magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Debreceni MVSC 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.06.05, 20:49 (szerk.: 2023.06.05, 20:56)
    Békéscsaba - Debrecen 0-0

    Békéscsaba, 8000 néző
    Vezette: Pádár (***), (Lázin, Nagy L.)
    Békéscsaba: Leboniczky 0 — Vígh 5, Szabó II 7, Varga 0, Fabulya 6 — Királyvári 5, Pásztor 6, Takács J. 4 — Steigerwald 5, Kanyári 6, Csanálosi 4. Edző: Süle István.
    DMVSC- Mező 9 — Paróczai 5, Nagy L. 6, Mohácsi 5, Kiss 6 — Supka 5, Sándor 6, Szűcs J. 4, Benyó 4 — Magyar Zs. 4, Magyar B. 6. Edző: dr. Puskás Lajos.
    Csere: Varga helyett Ottlakán (5) a 17., Magyar Zs. helyett Szabó J. (5) a 36., Csanálosi helyett Vágó (4) az 54., Mohácsi helyett Bücs (3) a 63. percben.
    Sárga lap: Szabó J. az 55., Mohácsi az 57., Supka a 65., Ottlakán a 66. percben. Szögletarány: 14:1 (10:1) a Békéscsaba javára.

    (A hazaiak két új játékost, de nem újoncot vonultattak fel: Varga már 55 alkalommal játszott az NB I-ben, Szabó II pedig csaknem egy évtized után élete második NB I-es találkozóján léphetett pályára.
    A túloldalon viszont igazi újonc mutatkozott be: Nagy Lajos élete első NB I-es mérkőzését játszotta.
    Egyébként mindkét szakvezető bizakodó hangulatban jött ki csapata után, a hazaiaknál Süle István a feltétlen győzelemben, dr. Puskás Lajos pedig az egy pont megszerzésében bízott.) Nem sokkal a sípszó után tűzijáték zajlott le a debreceni kapu előtt. Fabulya végigszáguldott a bal oldalon, az alapvonalról tálalt vissza, Kanyári kapáslövését azonban Mező szögletre ütötte. Pásztor balról ívelt be, Vigh öt méterről fejelhetett kapura, de a földről felpattanó labdát Mező a bal sarok elől ismét szögletre ütötte.
    (A csabai újonc Varga hamar kivált a csapatból, ugyanis a 13. percben Magyar Balázzsal ütközött. A hazai csapat orvosa , miután a játékos szemgolyójának szaruhártyája megrepedt, cserét javasolt, Varga helyett Ottlakán jött be.)
    A 22. percben egy jobb oldali szöglet után Szabó II emelkedett a legmagasabbra, fejese alig szállt mellé, miként három perccel később Fabulya távoli lövése.
    A túloldalon Supka jobb oldali beadását Magyar B. az ötös sarkáról fejelte fölé.
    A 32. percben adódott a békéscsabaiak legnagyobb helyzete: Szabó II labdájával Kanyári megiramodott, éles betörésére Steigerwald és Csanálosi érkezett, ám az utóbbi senkitől sem zavartatva, négy méterről a felugró kapusba fejelt. Válaszként Supka távoli, lapos lövését ölelte magához Mező.
    SZÜNET UTÁN az 52. percben Szabó II. a kezdőkörből indította Pásztort, aki rövid vágta után az ötös sarkáról az elvetődő Mezőbe lőtte a labdát.
    Három perccel később Szabó J. lerántotta Takácsot, majd nem sokkal később Mohácsi felrúgta Kanyárit - mindketten sárga lappal bűnhődtek.
    Az 58. percben Steigerwald bal oldali, beadásszerű lövését Mező a bal sarok elől szögletre ütötte, majd Vigh fejesét hárította.
    (A stadion nagy órája elromlott, vagy tíz perccel többet mutatott. Mivel ez állandósult, a vezetőbíró kijött az oldalvonalhoz és kérte a rendezőket, inkább állítsák le, mintsem megtévesszék a szurkolókat.)
    A 65. percben Pádár lest fújt, Supka viszont sípszó után elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.
    Még ugyanebben a percben Steigerwald beadását Kanyári nagy helyzetben, hat méterről fölé fejelte.
    Ottlakánt büntette sárga lappal a játékvezető, miután hátulról fölrúgta Mohácsit, a debreceni védő már vissza sem jött a pályára.
    Az utolsó percekben Vágó fejesét, Ottlakán és Steigerwald lapos lövését hárította Mező.
    A lefújás előtti másodpercekben egy Steigerwald-beadás végén Takács fejelt kapura, a debreceni kapus kiütötte a labdát, Kanyári ollózva ismételt, de Mező ezt is kitornászta.

    ★ ★ ★

    Az első percekben sziporkázó játékot produkált a hazai csapat, tűz alá vette a debreceniek hálóját és ettől kezdve, rövid időszaktól eltekintve, végig fölényben játszott.
    Varga korai kiválása megzavarta a csabai játékosokat és mindinkább eldurvult a találkozó. Sok volt az adok-kapok, de az első félidőben egyszer sem torolta meg a játékvezető a durvaságokat. Egyébként a lila-fehérek fölényére jellemző, hogy a 28. percben már a kilencedik szögletet rúghatták.
    Fordulás után a házigazdák mindinkább áttértek a lestaktikára, így a debreceniek szórványos kontratámadásai többnyire már a felezővonal táján elakadtak.
    Egyébként jellemző, hogy míg Leboniczkynek a 90 perc alatt egyáltalán nem akadt dolga, addig a békéscsabaiak alaposan „megtornásztatták” Mező kapust. Őt egyébként méltán ünnepelték a debreceniek, hiszen legalább tucatnyi gólba tartó labdát öklözött ki, vagy hárított más módon.
    Így végül dr. Puskás Lajosnak lett igaza, csapata egy pontot rabolt a Viharsarokból. Ez különösen értékesnek tekinthető, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a debreceniek Békéscsabán még sohasem győztek, és ez volt a második döntetlenjük...

    Süle István: — Nagyon nehéz erről a mérkőzésről véleményt mondani, miután az ellenfél csupán egyszer lőtt kapura. Mi ezen a találkozón a tavalyi év legjobbjával, Mező kapussal vívtunk harcot, melyet, ha jó adag szerencsével is, de ő nyert meg. Gratulálok neki, miként csapatomnak is, mert határtalan lelkesedéssel játszott. Hiszem, hogy az ilyen teljesítményt, még ha pontvesztéssel járt is - közönségünk elismeri. Csupán a gólok hiányoztak az egyébként jó mérkőzésen.
    Dr. Puskás Lajos: — Rendkívül nagy taktikai csata volt, közepes színvonalon előadva. Lelkes és fegyelmezett volt a csapatunk, szerencsére jó kapus ez a Mező Jóska...
    (Jávor Péter)

    4-11. Békéscsaba 1 - 1 - 0-0 1
    4-11. Debrecen 1 - 1 - 0-0 1

    Népsport, 1985. augusztus 11. (Arcanum DT)
    Mező megleckéztette a csabai csatárokat
    Békéscsaba - Debrecen 0-0

    kép
    Steigerwald (fehér mezben) lopakodik előre a labdával (Fotó: Gál Edit)

    Békés Megyei Népújság, 1985. augusztus 12.