magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Rába Vasas ETO 1 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.17, 20:23 (szerk.: 2016.11.17, 20:24)
    A Rába veresége Újpesten

    Ú. DÓZSA—RÁBA 1-0 (0-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Tóth J., Herédi, Árky — Szebegyinszky, Polonyi, Kovács B. — Balogh, Kardos, Kisznyér.
    Rába: Kovács L. — Szijjártó, Hlagyvik (Szepesi, 76. p.), Mile, Magyar — Hannich, Póczik, Burcsa — Szabó (Vági, 75. p.), Szentes, Hajszán.

    Megyeri út, 7000 néző. Jv.; Divinyi.

    "Törő, gyere be!" — kiáltozták kezdetben a lila-fehér szurkolók, ám ezúttal nem volt szükség a játékmesterre, mert az újpesti fiatalok elszántan és ügyesen futballoztak. Az első félidőben ugyan a Rába támadott többet, de az Ú. Dózsa szívósan védekezett, szellővé csendesítette a sokszor emlegetett nevezetes győri forgószelet. A csata heves volt, Divinyi játékvezető kétszer is sárga lappal büntetett (Tóthnak és Szijjártónak mutatta fel a kártyát), kevésbé volt szigorú azonban, amikor Szendrei a 16-oson belül valósággal „elgázolta” Szentest. Pihenőig Hajszán és Szebegyinszky könnyen gólt szerezhetett volna, ám a kapusok mentettek.

    A szünet után beszorult a Rába, fél órán át ellenakciót is alig vezetett. Kovács L. kapuja előtt tömegjelenetek zajlottak, de a győri védők sorozatban hárítottak. A 75. percben viszont már nem volt mentség: Kisznyér beívelését követően Szebegyinszky pompás kapásgólt lőtt (1-0). A hajrában mindent megpróbált a Rába (Verebes edző két csatárt is cserélt), ám az egyenlítés a ráadásban sem sikerült. Ezzel a győri együttes az őszi utolsó fordulóban elvesztette kitartóan őrzött első helyét.

    Gól: Szebegyinszky (75. p.)


    Népszabadság, 1982. december 05.