magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - MTK-VM SK 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.06.29, 22:26 (szerk.: 2021.01.05, 20:24)
    A kihagyott helyzetek sokasága

    Békéscsaba, 4500 néző
    Vezette: Vad István (Vágner László, Lázin János)
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Ottlakán Mihály - Mracskó Mihály, Zahorán Zoltán - dr. Kovács Gábor, Szenti Zoltán, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László (Belvon Attila 29. p.) - Nagy István (Major Sándor 78. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    MTK:
    Zsiborás Gábor - Talapa János, Híres Gábor, Hahn Árpád, Preszeller Tamás - Cservenkai Donát (Kardos László 65. p.), Farkas Tibor, Horváth Csaba, Pölöskei Gábor - Jován Róbert, Ivanics László (Hámori Ferenc 57. p.) Edző: Verebes József
    Sárga lap: Farkas 28. p. ; Jován 64. p.
    Szögletarány: 7:2 (3:1)

    Az MTK-VM-ben Balogh helyett Ivanics kapott játéklehetőséget, míg a Békéscsabában - úgy látszik szükség törvényt bont - Ottlakán állt be a védelem tengelyébe, Belvon helyett pedig dr. Kovács kapott bizalmat.

    A 2. percben Csanálosi jobb oldali szögletét Zsiborás kiöklözte, Zahorán elé, aki 18 méterről csúnyán fölédurrantott.
    Öt perccel később Csató hosszan szöktette magát, s a 11-es ponton túl kifutó Zsiborás fölszedte előle a labdát.
    A 16. percben egy jobb oldali MTK-szögletet követően Gulyás kiöklözte a labdát, Ivanics 16 méterről gyengén és laposan lőtt, a labda a kapus könnyű zsákmánya lett.
    Egy perc sem telt el, amikor Pölöskei 15 méteres nagy lövésébe Ottlakán önfeláldozóan belelépett.
    A 23. percben dr. Kovács elviharzott a jobb szélen, lapos belövését Nagy I. tovább tolta a balösszekötő helyén érkező Miklyának, aki 17 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Nem sokkal később Csanálosi egy elvesztett labdát két védő között 15 méterről Zsiborás ölébe lőtte.
    A 28. percben a kitörő Nagy I.-t Farkas hátulról alaposan fölvágta - villant a sárga lap. A jobbról belőtt szabadrúgást Csató fejelte Miklya elé, aki öt méterről a felső kapufára lőtte, majd a visszapattanó labdát Hahn vágta ki.
    A 32. percben Nagy I. átadását Csató 23 méterről lőtte nagy erővel a kapu felé, ám a vetődő Zsiborás hárított.
    A 40. percben dr. Kovács fejese szállt fölé.
    A lefújás előtt két perccel Preszeller három védő között kibújt, 10 méteres vágta után már csak Gulyással állt szemben, de 15 méterről nagy erővel fölé lőtt.

    A szünet után Belvon jobb oldali szabadrúgásából Csató fejelt a jobb kapufa mellé.
    Az 55. percben Szenti 30 méteres szabadrúgása zúgott el a bal kapufa mellett.
    Három perccel később Szenti jobb oldali nagy bedobását dr. Kovács csúsztatta kapura, Zsiborás kitenyerelte a labdát, majd a védők szögletre mentettek.
    A 61. percben Szenti fejesét fogta Zsiborás.
    Egy perccel később Jován egy csellel Ottlakán és Mracskó között kibújt, de hosszú vágta végén kisodródva, nyolc méterről a bal kapufa mellé lőtt.
    A 64. percben Szenti fölvágásáért Jován kapott sárga lapot.
    A 70. percben Nagy I. estében Csatóhoz pöckölt, aki kicselezte Hahnt, majd a kifutó kapus mellett 16 méterről laposan a jobb kapufa mellé lőtt.
    Két perccel később dr. Kovács átkígyózott a védők között, a vele felfutó Csatóhoz tálalt, aki 12 méterről az elfekvő kapusba lőtt.
    A 73. percben Jován a jobbösszekötő helyéről, senkitől sem zavartatva, 13 méterről lőtt fölé.
    Egy perc telt el, amikor Belvon hatalmas, 20 méteres bombáját öklözte ki Zsiborás.
    A folytatásban hiába táncolt a kék-fehérek kapujában a labda, előtte a partjelző lest intett, Vad pedig sípjába fújt és kifelé mutatott.
    A 81. percben Miklya átemelését Major S. nyolc méterről nagy erővel meglőtte, ám Zsiborás szögletre mentett.
    kép
    Hiába támadott nagy elánnal a fehér mezes békéscsabai csapat, döntően Zsiborás, más esetben pedig a sötét mezes védők hárítottak mindent (Fotó: Fazekas Ferenc)

    Mindkét csapat számára rendkívül fontos lett volna a győzelem. hiszen az elmúlt időszakban sorra szenvedték el a vereségeket.Éppen ezért óvatosan, sőt talán egy kicsit megilletődötten kezdtek. Egy jó negyedórás puhatolózó játék után fokozatosan békéscsabai mezőnyfölény alakult ki, amely az első játékrész végére egyértelművé vált. Számtalanszor veszélyeztették a lila-fehérek Zsiborás kapuját, ám csupán egy kapufára tellett erejükből.
    A szünet után még nagyobb elánnal vetették küzdelembe magukat a házigazdák, ám hiába alakítottak ki olykor nagy tűzijátékot a kék-fehérek kapuja előtt,ezúttal sem tudták azt bevenni Igaz, ebben ludas volt Zsiborás is, aki minden ziccert és bombát hárított.
    Az utolsó negyedórában szinte percenként alakult ki helyzet a vendégek kapuja előtt, de miként az utóbbi időben, most sem tudott góllá érni a viharsarkiak fölénye. A vendégek az egy pontot elsősorban a kitűnő napot kifogó kapuvédőjüknek köszönhetik.

    Jó: dr. Kovács, Szenti, Csanálosi illetve Zsiborás (a mezőny legjobbja), Talapa, Híres, Preszeller

    Vígh Tibor: - Végigtámadtuk a mérkőzést, ziccerek sokaságát hagytuk ki, ám ezúttal sem sikerült gólt szerezni.
    Verebes József: - Igazságos pontosztozkodás.
    (Jávor Péter)

    10. MTK 22 7 5 10 24-30 19
    11. Békéscsaba 22 7 4 11 21-28 18


    futball 1989-1992, Békés Megyei Hírlap 1991. április 22.