magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Zalaegerszegi TE 2 : 1 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:36 (szerk.: 2022.03.26, 18:19)
    Hogy a kora délutáni kezdés, vagy a hazai csapat ,,mélyrepülése,, tette, nem tudni, de tény: szinte üres lelátók előtt kezdődött az Ú. Dózsa és a ZTE összecsapása. Még csak fel sem ocsúdhattak a vendégek, amikor Kecskés beadásából és Eszenyi csúsztatását követően Steidl a labdát a bal felső sarokba továbbította. A gól olyannyira meglepte a zalaiakat, hogy védelmük egyre másra követte el a hibákat. Csak a lila-fehérek ,,jóindulatán,,, jobban mondva, elképesztően rossz helyzetkihasználásán múlott, hogy az előny nem nőtt tovább már az első negyedórában. Ami késik, nem múlik: a 19. percben Balog sárga lapot érő beavatkozása nyomán szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, és Kozma 25 méterről a kapu jobboldalába bombázott. Az első valamirevaló ZTE-akció végén Szalai szépíthetett volna, ám az elvetődő Brockhauserbe lőtte a labdát. A támadás után éledni látszott a sokkhatásból a vendég együttes, de hogy a zavarodottság nem múlt el teljesen, azt a Temesvárinak felkínált óriási helyzet mutatta. A lehetőség odalett, mert a hátvéd 6 méterről sem tudott betalálni. Ezután Eszenyi tapsot kapott, mert a félpályáról emelte az üres kapura a labdát, amely végül is a visszafutó Szabó mellén landolt.

    A szünetben Laufer Róbert, az Ú. Dózsa propagandafőnöke hírrel szolgált: a lila-fehérek október 26-i UEFA Kupa-mérkőzését a francia Girondins Bordeaux ellen a Vasas Fáy utcai pályáján rendezik meg 17.30 órai kezdettel. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert a Megyeri úton addig nem készül el a világítás.

    Fordulás után csapkodó játék, kölcsönösen eladott labdák, többnyire tömény unalom jellemezte a pályán történteket. Az igazi labdarúgásra emlékeztető epizódra a 64. percig kellett várni, amikor a szünetben beállt Kovács J. a teljes lila-fehér védelem figyelő tekintete mellett egy jól beívelt szöglet után fejesből szépített. Ettől sajnos nem lett jobb a játék, az egyetlen említésre érdemes eseménynek az számított, hogy a leshelyzetben megállított Szabó A. sípszó után elrúgta a bőrgolyót, amiért joggal járt neki a sárga kártya. Az utolsó percekre valamelyest felélénkültek a csapatok, de az eredmény már nem változott.

    Tíz mérkőzést kellett a lila-fehér híveknek várniuk arra, hogy a Dózsa megszerezze első győzelmét ebben a bajnokságban. Megtört hát a jég. A kérdés most már az, megkezdi-e a felzárkózást a Megyeri úti gárda. A hárompontos sikerhez persze egy gyenge ellenfél is kellett: a ZTE minősíthetetlenül halovány teljesítményt nyújtott.

    mti