magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 4 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.22, 20:41 (szerk.: 2016.11.22, 20:41)
    Ú. DÓZSA—BÉKÉSCSABA 4-1 (2-1)

    Ú. Dózsa: Kollár—Szűcs,Kovács,Sarlós,Tóth—Steidl(Szebegyinszki,67.p.),Kardos,Szabó (Horváth, 83. p.)— Kisznyér, Törőcsik, Kiss.
    Békéscsaba: Rapcsák—Zsömbörgi,Kerekes,Kőhalmi,Rácz—Adorján,Steigerwald,Sulia,Melis—Kurucz,Szekeres(Cseh,60.p.).

    Megyeri út, 4000 néző. Jv.: Maczkó.

    A két lila-fehér csapat a szabályokhoz igazodva megosztozott a közös színeken: az Újpest volt a lila, a Békéscsaba pedig a fehér. A vendégek — továbbra is a sérült Pásztor nélkül — pontszerzésre épülő számítása távolról sem vált be: az ú. Dózsa már a 3. percben vezetett, jelentős lélektani előnyhöz jutva. A mindvégig ügyesen kombináló Kisznyér—Kiss kettős góllal záruló látványos akciója után gyors egymásutánban kétszer került veszélybe a Rapcsák kapuja, de Törőcsik ügyes beadásait kevésbé pontos fejesek követték. A válogatott Kerekes Attila vezette vendéggárda a 23. percig a félvonalon is alig jutott túl, akkor viszont Melis mesteri góljával azonnal egyenlített. A 34. percben a K betűsök jelenete következett: Kerekes és Kőhalmi együttes erővel akasztotta Kardost és Kisznyért, s mivel utóbbiak a földön maradtak, senki sem vitathatta a 11-est. A büntetőt Kardos értékesítette.

    A második félidőben még háromszor került a labda a két kapuba, de a játékvezető csak két találatot érvényesített. Emlékezetes marad a 61. perc, amikor Sulia szabadrúgása után Kollár bravúrral védett, sőt a berobbanó Kurucz ismétlését is hárította, s csak aztán adta meg magát, de még nem volt vége — Maczkó játékvezető korrekt konzultáció után les miatt nem engedett középkezdést. Ez pedig fordulópontot jelentett, mert előbb Kiss, aztán egy perccel a lefújás előtt Törőcsik — sárga lapot is kapott — alakított az eredményen — az újpesti szurkolók örömére (4-1).

    Gól: Kiss (3.p. és 63.p.), Melis (23.p.), Kardos (34.p. 11-esből), Törőcsik (89. p.).


    Népszabadság, 1983. március 13.