magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Volán SC 2 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.10.10, 19:10
    A vendégek pontot érdemeltek volna: Ú. Dózsa—Volán 2-1 (1-1)

    Megyeri út, 5000 néző, v.: Mohácsi.

    Góllövők: Kardos 2 (mindkettő 11-esből), illetve Árky.

    Kezdetben a Volán ügyes játékkal mezőnyfölényt harcolt ki, a tartalékos, Törőcsiket, Nagyot és Kovács J.-t nélkülöző hazaiakkal szemben. Sőt! Vezetést is szereztek a vendégek: a 25. percben Árky 8 m-ről a tehetetlen Szendrei mellett a kapu jobb oldalába lőtt (0—1). A 36. percben ártalmatlan akcióból egyenlített a hazai csapat. Egy előreívelt labdát Kékesi a saját 16-osán belül elcsúszva, nyilvánvalóan szándék nélkül, kézzel érintett, mire Mohácsi büntetőt ítélt. Hiába tiltakoztak a Volán játékosai, a bíró hajthatatlan maradt, Kardos pedig a kapu közepébe bombázta a labdát (1—1).

    Szünet után egyre-másra futottak az újpesti akciók, heves iramú, küzdelmes volt a játék. Gól azonban sokáig nem esett. A 80. percben Kardost buktatták a Volán védői a 16-oson belül és Mohácsi újra büntetőt ítélt. Varga kapus az ezt követő tolongásban megsértette a játékvezetőt, majd a labdát is elrúgta, mire Mohácsi kiállította. Ács állt a háló elé, Kardos a bal sarokba lőtt (2—1). A 85. percben Márkus sípszó után Steidlhez rúgta a labdát, erre a bíró — másodszor — felmutatta a sárga lapot, és leküldte a pályáról.

    A közlekedésiek meglepetésre az utolsó percekig kétségessé tudták tenni a listavezető Ú. Dózsa győzelmét, és a helyzetek alapján legalább egy — ha nem két pontra — rászolgáltak volna. A lila-fehérek nem kis részben a szerencsének köszönhetik, hogy otthon tartották a két pontot.

    Népszava, 1982. 03. 04.

    hmgy