Nem szoktam különösebben kritizálni Dollt, inkább csak az érthetetlen cseréi miatt. Most is ezzel foglalkoznék:
    Batik- Pavlo csere jó húzás volt, Mateo sokkal érettebb játékos, mint Nalepa vagy Dibusz. Ma is minden második akciót ő állított meg a jó közbelépéseivel. És a gól....
    A tényleges cseréknél maradva:
    Csuka cseréje nagyon is indokolt volt, a posztja és a teljesítménye viszont elég kérdőjeles számomra. Csoda, hogy kibírt fél órát kiállítás nélkül. Mi volt a terv vele Dani mellett ? Csatár volt ?
    A Varga- Nagy csere viszont rögtön érthetetlen volt számomra. Időhúzásnak elég drága lett, miután Domi igazi buta focista módjára felrúgta, talán Szakályt az orrom előtt, teljesen ártalmatlan helyzetben. Teljesen érthetetlen számomra, mit látnak Dominikban sokan... Nem élt eddig se a lehetőségekkel, most akár az ezüst is elmehet a butaságán... Dénest meg nem szertném szidni, de vonalból nézve csúnyán belepkézte...
    A bíróval nem foglalkoznék, egy szemétláda és kész.
    A meccsről még annyit, hogy elég szerény volt a közönség és a tábor létszáma ránézésre, kevesebbnek tűnt, mint az utolsó meccseken. Még a C6- ban is sok üres szék volt, teljesen mindegy mi volt a hivatalos nézőszám.
    A büféknél nem volt akkora a sor, kevesebben is voltak, de gyorsabban is ment valamivel. Végre rájöttek, hogy sört csapolni előre is lehet. A frissen épített sörös fabódékat még frissebben le is bontották és helyettük most új sörpultokat építettek, ott ma alig volt sor.
    A meccsről meg már írtam. Egy felesleges butaság miatt nem teljes a jókedvem és akkor még finom voltam... Ja és Paliéknak üzenném, hogy gyakorlatilag üres a cserepadunk. Valamit ki kéne találni...


    Hazaertem. Kozben lenyugodtam. Az elso felido jateka tetszett megint, jo latni, hogy hazai palyan erosek vagyunk. Az utso 20 perc nagyon gyenge volt.

    Nehany eszrevetel: Somalia meccsek ota remek, megkockaztatom, hogy Dibusz es Rami mellett o az egyetlen, aki EL szintet kepvisel a posztjan. Gerzsonnak jot fog tenni a szunet, nem banom, hogy kisargazta ez a hulye. Jovo heten kiszenvedunk egy x-et pakson, maradunk a masodikak, mert az mtk nem fog nyerni Ujpesten. Utana megcsapjuk a honvedot, a fidi ellen jatszunk az ezustert, bar sztem az mtk fog meg botlani, ugyhogy nagyon nem aggodom a masodik hely miatt. Pavlo fejesenek orulok, ilyen magassaggal es utemerzekkel minden masodik meccsen kene fejelnie egy golt. Viszont hatul lassu, Mateos jobb.

    Ami nekem csalodas, az Nagy Dominik. Miert rugja fel artalmatlan szituban azt a Szakalyt, akin Gyombi is 10-et ver 100-on? Gyotrelmes evek varnak a magyar focira, ha az a srac valogatott. Fizikalisan es fejben is 0. Semmi nincs benne. Ugrai szint.

    A vitatott szitukat nem lattam a C6-bol, de nem a biron ment el a meccs. Oriasi balszerencse volt, van ilyen.

    Dibuszt nem kell bantani. Fiatal meg, jokor jon ez neki, kicsit leszall a foldre es kulfoldi szerzodesekrol valo nyilatkozatok helyett kicsit osszekapja magat.

    Bodi eleg paraszt volt, ahogy mutogatott a kozonsegnek. Nem ertem, hogy mire van ekkora arca ennek a kis pocsnek.


    számomra elég meglepő volt, hogy a jó idő, jó időpont, ígéretes és fontos meccs ellenére ilyen kevesen mentek ki.. ez miért lehetett?


    Én a hangulatesést annak a számlájára írom, hogy a Vidi bajnok lett, kicsit mindenki visszavett...nekem se volt ma kedvem nagyon énekelni. Aztán lehet csak a hidegfront, nemtom

    http://ulloi129.hu/2015/05/10/elo-a-dvsc-elleni-bajnokirol-2/#more-116580
     
  2. avatar: ingersheim
    2015.05.15, 23:23 (szerk.: 2015.05.16, 09:47)
    “Nem látom a vendégben a családokat! Nem miattuk van ez az egész?” – A debreceni ultrák közleménye

    Az Ultras Debrecen 1994 csoport Facebookon közzétett nyílt levelében több kérdést is felvet az aktuális szurkolói helyzettel kapcsolatban.
    kép
    A levelet változtatás nélkül közöljük:

    Tisztelt Illetékesek!

