magyarfutball.hu

Pécsi MSC - Budapesti Honvéd SE 1 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.27, 09:50
    A hagyományokhoz híven
    PMSC -Bp. Honvéd 1-1 (0-0)
    Újmecsekalja, 6500 néző. V.: Bártfai
    PM5C: Katzirz- Schulteisz, Toma, Róth, Brezniczky — Morvai (Mészáros, az 56. percben). Dárdai, Gallai — Nagy I., Dobány, Lőrincz Edző: Kovács Imre
    Bp. Honvéd: Gujdár -Paróczai, Lukács, Kanász, Varga — Pál, Nagy A., Gyimesi (Fister, a 65. percben) — Bodonyi, Dajka, Kuti. Edző: Tichy Lajos.
    Már az öltözőben ünnepeltek a pécsiek: Toma mostani 125., Dárdai pedig közelmúltbeli 250. NB l-es mérkőzése alkalmából kapott ajándékot. A csúszós füvön a rosszul kivitelezett becsúszó szerelések miatt sok sípolni valója akadt az első percekben a játékvezetőnek. A kezdeti ismerkedés elmúltával a 9. percben gyors Honvéd-összjáték után Dajka került lövőhelyzetbe a 16-os vonal tájékán, de lövése elkerülte a kaput. A 12. percben ügyes adogatást követően Dárdai bombájába Kanász (a ZTE-ből importált futballista először játszott a Honvédben) belevetődött, róla szögletre vágódott a labda. Négy perc múlva Morvái legalább 40 méteren keresztül vezette a labdát, végül 14 méterről, középről ígéretes helyzetben fölé lőtt. A 24. percben Kuti elől Torna az utolsó pillanatban mentett Katzirz kapujának előterében. A 38. percben Dárdai legurított Nagy l.-nek, akinek 16 méterről rászúrt labdája egy arasznyival zúgott el a bal felső sarok mellett. A 46. percben Lőrincz becsapta Lukácsot, a középhátvéd bosszúból felvágta, sárga lapot kapott érte. Még ugyanebben a percben Nagy I. ügyes jobb oldali szóló után nehéz szögből lőtt a rövid sarokra, Gujdár szögletre tenyerelte a labdát.
    A szünet után a Honvéd kapott jobban lábra, több támadást vezetett, de a vezetést mégis a PMSC szerezte meg az 56. percben. Lőrincz tértölelő keresztlabdával indította Nagy l.-t. A szélső a jobb szélen elfutott, a 16-oson belül a támadást középen követő Dobány elé gurított, ő megvárta, míg Gujdár elfekszik, aztán az ötösről mellette a bal sarokba helyezte a labdát (1-0). A 65. percben Lőrincz a gól előtti jelenetet lekopírozva ragyogóan kiugratta Mészárost, aki azonban 9 méterről tiszta helyzetben telibe találta a Honvéd kapusát. A gó| fellelkesítette a PMSC-t. de a Honvéd is rákapcsolt. A 76. percben Lőrincz mintaszerűen csavart be balról, Dárdai 6 méterről magasan felugorva fejelt, Gujdár bravúrral a léc fölé tessékelte a labdát. Három perc múlva Dajka húzott e| a jobb szélen, belőtt labdájáról a pályát estében felszántó Kuti egy ütemmel késett csak le a kapu torkában. A 85. percben jött az egyenlítés. Katzirz egy beívelést nem oldalra, hanem fel a magasba öklözött, Schulteisz a „qyertya" után fel akart szabadítani, de lábáról közelről „kifliszerűen” a hálóba perdült a labda, (öngól, 1-1).- A záró sípszóig visszalevő időben az eredmény már nem változott.
    A hagyományokhoz híven ezúttal sem használta ki a hazai pálya előnyét a PMSC a Honvéd ellen. Az első félidőben változatos, ám nem túl izgalmas játék folyt a pályán, a vendégek kezdeményeztek többet, de mezőnyfölényükkel nem tudtak mit kezdeni. A szünet után egy formás akcióból megszerezte a vezetést a pécsi gárda, s utána is több helyzete adódott. Már sokan elkönyvelték a piros-feketék győzelmét, amikor a véghajrában egy vaskos védelmi hibából a gól után rákapcsolt Honvéd kiegyenlített. Ezután már csak 5 perce maradt a PMSC-nek a huszáros hajrára, azonban erre valószínűleg időhiány miatt nem került sor. A látottak alapján elmondható, hogy a pécsiek biztos győzelmet engedtek ki a kezükből, ezt a halvány Honvédőt gólokkal kellett volna verniük. A PMSC- ben Katzirznak volt több jó közbeavatkozása, de ha a gól előtt határozottabb, elmaradhatott volna az egyenlítés. A védelemben Toma volt a legbiztosabb pont. nem lehetett átjátszani. A középpályások ezúttal halványabban osztogattak a megszokottnál. A csatársorban Nagy I. jól kevert a jobb szélen, Dohányt a gólja hozta fel, addig alig találkozott a labdával. Lőrincz a mezőnyben sok labdát eladott, viszont indításai élményszámba mentek. A Honvédban Gujdár a gólt nem védhette, a védelemben Kanásztól lehetett látni a legtöbbet. Pál volt a középpályán szorgoskodók legjobbja, míg elöl Dajka akarása dicsérhető.
    Kovács Imre: - A súlyos védelmi hibából kapott egyenlítő gól egy szép győzelemtől fosztott meg bennünket.
    Tichy Lajos: - Többet támadtunk mint a PMSC, a 16- os környékén azonban elfogyott a tudományunk, így örülhetünk a döntetlennek.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1982-03-14