magyarfutball.hu

Csepel SC - Volán SC 0 : 4 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Feyyaz
    2021.02.16, 00:11

    A vádindítvány szólt még a március 3-án Csepelen játszott és 4-0-ás Volán győzelemmel végződött Csepel-Volán mérkőzésről is, amely előtt egy közvetítő, Bíró Béla kisiparos felajánlotta Forintosnak, Krómernak és Hámorinak, a Volán három játékosának, hogyha hajlandók 100.000 Ft-ot fizetni, közbenjár Kőhalminál, Csepel csapatkapitányánál: veszítsék el a mérkőzést. A pénz összejött, Bíró felkereste Kőhalmit, a Csepel kikapott… A kapitány az iratok szerint 85.000 Ft ot (!) megtartott, 15.000-et Kovácsnak adott.

    Kőhalmi Gábor interjú:
    -Tehát a Volántól környékeztek meg először. Hogyan?
    -Egy Bíró nevű srác, akit már régebbről ismertem, megkeresett, elmondta, hogy most a Volánnál van és hozzátette: lehet, hogy megveszik tőlünk a meccset.
    -Ilyen tömören a lényegre tért?...
    -Igen! Csodálkoztam is, mert ez az első tavaszi meccs volt és az első meccset nem szokták megvenni, csak később kezdődik az adok-kapok. Ez a Bíró még annyit mondott: a mérkőzés előtt újra találkozunk, beszélünk a részletekről. És valami összeget is megnevezett, amit összeszednek majd, nem emlékszem pontosan mennyit. De aztán, a meccs előtt már nem találkoztunk! Különösebben nem is foglalkoztam hát a dologgal. Élesben játszottunk! Csak éppen rosszul! Kikaptunk. Vége lett a találkozónak, megyek kifelé, ott áll ez a Bíró, köszönök neki, ő is köszön, aztán jön utánam és bead a kocsimba 40.000 Ft-ot, azt mondja: ötöt kivett belőle. Később ebből lett 100.000… Akkor azt gondoltam: ingyen jött pénz és eltettem.


    Forrás: Bocsák Miklós: "Elátkozott sporttörténetek" c. könyv (1985).