magyarfutball.hu

Siófoki Bányász SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 2 13:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: bbsz
  2023.04.01, 21:23 (szerk.: 2023.04.09, 22:38)
  Vesztett mérkőzést fordított meg a Békéscsaba
  Békéscsaba - Siófok 2-1 (0-1)


  Siófok, 3000 néző
  Vezette: Hamar (****), (Lovassy, Molnár)
  Békéscsaba: Leboniczky 6 — Ottlakán 5, Szabó II 6, Varga 5, Fabulya 6 — Királyvári 6, Vágó 4, Pásztor 7, Csanálosi 7 — Kanyári 7, Szekeres 6. Edző: Süle István.
  Siófok: Kovács 5 — Brettner 6, Pardavi 6, Virágh 5 — Nagy 5, Kiss 5, Szajcz 5, Takács L. 5, Jankovics 5 — Boda 6, Horváth I 4. Edző: Szőke Miklós.
  Csere: Vágó helyett Takács I (5) a szünetben, Nagy helyett Zsadányi (—) a 68., Horváth I helyett Belényesi (—) a 80., Kanyári helyett Takács II (—) a 86. percben.
  Gólszerző: Boda a 35., Kanyári az 52., Csanálosi a 72. percben.
  Sárga lap: Jankovics a 29. percben.
  Szögletarány: 7:3 (3:1) a Siófok javára.

  Már az 1. percben borzolta a kedélyeket egy durva belemenés. Pásztor szorult emiatt ápolásra. A 4. percben Szajczot buktatták a tizenhatos vonal előtt, a játékvezető azonban továbbot intett.
  A túloldalon Szekeres kapáslövését védte Kovács.
  Boda került lövőhelyzetbe, de tíz méterről a közbevetődő Fabulyát találta el.
  Ezt követően Takács két bombája zúgott el a keresztléc fölött, majd Jankovics 16 méteres lövése ment mellé.
  (Ritkán látható tűzijátékot rendeztek három perc leforgása alatt a siófoki középpályások. Ha a lövések közül bármelyik kapura megy, bizonyosan megzörgette volna a hálót. Az irányzékkal azonban baj volt. Ennek ellenére dicséretes, hogy távoli lövésekkel is próbálkoztak a betömörült csabai védőkkel szemben.)
  A 24. percben ismét Jankovics próbálkozott, 25 méteres bombája azonban mellé szállt.
  Három perc múlva Szekeres ment el kiváló cselekkel a bal szélen, beadása nagy helyzetben találta Királyvárit, a középpályás azonban a labda mellé fejelt.
  A 29. percben Jankovics Pásztor felvágásáért sárga lapot kapott.
  A 35. percben siker koronázta a hazai próbálkozásokat. Boda elment a rosszul becsúszó Fabulya mellett, majd Pásztort is maga mögött hagyta. Kissé hosszan szöktette magát, de szerencséjére visszapattant elé a labda. Bevezette a tizenhatoson belülre. Tíz méterre volt a kaputól, amikor Leboniczky kifutott elé, a csatár azonban igen higgadtan, laposan a háló bal oldalába lőtt. 0-1.
  Ezt követően is rohamoztak a siófokiak, a csabai védők azonban fel tudtak szabadítani a veszélyes zónában.
  SZÜNET UTÁN a 47. percben Szabó II távoli bombája süvített el a jobb felső sarok mellett.
  Rohamozott a Békéscsaba és az 52. percben Nagy rosszul sikeredett felszabadító fejese után Királyvári Pásztort szöktette. A középpályás elhúzott a jobb szélen, az alapvonal közeléből középre adott és a balösszekötő helyén a kaputól hét méterre álló Kanyári a jobb sarokba fejelt. 1-1.
  Két perc múlva Brettner fejelt a csabai hálóba, a játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a gólt.
  Ezt követően Kanyárinak volt egy ígéretes megugrása, a lövés pillanatában azonban Brettner szögletre mentett.
  A 67. percben Kiss beadása suhant el Horváth I lába előtt. Nem sokkal később Brettner beadását húzta le Leboniczky.
  A 72. percben Szekeres, Kanyari összjáték után utóbbi a bal szélről ívelt középre. Csanálosi a 16-oson belül mellre vette a labdát, majd mielőtt az leesett volna, elvetődve 12 m-ről ballal a bal felső sarokba bombázott. 2-1.
  (A gyors békéscsabai ellentámadások során Szekeres és Kanyári többször is „megtréfálta” a hazaiak védőit gyors átadásokkal és ügyes kényszerítőzésekkel. Ezúttal is kellett a gólhoz az ügyes összjátékuk, mindez azonban nem lett volna elegendő akkor, ha Csanálosi nem oldja meg feladatát egészen parádés megmozdulással. Gólja, ritkán látható, nagyszerű találat volt!)
  Ezt követően elkeseredetten rohamozott a Siófok, helyzete azonban csak a 87. percben adódott, amikor Takács középreadása után Boda hét m-ről fölé fejelt.