    Elnézést kérünk a rendhagyó címzésért, de nehéz manapság megmondani, hogy a sporttörvény kidolgozói és megszavazói, a labdarúgó szövetség vagy a rendőrség az illetékes, illetve a fentiek milyen mértékben illetékesek abban, hogy eljutottunk odáig, amit a hétvégi Ferencvárosi TC – Debreceni VSC labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban írt egy szurkoló az ország egyik legolvasottabb internetes portáljának szurkolói fórumán?

    „Nem látom a vendégben a családokat! Nem miattuk van ez az egész?????”

    Így szólt a mondat, amiben minden benne van. A korábbi években erre a mérkőzésre – sokkal rosszabb körülmények (WC, büfé, fedetlen lelátó stb) ellenére is – több száz, de előfordult olyan is, hogy ezernél is több debreceni utazott el a helyszínen biztatni csapatát. Most egy egész ország láthatta a TV közvetítés jóvoltából, hogy a debreceni labdarúgók semmilyen biztatást nem kaptak, nem kaphattak a lelátóról, mert Önök mostanra szinte minden szurkoló kedvét elvették a meccsre utazástól! Azért írtunk utazást, mert Önök minden bizonnyal sikertörténetük újabb fejezeteként széles mosollyal fognak a 10500 nézőre hivatkozni. (Mielőtt önelégülten nyilatkoznának a 10500 főről gondolják át, hogy ez a szám nyugodtan lehetett volna 15000 vagy több néző is!)

    Ahhoz hogy el tudják dönteni ki mennyire felelős ebben a kialakult helyzetben felteszünk pár kérdést, amelyeket ha jól válaszolnak meg, közelebb jutnak ahhoz az illetékeseknek miben kellene változtatni ahhoz, hogy megállítsák a stadionok elnéptelenedését.

    - Az ORFK 2015 április 22-én kelt levele szerint, a sportrendészeti nyilvántartás az egész országban 13 el- illetve kitiltott vagy kizárt szurkolót tart nyílván. Önök szerint ennek a 13 főnek a stadionoktól történő távoltartása csak úgy oldható meg, hogy több tízezer szurkolót vegzálnak regisztrálással, kártyaváltással, utaztatással, szkenneléssel és hasonló módszerekkel?

    - Önök szerint nem volt megfelelő az a korábbi években rendszeresen alkalmazott megoldás, hogy a rendőrség egy lehetőséget biztosított a mérkőzésre utazóknak a közös gyülekezőre de nem tette azt kötelezővé, illetve nem kellett lemondania a mérkőzés megtekintéséről annak, aki – egyéb elfoglaltságai miatt – nem élt ezzel a lehetőséggel csak egyszerűen odament a stadionhoz, hogy szurkoljon kedvenc csapatának?

    - Önök szerint van valami kézzelfogható eredménye a regisztrációnak, kártyának, szkennelésnek, ha a világ legmodernebb, legbiztonságosabb stadionjában a Ferencváros szurkolók következmények nélkül „debreceni cigány parasztok” rigmussal illethették azt a néhány debreceni nézőt, aki megjelent a mérkőzésen? Vagy ezt már azért tehették, mert Csányi Sándor MLSZ elnök újraválasztása utáni értékelő beszédében kitért arra, hogy a fegyelmi bizottság mostantól csak azt bünteti, amit az UEFA is?

    - Végül de nem utolsó sorban a legfontosabb kérdés, amire mindenképpen választ szeretnénk kapni! Önök szerint a ötleteik, eszközeik rosszak vagy a szurkolók – családosok és nem családosok – ilyen hülyék, hogy nem értik meg az Önök gondolatainak nagyszerűségét? Azt az eshetőséget zárjuk ki, hogy a kommunikációban van a hiba, hiszen a feladatra Önöknek több fizetett szakember és számtalan kommunikációs csatorna áll rendelkezésükre.

    Számtalan kérdést feltehetnénk még, de kezdetnek annak is nagyon örülnénk, ha ezekre a kérdéseinkre választ kapnánk, vagy nem is kapnánk – ezt is megszoktuk már – csak elgondolkodnának a kérdéseken!

    - Ultras Debrecen 1994 -

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=808460262557182&id=141338659269349