magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Videoton SC 1 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 08:51 (szerk.: 2016.11.27, 08:51)
    Ú. DÓZSA—VIDEOTON 1-0 (0-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Árky, Kardos, Sarlós, Tóth — Herédi, Steidl, Szabó A. (Törőcsik, 58. p.) — Horváth K. (Szűcs, 73. p.), Kisznyér, Kiss.
    Videoton: Disztl P. — Csuhay (Kiss P., 70. p.), Disztl L., Végh, Horváth G. — Palkovics (Nagy, 70. p .), Csongrádi, Vadász — Borsányi, Szabó J., Novath.

    Megyeri út, 2000 néző. Jv.: Nagy M.

    Még a hőségtől szenvedő szurkolók is hűvös nyugalommal szemlélték a játékot, mert a pályán semmi sem történt, egészen a 45. percig . Ekkor viszont forró lett a légkör, mert Kardos csúnyán buktatta Palkovicsot, s a játékvezető kiállította az újpesti játékost. Az újpesti közönség és Kardos egyaránt mérgelődött, pedig az ítélet éppoly jogos volt, mint amennyire kíméletlen a szerelés.

    A szünet után Törőcsik is „beszállt”, Kisznyér mindjárt hatalmas kapufával üdvözölte cserejátékosként csak ritkán szereplő társát. A Videoton labdarúgói úgy mozogtak, mint ha a lilák játszottak volna emberfölényben, így nem volt meglepő az újpesti gól. Az állandóan mozgó Kiss ezúttal is látványosan becsapta őrzőjét, s az akciót úgy fejezte be, ahogyan gyakran szokta. Bár az eredmény szoros küzdelemre utal, a második félidőre feljavult Ú. Dózsa különösebb megerőltetés nélkül győzött a szebb napjait egy percig sem idéző s most már végképp veszélybe került fehérvári csapat ellen (1-0).

    Gól: Kiss S. (68. p.).


    Népszabadság, 1983. május 22.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 08:35
    Piros lap Kardosnak

    Ú. Dózsa—Videoton 1—0 (0—0)
    Megyeri út, 3000 néző, v.:Nagy M.

    Gólok: Kiss.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Árky, Kardos, Sarlós, Tóth — Herédi, Steidl, Szabó — Horváth, Kiss, Kisznyér.
    Videoton: Disztl P. — Csuhay, Disztl L., Végh, Horváth — Palkovics, Csongrádi, Vadász — Borsányi, Szabó, Novath.

    Cserék: Szabó helyett Törőcsik (59. p.), Csuhay helyett Kiss, Palkovics helyett Nagy (71. p.), Horváth helyett Szűcs (73. p.)

    Az első félidő egyetlen eseménye a 44. percben történt. Palkovics a félpályánál kicselezte Kardost, jobb oldalon kapura tört, amikor az újpesti beállós hátulról felrúgta a fehérvári játékost. Nagy M. játékvezető kezében azonnal villant a piros kártya. A hazai csapat tíz főre csökkent...

    Szünet után az újpestiek így is, de Törőcsik beállásával még lelkesebben, hasznosabban játszottak, mint a Videoton. A 68. percben Kiss S. egy csellel három védőt is becsapott, majd 10 méterről a hálóba gurította a labdát (1—0). Ezzel el is dőlt a 2 pont sorsa. A lilák megérdemelten győzték le az emberelőny ellenére szétesően, elképzelés nélkül játszó és ezzel a vereségével már kiesőjelöltnek számító Videotont.

    Jók: Sarlós, Kiss, Kisznyér, illetve Végh.


    Népszava, 1983. május 22.