magyarfutball.hu

Diósgyőri Vasgyárak TK - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 09:15
    DVTK—ÚJPESTI DÓZSA 1-1 (0-0)

    Diósgyőr: Gulyás — Szlovák, Salamon, Csorba, Teodoru I., Görgei — Oláh, Feledi, Kerekes (Lippai, 67. p.), Csorba — Borostyán, László (Kovács, 71. p .).
    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Tóth, Sarlós, Árky — Szebegyinszky, Steidl, Szabó (Horváth, 72. p.) — Kiss, Törőcsik, Kisznyér.

    Diósgyőr, 6000 néző. Jv.: Huták.

    Az első 30 percben úgy tetszett: mindkét csapat megelégszik a döntetlen eredménnyel; amit igazol, hogy a Dózsának például csak a 23. percben volt először helyzete. Félóra eltelte után a Diósgyőr erősített, de előbb László, majd Borostyán kétszer is kihagyta a csaknem ugyanazt a helyzetet.

    A második félidőben gyorsan vezetéshez jutott a Diósgyőr Borostyán révén, de előnyét fokozni nem tudta, mert az 51. percben megítélt 11-est Oláh a felső lécre bombázta. A 74. percben a csereként beállt Kovács is eltalálta a kapufát, de akkor már a vendégek támadtak, és hét perccel a befejezés előtt Horváth beadása után Kiss révén ki is egyenlítettek. A játék képe alapján a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez (1-1).

    Gól: Borostyán (48. p.), Kiss (83. p.).


    Népszabadság, 1983. május 26.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 09:10
    A 83. percben egyenlítettek a lilák

    DVTK—Ú. Dózsa 1—1 (0—0)
    Diósgyőr, 12 000 néző, v.: Huták.

    Góllövők: Borostyán, ill. Kiss.

    DVTK: Gulyás — Szlovák, Salamon, Csorba, Görgei — Oláh, Feledi, Kerekes (Lippai, 67. p.), Teodoru I. — Borostyán, László, (Kovács, 71. p.).
    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Tóth, Sarlós, Árky — Szebegyinszky, Steidl, Szabó (Horváth, 73. p.), Kisznyér — Kiss, Törőcsik.

    Gól nélküli első félidő után gyorsan megszerezte a vezetést a hazai együttes. A 48. percben Szlovák jobb oldali beadását Szendrei elütötte a fejelni készülő László elől, pontosan Borostyán elé, és a csatár 8 m-ről a jobb sarokba lőtt (1—0). Két perccel később a hazaiak növelhették volna előnyüket, Szlovák ugrott ki a védők közül, már a 16-oson belül járt, amikor a kifutó Szendrei elhúzta a hátvéd lábát. A megítélt 11-esből Oláh a felső kapufára lőtte a labdát. A 83. percben — váratlanul — gyors jobb oldali újpesti akció végén Horváth adott középre, és az üresen hagyott Kiss hat méterről helyezett a kapu közepébe (1—1), s ez maradt a végeredmény.

    Az első 45 percben nem sok említésre méltó történt a pályán. A két csapat játékában elképzelést alig lehetett felfedezni, inkább a diósgyőriek birtokolták többet a labdát, de kevés helyzetüket sorban elhibázták. A szünet után a vasgyáriak ritmust váltottak, megérdemelten jutottak vezetéshez, és ebben az időszakban korszerűbben, lelkesebben futballoztak ellenfelüknél. A hajrában egyetlen védelmi kihagyásért egy ponttal kellett fizetniük.

    Jók: Gulyás, Szlovák, Csorba, illetve Szendrei, Sarlós, Kisznyér.


    Népszava, 1983. május 26.