magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Debreceni MVSC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.13, 09:11 (szerk.: 2016.11.13, 09:12)
    Ú. DÓZSA—DEBRECEN 1-1 (1-1)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács J., Herédi, Tóth J. — Kisznyér, Kardos, Szabó — Freppán (Balogh, 67. p.), Kiss, Árky.
    DMVSC: Mező — Ludánszki, Szigeti, Mohácsi, Fodor — Tóth E. (Tímár, 67. p.), Menyhárt, Sallai (Czikora, 80. p.) — Farkas, Kerekes, Jankovics.

    Megyeri út, 4000 néző, jv.: Huták.

    Minden úgy történt a villanyfényes mérkőzésen, ahogy egy futballkedvelő sportpszichológus s néhány tapasztaltabb szurkoló is megjósolta: a szerda esti kupagyőzelemmel „eltelt” Újpest képtelen volt a Göteborg elleni produkció megismétlésére. Vajmi kevés esélye volt erre a Real Madrid ellen készülődő lila-fehéreknek azért is, mert Törőcsik „sárgaság” (azaz két sárga lap) miatt hiányzott, és sérülés miatt nem kért szerelést Nagy, valamint Kovács Béla sem. Úgy tűnt, legalábbis az első 20 percben, hogy az említettek ellenére is igazolja a papírformát a Dózsa, mert a tehetséges újonc csatár, Freppán, kezdetben bátran kezdeményezett, csak az volt a baj, hogy egy kicsit belefeledkezett a cselezésbe. A 38. percig váratott magára az első gól — számtalan kihagyott újpesti helyzetet követően —, ez sem akcióból született, hanem Kisznyér ravasz szabadrúgását követően. Akár szerdán, a KEK mérkőzésen, most sem tartott sokáig az öröm, mert Sallai négy perccel később 28 méterről bombagólt lőtt, védhetetlent, olyat, hogy a hosszú lábú, hosszú karú Szendrei hiába „kapaszkodott”.

    A második játékrészben kevés öröme telt a közönségnek, az Újpest egyre jobban elfáradt, különösképpen az irányításra kijelölt Kardos, aki a 84. percben egy "ajándék tizenegyest" is kihagyott, illetve a bátran vetődő Mező kapust találta el. Jellemző az újpestiek hangulatára, hogy a hajrában Tóth és Kardos is sárga lapot kapott, miként a Debrecen középhátvédje, Szigeti. A döntetlennek csak a debreceniek örültek (1-1).

    Gól: Kisznyér (36. p.), ill. Sallai (42. p.).


    Népszabadság, 1982. október 03.