magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.13, 08:31 (szerk.: 2016.11.13, 08:31)
    BÉKÉSCSABA—Ú. DÓZSA 1-1 (1-0)

    Békéscsaba : Rabcsák (Oláh, 50. p.) — Rácz, Kerekes, Takács, Tisza — Pásztor, Kőhalmi, Steigerwald — Királyvári, Kurucz (Kanyári, 70. p.), Szekeres.
    Ú. Dózsa: Kollár — Szűcs, Kovács J., Kardos (Szabó, 65. p.), Tóth — Árky, Szebegyinszky, Nagy — Kiss, Törőcsik (Balogh, 46. p.), Kisznyér.

    Békéscsaba , 12.000 néző. Jv.: Jaczina.

    A csabaiak amióta csak az első osztályban játszanak — 1974 óta —,még sohasem nyertek a lila-fehér társcsapat ellen. Nemcsak Újpesten, még otthon sem, ahol mindössze szerény döntetleneket tudtak elérni. Sokan úgy érezték, most itt a nagy alkalom, végre sikerülhet! Úgy is kezdődött, mert alig jutott túl az óra a 17. percen, Pásztor szögleténél Kardos a csabai középhátvéd, Kerekes segítségére volt, aki ezt szép fejessel ki is használta. Lendületesebben játszottak a hazaiak, mégis Rabcsáknak volt szüksége bravúrra, aztán a 39. percben pedig Kisznyér lövése a kapufáról nem a hálóba, hanem kifelé pattant. A válasz egy csabai tűzijáték — ugyancsak gól nélkül.

    A szünetben a viharsarki publikum elégedetten vette tudomásul, hogy Törőcsik nem folytatja, mert a térdére kisebb-nagyobb rúgásokat kapott. Alig jelezte Jaczina a második félidő kezdetét, amikor Balogh és Rabcsák ütközésénél a kapus megsérült, és a mentők szállították kórházba. (Az első értesülések szerint Rabcsák sérülése nem súlyos.) Később hevesebbé vált a küzdelem, a bíró — úgy tetszett, elég későn — egy-egy sárga lapot mutatott fel. Már-már úgy látszott, sikerül a hazaiaknak a győzelem, amikor Tóth kiugratta a lesre játszó védők között Árkyt, akit Kőhalmi már csak egy lépés hátránnyal tudott kísérni, és ahogy érte, el is gáncsolta. A 11-esből Kisznyér biztosította az újpestieknek az egyik pontot. Nagy csata volt, parádés küzdelem, kár, hogy itt-ott nem volt túlzott különbség a durva és a kemény játék között (1-1).

    Gól: Kerekes (18. p.), Kisznyér (11-esből, 84. p.).


    Népszabadság, 1982. szeptember 12.