magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Diósgyőri Vasgyárak TK 1 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.17, 19:44 (szerk.: 2016.11.17, 19:45)
    DVTK—Ú. DÓZSA 1-1 (0-0)

    Diósgyőr: Gulyás — Szlovák, Oláh, Teodoru I., Görgei — Feledi, Tatár, Kerekes (Csorba, 10. p.) — Lippai, Teodoru II. (Fekete, 85. p.), Borostyán.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Tóth, Herédi, Kovács B. — Szebegyinszky, Polonyi (Karácsonyi, 72. p.), Szabó — Balogh, (Freppán, 75. p.), Kiss, Kisznyér.

    Megyeri út, 1800 néző, Jv.: Kuti.

    Mit tud az Újpest a hátvédsorból irányító Nagy László, a középpályán „mesterkedő” Kardos, no és legfőképpen a gólokért felelős Törőcsik nélkül? A kulcsembereit nélkülöző újpestieket még kétezer néző sem segítette a bizonyításban, pedig ha valamikor, hát most rászorult volna az egykori sikercsapat a támogatásra.

    Ami az első játékrészben történt, arra egyik csapat sem lelhet büszke: a Dózsa kapkodott, a közelmúlt vidéki rangelsője pedig többnyire csak arra ügyelt, hogy a labda a két tizenhatos vonal között pattogjon. A vendégeket még az sem zökkentette ki, hogy már a 10. peroben újoncavatásra kényszerültek. (Kerekest a 18 esztendős Csorba Tamás váltotta.)

    A második félidőben végre futballt is láthatott az egyre elégedetlenebb közönség, de mégis bosszankodott, mert Borostyán a Diósgyőrt juttatta előnyhöz. (A válogatott Tóth József is „benne volt”.) A 61. percben egy Dózsa akció végén úgy festett a diósgyőri tizenhatos tája, mint egy csata utáni kép, hatan is földre kerültek, hiába reklamáltak a hazaiak. A 71. percben aztán megtört a jég, Kiss mesteri góllal egyenlített, aztán már csak a cserék jelentettek eseményt, illetve Teodoru I. sárga lapos büntetése.

    A döntetlennek valójában mindkét csapat örülhetett. (1-1)

    Gól: Borostyán (55. p.) és Kiss (71. p.).


    Népszabadság, 1982. november 14.