  ★ ★ ★

  A mérkőzés első percei után világossá vált a két csapat elképzelése a találkozót illetően. A csabaiak láthatóan egy pont reményében érkeztek Siófokra, a hazaiak pedig győzelmükkel szerették volna elérni, hogy ne szakadjanak le a kiesés ellen vívott küzdelemben.
  Az első félidőben a fenti koreográfia szerint folyt a játék: a hazaiak rohamoztak, helyzeteik is adódtak, a vezetést megszerezték, a csabaiak pedig csak a védekezéssel törődtek.
  A második félidőre azonban nagyot fordult a játék addigi menete. A csabaiak most már felvillantottak valamit abból, hogy értenek a támadójátékhoz is. Jobbára ugyan most is csak a védekezéssel törődtek, ellentámadásaik azonban a feljavult Pásztor vezérletével egyre veszélyesebbé váltak.
  Dicséretükre legyen mondva, hogy egyenlítő góljuk után nem elégedtek meg az egyik ponttal, hanem felmérve azt, hogy a Siófok pillanatnyilag meglehetősen gyenge teljesítményre képes, már győzelemre törtek! Ezt el is érték. Határozott, nyugodt, rutinos és összeszokott játékot produkáltak.

  Süle István: — Örülök a győzelemnek, különösen annak, hogy idegenben már hét pontot szereztünk, ami bizonyítja, hogy bátran tűzhetünk szebb célokat is a csapat elé!
  Szőke Miklós: — A második félidőben érthetetlenül szétesett csapatunk játéka és hibáinkat az ellenfél kíméletlenül kihasználta. Többet vártam a fiúktól ezen a számunkra rendkívül fontos mérkőzésen.
  (Szabó Illés)

  8. Békéscsaba 14 5 4 5 18-18 14
  ...
  15. Siófok 14 3 3 8 15-21 9

  Népsport, 1985. október 20. (Arcanum DT)
  Újabb idegenbeli bravúr
  Bcs. Előre Sp. - Siófok 2-1 (0-1)


  ...

  A hazaiak számára rendkívüli volt a tét, s ennek érzékeltetéséhez elég csak a tabellára pillantani.
  Utólag kitűnt, nem bírtak megbirkózni a feladattal, és a lila-fehérek a szombathelyi után újabb bravúrt szerezve - a remélt egy pont helyett kettőt hoztak el! Különösen a második játékrészben tudták ellenfelükre erőltetni taktikájukat.
  Erről, és a krónika további „hozzátartozóiról” Süle István vezető edző egy nap elteltével így beszélt:
  — Peches gólt kaptunk, melyben Fabulya egyéni hibája is „benne volt". Ezért alapos fejmosást rendeztem a szünetben. A balhátvéd mellett másokkal, például Vágóval sem voltam elégedett. Talán ez is segített valamelyest abban, hogy a második félidőben az történt, amit mi akartunk. Védőink egymáshoz futtatva a labdát, próbálták kicsalni a bányászokat, akik nem nagyon akartak élni a lehetőséggel. Viszont a Hrubes- szerű Horváth I., mellesleg a siófokiak egyik gólerős, törtető csatára - eközben teljesen elfáradt. Ezzel nagyot nyertünk, hiszen egy kicsit letompítottuk a hazaiak támadójátékát.
  Külön is szeretnék kitérni Csanálosira, aki — erről gondolom, a tv-összefoglaló nézői is meggyőződhettek - valóban a forduló talán legszebb gólját lőtte. A technikás támadó középpályás ezzel, Steigerwalddal egyetemben, három góllal a házi góllövőlista élére került. Egyébként Kiss őrzése volt a feladata, de úgy, hogy a támadásokat is kísérje.
  Ezzel a győzelemmel az őszi versenyfutás végén a nyolcadik helynél már nem kerülhetünk hátrább, de természetesen szombaton a PMSC ellen szeretnénk folytatni kitűnő sorozatunkat.

  Csanálosi Miklós nevét a siófoki meccs után nemcsak mint a döntő gól, hanem a forduló legszebb találatának szerzőjeként is emlegetik.
  Csanálosi: „Az volt a legdöntőbb, hogy a labda elé léptem, mert különben Kissé lett volna. Különben a mozdulat, hogy mellel magam elé tettem, tényleg tudatos volt, ám már éppen szentségelni akartam, mert teljesen úgy láttam, hogy fölé megy. Csak amikor megakadt a hálóban, akkor kezdtem újra örülni.”

  Békés Megyei Népújság, 1985. október 21.
   
 2. avatar: zero
  2016.01.23, 18:23
  életem első idegenbeli meccse smiley