magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Videoton SC 2 : 2 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 20:57
    Ú. DÓZSA—VIDEOTON 2-2 (1-1)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kovács, Sarlós, Kozma (Ambrus, 77. p.) — Steidl, Kardos, Kisznyér — Kiss, Törőcsik, Fekete (Szebegyinszky, 24. p.).
    Videoton: Disztl P. — Végh, Disztl L., Csuhay, Horváth — Palkovics (Szőke, 73. p.), Csongrádi, Vadász — Májer, Szabó, Novath.

    Megyeri út, 8500 néző. Jv.: Győri.

    Rendkívüli igyekezettel kezdtek a játékosok, ugyanakkor idegesen is, így gyakran színtévesztésig fajult a passzjáték. Az újpestiek vették át a kezdeményezést, Törőcsik ismét remekül irányított, s Fekete is brillírozott. Egy fejesét Disztl P. bravúrral hárította; de aztán Kisznyér jóvoltából a kölni hős ismét szépségdíjas gólt szerzett (1-0). Még egyszer jelentkezett Törőcsik, hatalmas lövését a fehérvári kapus újból mesterien mentesítette. A játékidő utolsó perceiben a Videoton kezdeményezett többet, majd a pihenő előtt Szabó rettenetes erejű bombáját nem tudta hárítani Szendrei (1-1).

    Nem volt meglepetés, hogy a második játékrészben többet támadott a Videoton, kapujához szorította az újpestieket, sőt a vezetést is megszerezte Végh révén (1-2). Az Ú. Dózsa mindent a támadásra tett fel ezután, de játékosainak szinte semmi sem sikerült, érződött alakításaikon, hogy még mindig „lábukban van” a kupatalálkozó fáradtsága. Már-már ünnepelt a Videoton, amikor a 89. percben a nagyon ügyes Szebegyinszky jóvoltából Sarlós fejes góllal egyenlített (2-2).

    Gól: Fekete (21. p.), Szabó (44. p.), Végh (58. p.), Sarlós (89. p.).


    Népszabadság, 1983. november 06.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 20:47 (szerk.: 2016.11.27, 20:48)
    Egyenlítés az utolsó percben

    Ú. Dózsa—Videoton 2—2 (1—1)
    Megyeri út, 9000 néző, v.: Győri.

    Gólok: Fekete, Sarlós, illetve Szabó, Végh.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kovács, Sarlós, Kozma (Ambrus, 77. p.), — Steidl, Kardos, Kisznyér — Kiss, Törőcsik, Fekete (Szebegyinszky, 24. p.).
    Videoton: Disztl P. — Végh, Disztl L., Csuhay, Horváth — Palkovics (Szőke, 73. p.), Csongrádi, Vadász — Májer, Szabó, Novath.

    A vendégek játszottak mezőfölényben, de gólhelyzeteket csak az újpestiek alakítottak ki. Kisznyér például az üres kapu mellé gurított. Később a 200. bajnoki mérkőzésén szereplő Törőcsik, remek labdával ugratta ki a „Köln-specialista” Feketét, aki nagy erővel lőtt a hálóba (1—0). A gólszerző ez-után megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A félidő utolsó percében adódott az első nagy lehetőség a vendégek előtt, és ezt Szabó ki is használta. (1—1).

    Szünet után is a Videoton támadott. Lendületes, sok mozgásos játékkal gyakran hozta zavarba a lilákat. Egyik akciójuk végén, Végh lövése talált utat a hálóba (1—2). A vendégcsapat a vezetés birtokában behúzódott kapuja elé, az eredmény tartására törekedett, már-már sikeresen, de az utolsó percben Sarlós fejes góllal egyenlített (2—2).

    Jók: Szendrei, Kovács, Sarlós, illetve Végh, Horváth, Vadász.


    Népszava, 1983. november 06.