magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Tatabányai Bányász SC 1 : 2 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.09.25, 17:05 (szerk.: 2022.04.16, 11:42)
    1990. augusztus 25. szombat (MTI)

    Ferencváros - Tatabánya 1:2 (0:1)
    Üllői út, 13 000 néző, V: Puhl

    gólszerzők: Fischer (88. p. - 11-esből), illetve Simon (42.), Hegedűs (83. p.)
    sárga lap: Szenes (6. p.), Vaszil (52.), illetve Vincze (55.), Klausz (57.), Tőkés (63.)
    jók: Fonnyadt, illetve, Tőkés, Süveges, Simon

    Ferencváros:
    Józsa - Vaszil, Pintér (Keresztúri 17. p.), Lipcsei, Keller - Bánki, Limperger, Szenes - Páling (Nagy Zs. a szünetben Fischer, Fonnyadt

    Tatabánya:
    Tőkés - Vincze, Váczi, Kiss, Szalma - Járfás, Kiszi, Simon, Klausz - Süveges (Lázár 90. p.), Horváth (Hegedűs 80.)

    Két, a bajnoki rajtot sikerrel vett együttes találkozott az Üllői úti stadionban, amelynek az átalakítások miatt 13 ezresre ,,zsugorodott,, lelátója szűknek bizonyult ezen az estén. Meglehetősen paprikás, ideges hangulatban kezdődött a találkozó, a sorozatos szabálytalanságokat, belemenéseket csak tetézte a bíró azzal, hogy a kelleténél többször szakította félbe a játékot. A kedélyeket a 10. percben Klausz hűtötte le, amikor a tatabányai középpályás fejese az állva maradt Józsa mellett a felső lécen csattant. A ferencvárosi csapat a hazai közönség előtt erőlködve próbálta mezőnyfölényét a kapu előtt is érvényre juttatni, ám kevés sikerrel. A vendégek ugyanis jól szűrték meg a zöld-fehér támadásokat, elsősorban a légtérben uralták a pályát. Ráadásul a Fradi megérezte a sérülés miatt idő előtt kivált Pintér hiányát. A fordulatot a 42. perc hozta, amikor a tatabányai Simon egy ártatlannak tűnő ellentámadás végén húsz méterről, jól eltalált lövéssel vette be az elalvó Józsa kapuját.

    Fordulás után az FTC viharos lendülettel igyekezett a veszett fejsze nyelét megragadni, azaz, legalább az egyenlítést megszerezni. Ám a lelkesedés önmagában kevés, ha ez nem párosul megfelelő elképzeléssel és átütő erővel. Még így is - elsősorban a csereként beállt Nagy Zsolt lendületének köszönhetően - több száz százalékos helyzet adódott a hazaiak előtt, de Szenes, majd Fonnyadt is elpuskázta azokat.

    Teljesen beszorult a bányász csapat, de higgadt, és többször is szerencsés védelme - ha sárga lapok árán is - állta a rohamokat. És akárcsak az első félidőben, a kevés adódó helyzetek egyikét nagy biztonsággal értékesítette, ezúttal Hegedűs. Fischer utolsó percekben lőtt 11-es gólja márcsak szépségtapaszt jelentett a csalódott zöld-fehéreknek.

    Összességében a vendégcsapat megérdemelten győzött a közepes színvonalat hozó mérkőzésen, mert a fővárosiak kezdetben félvállról vették ellenfelüket, ám mire felocsúdtak, már képtelenek voltak újítani. Az FTC a villámrajtot követően látványos formahanyatláson ment keresztül egy hét alatt.

    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.09.25, 17:04
    Lipcsei lapját csak a nela jelöli, a tempofradi, Képes Sport (nem írt lapokat) és az MTI nem.