magyarfutball.hu

Diósgyőri VTK - Nyíregyházi VSSC 0 : 0* 18:00 * 2:7 eredmény törölve

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2022.01.01, 18:27
    NYVSSC-DVTK 7-2 (3-0)
    Diósgyőr, 800 néző. Vezette: Jaczina (*****) (Huták, Márton).
    Nyíregyháza: Csepecz 5 — Polyák 4, Szűcs 5, Halász 4, Szikszai 4 — Varga 4, Bücs 4, Kiss M. 4 — Moldván 4, Vágó 5, Csehi 4. Edző: Kovács Imre.
    DVTK: Gulyás 3 — Szlovák 3, Bősz 3, Theodoru I 3, Szemere 3 — Kiss 3, Tőzsér 3, Menyhárt 3 — Szlifka 3, Dzurják 3. Borostyán 3. Megbízott edző: Hajas Imre.
    Csere: Borostyán helyett Bobcsek (3) a 62., Tőzsér he­lyett Szabó (3) a 77., Vágó helyett Fecsku (—) a 82., Csehi helyett Barta (—) a 86. percben.
    Gólszerző: Kiss, M. a.7., Vágó a 41., Bücs a 42., Kiss M. a 62., Szlifka a 65., Vágó (ll-esből) a 67., Csehi (11-esből)a 68.. Dzurják a 74.. Csehi a 85. percben.
    Szögletarány: 11:6 (7:4) a Nyíregyháza javára.
    (— Lehet, hogy nem itt lesz a meccs? — tréfálkoz­tak a szurkolók, amint „családias” hangulatban várták a mérkőzést, mind­össze néhány százan, így azután, amennyire csodás látvány volt az avatásra váró pompásan pirosló mű­anyag borítású atlétikai pálya, annyira lehangolónak tűnt az üresen ásítozó lelátó, de őszintén meg­vallva, az öltözői folyosón sem volt fináléhoz illően izzó a hangulat, bár a nyír­egyháziak nagyon fogadkoztak, hogy még ebben a kilátástalan helyzetben sem adják meg magukat. A DVTK az utolsó mérkőzé­sén szerette volna a tava­szi első győzelmet megsze­rezni. Ez a két érdek üt­között azután a következő 90 nercben .. .)
    Már a 2. perc izgalmat ho­zott. A kitörő Dzurjákot Ha­lász a 16-oson belül felvágta.
    Jaczina 11-est ítélt, a bünte­tőt Tőzsér nagy erővel lőtte középre, de Csepecz az erős labdát kiütötte.
    A 7. percben Szemere be­adását Borostyán az ötösön levette, a lövés pillanatában azonban hátulról „elütötte” Varga. Jaczina ezúttal, nem tudni, miért, nem adott ll-est. És azonnal futott az ellentá­madás, amelynek végén Csehi bal oldali beadását Kiss M. levette, azután mintegy nyolc méterről a tétovázó védők között a kapu közepén a léc alá lőtt.
    1-0
    A 16. percben Moldván be­adását Kiss M. nyolc méter­ről kapura fejelte, de Gulyása jobb felső sarok elől szög­letre ütötte a labdát. A 13.percben Dzurják cselezgetett a 16-oson belül, majd 15 mé­teres lövését Csepecz bravúrosan védte. A kipattanó lab­dát Dzurják hanyatt vetődve húzta kapura, Szűcs azonban a gólvonalon fejjel mentett. Ellentámadásnál megint sakk-matt volt a DVTK - védelem, amikor Vágó 10 méterről a kapufát találta el.
    A 33. percben Moldván szépen cselezgetett az alap­vonalnál, azután beívelt, de Vágó elől Bősz az utolsó pil­lanatban mentett. Két perc múlva azonban javított Vá­gó. Szinte az egész DVTK-védelmet kicselezte, majd a kifutó Gulyás mellett 10 mé­terről a jobb alsó sarokba lőtt. 2-0
    Még el sem döntötték a diósgyőriek, hogy ki volt a hibás, amikor a jobb oldalon futott a támadás. Bücs elviharzott a lesre játszó ha­zaiak között, azután hat mé­terről, Gulyás lába között, lőtte kapu közepébe.
    3- 0
    SZÜNET UTÁN
    a 60. percben Moldván a középpályáról startolt és le­futotta az egész DVTK-védelmet, de 12 m-ről Gulyást találta el. A 62. percben Moldván megint nem tud­ták tartani, s miután a jobb oldalon tisztára játszotta magát, beívelt az üresen álló Kiss M.-hez, aki egyből. 8 m-ről laposan a kapu köze­pére lőtt.
    4- 0
    A 65. percben Szlifka is a jobb oldalán ment el, a hely­zetet felismerve kapura hú­zott és 15 m-ről, jól eltalált lövéssel a bal alsó sarokba küldte a labdát.
    4-1
    A 67. percben a kapura tö­rő Vágót Theodoru I a 16-oson belül elkaszálta. A já­tékvezető ll-est adott. A büntetőnél Vágó állt a labdá­nak és élesen a kapu jobb ol­dalán a léc alá lőtt.
    5- 1
    Hogy a DVTK-játékosok mennyire elveszítették a fe­jüket, azt bizonyítja: egy
    perc múlva újabb ll-est vé­tett ezúttal Bősz, aki szintén Vágót húzta el hátulról a 16-oson belül. A büntetőnél Csehi a bal alsó sarokba lőt­te a labdát.
    6-1
    A 74. percben Szlovák 30 m-es szabadrúgását Dzurják a 11-es pont környékén le­vette, azután a jobb sarokba gurított.
    6-2
    A 85. percben az alighogy bejött Fecsku középen elhú­zott, Csehihez játszott, aki három lépésről a bal alsó sa­rokba helyezte a labdát..
    7-2

    Ennek a mérkőzésnek az lehet a mottója, sok gól el­lenére is lehet egy találko­zó kritikán aluli..,
    Hogy a DVTK nem valami nagy eséllyel lépett a pályára, arra következtetni lehetett az öt sérültből, Sztahon és Fekete át­igazolási bonyodalmából, továbbá Takács ifiválogatott kötelezettségéből. De így sem lehet ment­ség Diósgyőrött a 90 percen át nyújtott gyen­ge játékra, különösképpen pedig a védelem szervezet­lenségére! Miközben a nyír­egyháziak igyekeztek lelke­sen játszani, addig a DVTK fáradt, öreguras csapat be­nyomását kellette.
    Szünet után szemlátomást még inkább megadta magát a korábban sem valami nagy ellenállást tanúsító DVTK, következésképpen csak az volt a kétséges, hogy a lélektelen — az egyesülethez és megkockáz­tatható az is, az NB I-hez méltatlan — játékost ma­gatartást mennyire tudják kihasználni a vendégek! Szakmai részét nehéz volna ennek a találkozónak bon­colgatni, miután ezzel ös­szefüggő kérdések alig me­rültek fel! De annyi még ide kívánkozik: a labdarú­gás szerencséje, hogy ezt a mérkőzést mindössze né­hány száz néző látta ...
    Kovács Imre: — Győzel­münk megérdemelt és valós.
    Hajas Imre: — Senkit nem akarok megbántam, ezért nem nyilatkozom!

    Népsport
    1984.06.04
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.01, 11:22
    A mérkőzés eredményét (2-7) az MLSZ 0-0-val igazolta, de egyik fél sem kapott pontot. A két csapat a következő bajnokságot 4 büntetőponttal kezdte a másodosztályban.