magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - MTK-VM SK 1 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 09:56
    Ú. DÓZSA—MTK-VM 1-1 (0-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos, Sarlós, Tóth — Szebegyinszky (Kisznyér, 22. p.), Steidl, Szabó — Horváth, Törőcsik (Herédi, 7. p.), Árky.
    MTK-VM: Brünyi (Gáspár, 69. p.) — Silye, Turner, Valuch, Kovács — Katzenbach, Varga II., Borsó (Sörös, 71. p.) — Fodor, Fülöp, Boda.

    Megyeri út, 3000 néző. Jv.: Divinyi.

    Az elkövetkezendő 90 perc helyett a távolabbi jövő volt a beszédtéma a Megyeri úti stadion öltözőfolyosóján, mármint az, hogy Nagy László és Tóth József, a két sokszoros válogatott hamarosan "csomagol". Az előbbi Svájcba, utóbbi - az ex-újpesti edző, Várhidi Pál társaságában - Ciprusra szerződik. A következő témával Törőcsik szolgált - már a játék kezdetén. A vakációzó játékos benyomását keltő középcsatár éppen, hogy csak nekiiramodott, már a combját fogta és sántikált, aztán cserét is kért. A 22. percben Szebegyinszky is megsérült. Kihagyott helyzetek következtek. Az egyik oldalon Fülöp, a másikon Árky fogta a fejét, majd Herédi és Kardos tette próbára a veterán MTK-VM kapuvédőt.

    Szünet után az Ú. Dózsa három kapufát lőtt, a vendégek viszont az első lehetőséget kihasználták ügyes Fodor-Boda sarokrúgás-kombinációval. Már-már úgy látszott, hogy oda az újpestiek reménye, amikor Kisznyér - egy kihagyott lehetőség után - ravasz szabadrúgással hat védőn emelt át, erre Gáspár, a cserekapus nem számíthatott. (1-1)

    Gól: Boda (78. p.), Kisznyér (85. p.).


    Népszabadság, 1983. június 09.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 09:42
    Az utolsó 9 percben estek a gólok

    MTK-VM—Ú. Dózsa 1—1 (0—0)
    Megyeri út, 3000 néző, v.: Divinyi.

    Gólok: Boda, illetve Kisznyér.

    MTK-VM: Brünyi — Silye, Turner, Valuch, Kovács — Katzenbach, Varga II., Borsó — Fodor, Fülöp, Boda.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kardos, Sarlós, Tóth — Szebegyinszky, Steidl, Szabó — Horváth, Törőcsik, Árky.

    Cserék: Törőcsik helyett Herédi, 7. p., Szebegyinszky helyett Kisznyér, 22. p., Brünyi helyett Gáspár, 69. p., Borsó helyett Sörös 72. p.

    Nem sok izgalmat hozott az első félidő. A nyilván hanyagul bemelegítő Törőcsik már az első percben megsérült, majd nem sokkal később az ugyancsak harcképtelenné vált Szebegyinszky is cserét kért.

    Szünet után nem mindennapi tűzijátékkal folytatódott a játék az MTK-VM kapuja előtt. Előbb Tóth, majd Steidl találta el a kapufát, s végül Szabó lőtte el centiméterekkel a bal oldali léc mellett. A 81. percben az MTK-VM váratlanul megszerezte a vezetést: Fodor labdáját Boda 7 méterről nagy erővel lőtte a kapu bal oldalába (1—0). Az Újpest óriási rohamokba kezdett, s négy perccel a befejezés előtt Kisznyér 18 méteres szabadrúgásgóllal egyenlített (1—1).

    A gyenge színvonalú mérkőzésen a döntetlen megfelelt a játék képének.

    Jók: Brünyi, Valuch, illetve Kardos, Sarlós, Herédi.


    Népszava, 1983. június 09.